Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | A | AngeliCo        
           
 

ANGELICO

De bio van Angelico kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/Angelico

Rockband met een Garbage-achtig imago en aantrekkingskracht.

 
Songs
 
Te beluisteren op www.muziekcentrum.be/angelico:

"Good About You"
59 sec. - 116 Kb.
song : the Wilsons
Productie : Jo Francken
Jaar : 200
Record co. : Universal

"Wrong Side of right"
43 sec. - 84 Kb.
song : Van Hoof / Block
Productie : Jo Francken
Jaar : 200
Record co. : Universal

"Freak You Out"
53 sec. - 105 Kb.
song : Van Hoof / Block
Productie : Jo Francken
Jaar : 200
Record co. : Universal

 
   

De groep AngeliCo werd bij elkaar gezocht door Martine Van Hoof (kleine maar spectaculaire zangeres) en Ruben Block (gitaar) die zicht realiseerden dat ze met hun groep Sin Alley op in een doodlopend steegje waren beland. Ze wilden iets nieuws doen na al die surf-rockabilly, en hun voorstel behelsde "iets dat het midden hield tussen Sheryl Crow, Blondie en country muziek". Bij de muzikanten die dat wel zagen zitten onder andere Axl Peleman (bas, bekend van Ashbury Faith, and with the Paranoiacs at that time), Mario Goossens (drums, ex-Hoodoo Club, ex-Noordkaap ...). Alhoewel geen van deze mensen eigenlijk super-bekend waren, kregen ze toch promt een contract bij Universal, en werden ze meteen aangekondigd als een "Belgische supergroep".

Tijdens de repetities werd de groepssound nog wat beter afgelijnd, en het country aspcet van de initiële setup werd achtergelaten, plaats makend voor loops en andere electronica. Een van de oorspronkelijke leden, Tom van stiphout, verliet de groep omdat dit niet echt zijn kopje thee was. Het resulterend groepsgeluid kwam dicht in de buurt van wat Garbage liet horen op version2.0, popsongs in een rockjas en met een modern geluid.

 

Een eerste single werd uitgebracht in de lente van 2000, te weten de cover "Good About You", een song van de hand van The Wilsons (de helft van Wilson Philips, en tevens de dochters van de voornaamste Beach Boy). Deze song kreeg bijzonder goeie airplay, en zorgde er in zijn eentje zelfs voor dat de groep een plaats kreeg op het Beach Rock festival als de "Belgian People's Choice". Dit festival vormde meteen een introductie tot de band voor het algemene publiek, dat er de indrukwekkende podiumpersoonlijkheid van vampje Martine Van Hoof ontdekte. Zoals een toeschouwer gaapte : "Martine got the look: een verblindend sensuele en ondeugende Lolita-versie van Debbie Harry. Het beeldschone meisken is klein van gestalte maar groeide dankzij haar rock&roll-presence en een gouden klok van een stem uit tot een ware rockprinses die probleemloos recht bleef staan in de snarenstorm van Ruben en Axl". De Morgen luisterde ook even naar de groep : "AngeliCo hult zich in een even potig als subtiel geluid dat onbeschaamd naar stadiontournees lonkte. Zoals het een groep met potentieel betaamt.".

 

Om de "buzz" rond de groep in leven te houden werd er vrij snel een nieuwe promosingle uitgeracht, die het publiek via Studio Brussel kon kiezen (er werd gekozen voor "Wrong side of right" boven "Matter of Time"). Wat later volgde echter een serieuze tegenslag toen bekend werd dat Mario Goossens ingestemd had met het voorstel van Hooverphonic om tijdens diens Amerikaanse tournee te gaan drummen. Omdat Mario ondertussen ook al lid was van Monza (de groep die Stijn Meuris aan het opzetten was om de Noordkaap erfenis voort te zetten), kondigde hij ook zijn vertrek bij AngeliCo aan. De anderen hierover in Gazet van Antwerpen : "Alsof ons een been werd uitgetrokken. Alhoewel je het Marion niet kwalijk kan nemen dat hij zo'n mooie kans grijpt". Zijn plaats in de groep werd voorlopig ingenomen door Michael Schack (Blue Blot etc).

Er werd ook onmiddellijk een volledige CD opgenomen, in een productie van Jo Francken (Noordkaap, Janez Detd., Ambrozijn en meer). Al de songs op het debuutalbum "No rest for the wicked" werden geschreven door Ruben Block & Martine Van Hoof. Aan Gazet van Antwerpen, zei Axl "Ik vind het een verademing om geen frontman te zijn. Dat brengt heel wat verantwoordelijkheid mee, én je hebt het altijd gedaan. Ik vond het heel moeilijk om voor een vrouwenstem te schrijven, zeker toen we nog met country-achtige muziek bezig waren. In wat we nu doen zou ik wél mijn ei kwijtraken, maar toen ik dat besefte hadden Martine & Ruben de songs al klaar". Ondertussen was hij echter ook al bezig een nieuw project van de grond te krijgen, Camden Slide Store genaamd, dat ook een contract kreeg bij het AngeliCo-platenlabel.

De release van het album werd vergezeld van een nieuwe single, die opnieuw deftige airplay kreeg : "Freak You Out". De groep werd bovendien geboekt als voorprogramma voor het grootse K's Choice concert in Vorst Nationaal, en werd op het Pepsi Pop Festival geplaatst. Hun ambities met de groep: "op een dag van AngeliCo kunnen leven, en volgende zomer op serieus wat festivals staan."

Leden :
- Martine Van Hoof : zang
- Axl Peleman : bas
- Ruben Block : gitaar

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Good About You (CDS, Universal, 2000)
- Wrong Side of Right (promo-CDS, Universal, 2000)
- No Rest for the Wicked (CD, Universal, 2000)
- Freak You Out / Wrong Side of Right (CDS, Universal, 2000)

Websites :
- mijn bespreking van "No rest for the wicked"
- www.angelico.be, de officiële website.
- Angelico op Axl Pelemans bas-site (met bas-tablaturen van de songs)
- Teksten vind je op Waltertje's Lyrics site

Forum :
- Lees de berichten over AngeliCo
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over AngeliCo toe

 

   


Angelico
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This Page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up