Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | B | Marie-Laure Béraud        
           
 

MARIE-LAURE BERAUD

De bio van Marie-Laure Beraud kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/Marie-LaureBeraud

In Brussel rondhangende Française die in 1992 op weg leek naar een mooie carrière, maar toch in de vergetelheid raakte.

 
Songs
 

uit"Turbigo 12-12" :

"Viens Simon "
1 min 9 sec. - 135 Kb.
song : P.Bourgogne / M-L Béraud

"Ma Muse"
59,3 sec. - 116 Kb.
song : P.Bourgogne / M-L Béraud

"Tout m'est égal"
1 min 4 sec. - 125 Kb.
song : Arno Hintjens, Jean-Marie Aerts, Marie-Laure Béraud

"Macadam Ramdam "
44,1 sec. - 87 Kb.
song : P.Bourgogne / M-L Béraud

productie : Chaz Jankel
Jaar : 1992
Record co. : BMG France

 
   

Geboren in Lyon, ging Marie-Laure Béraud zoals zoveel Françaises in Parijs wonen en werken (schilderen en muziek). Daar leerde ze op een goede dag een schone jongen genaamd Arno Hintjens kennen, die haar naar Brussel meetroonde.

 

In 1991 nam ze met een aantal van diens companen de plaat "Turbigo 12-12" op, een geslaagde mengeling van variété, blues, tango en chanson. Het nummer "Viens Simon" werd in flink wat landen een radiohit.
De muzikanten die haar op deze plaat begeleidden waren :
- Jean-Pierre Onraedt op drums (voorheen ook al bij Octopus, Soulsister, Kris de Bruyne ...)
- Roland Van Campenhout op gitaar en banjo (zie ook Roland en Charles & Les Lulus)
- Adriano Cominotto op accordeon en klavieren (ook al Charles & Les Lulus, tegenwoordig ook bekend als de pianist van "Leuven Centraal")
- Koen de Cauter op contrabas, sax en klarinet (musette-specialist voor o.m. Johan Verminnen en Les P'tits Belges)
- Arno op harmonica (zie o.m. TC Matic en Arno ...)
De productie van de plaat werd gedaan door Chaz Jankel (bekend van o.m. Ian Dury en een eigen hitje - "Glad to know you" uit 1981).

In ruil voor de bijdragen op deze plaat schreef Marie-Laure ook bijdragen voor de platen van Roland (het nummer "Les Femmes" op "Little Sweet Taste") en voor haar partner Arno (het nummer "Martha Ma Douce" op "Idiots Savants). Arno hierover in een Humo-interview uit maart 1993 : "De tekst is geschreven door mijn vriendin. Ik had een nummer voor haar cd geschreven (Tout m'est égal) en ik heb haar gewoon gevraagd iets terug te doen. Op een morgen werd ik wakker en ze had die tekst op mijn gezicht gelegd. Ik heb hem gelezen en vond hem meteen goed. Ze had hem op mijn gezicht gelegd om dat ze zei dat het een tekst was die helemaal op mij leek. En ze heeft nog gelijk ook."

De muzikale carrière van de zangeres verging het echter minder goed. In 1997 vertelde ze Weekend-Knack "De plaat liep hier heel goed. We hebben toen veel media-aandacht gekregen, veel opgetreden, van Amsterdam tot New-York. Eigenlijk stond ik op het punt om een tweede cd op te nemen, maar toen een aantal mensen van de platenfirma waarmee ik nauw samenwerkte plots uit circulatie verdwenen, was er van de ene dag op de andere plots geen vertrouwen meer in wat ik deed. In de muziekbusiness ben je de ene dag une star, de andere dag zien ze je niet meer staan. Wat ik maak is ook niet echt commercieel, en de platenfirma's nemen niet graag risico's. Maar zelf doe ik nog steeds verder, ik maak nieuwe songs. Ik heb net nog een nummer geschreven "Il me manque un hit", en wie weet ...".

Naast haar muziek heeft ze ook nog enige bekendheid verworven met schilderen (o.m. porselein, meubels, stoffen)


foto : Patrick De Spiegelaere

Albums :
- Turbigo 12-12 (BMG France, 1991)

Websites :
- geen gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Marie-Laure Béraud
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over M-L Béraud toe

 

    M-L Béraud
Bio
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up