Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | B | The Bet        
           
 

THE BET

De bio van The Bet kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/TheBet

Gladde popgroep uit het begin van de jaren tachtig. Hun bescheiden en rustige gitaarrock bracht hen nooit tot grote hoogtes.

 
Songs
 

"Don't talk to the liar"
39,8 sec. - 78 Kb.
song : M. Vanhie
Producer : H. Duchateau
Jaar : 1981
Record co. : Payola Records

"No"
43,8 sec. - 86 Kb.
song : M. Vanhie, G.Keppens
Producer : M. Lawrence
Jaar : 1981
Record co. : Payola - EMI

"Roll on"
40,9 sec. - 80 Kb.
song : M. Vanhie
Producer : P. Lacirignola
Jaar : 1983
Record co. : EMI

 
   

The Bet startte zijn bestaan toen Mark Vanhie en Rik Aerts van de groep Frenzy hun krachten bundelden met de ritme-sectie Guido Vanmilleghem en Gerd Keppens.

Hun muziek heeft voor de hand liggende roots in de Amerikaanse road-music. De melodische gitaarrock en de drang naar perfectie van voorman Mark Vanhie brengen "Don't talk to the liar" naar een bescheiden hitje in BelgiŽ.

De plaat die hierop volgt ("Facing fate") in 1981 wordt zeer goed ontvangen. Ze werd opgenomen in de Engelse Strawberry Studios in een procuctie van Martin Lawrence (geluidstechnieker van onder meer Barclay James Harvest en 10 CC). De daaropvolgende singles zijn ideaal als radiovoer maar brengen niet veel opschudding teweeg aan de toonbanken van de muziekwinkels.

Nadat Mark Vanhie er een tijdje tussenuit is gemuisd naar de U.S.A. en een nieuwe bas-speler is gevonden in Wilfried Van Dijck, nemen ze hun tweede plaat op in de ICP-studios in Brussel. De singles "Sometimes" and "Roll on" bewijzen dat het opnieuw een plaat is "vol subtiele pop met ingredienten van rock en westcoast, af en toe gekruid met een beetje funk", zoals Oor's Pop Enclyclopdie het destijds schreef.

Toen ook deze "second arrow" naast het doel schoot, hield de groep ermee op.

Zoals Marc Vanhie zich herinnerde in "Wit-lof from Belgium". "Er heerste aanvankelijk een gevoel van "alles kan". Het enthousiasme van de groepen nam bezit van de platenfirma's en managers en uiteindelijk ook van het publiek. Het resultaat : de verwachtingen waren zeer hoog gespannen, terwijl niemand eigenlijk besefte hoe BelgiŽ zich ten opzichte van de internationale maatstaven verhield. Ik heb die ontnuchtering persoonlijk ervaren. Toen dacht ik echte dat we konden concurreren met het buitenland, maar later voelde ik "jongen toch, wat heb je toen in je hoofd gehaald". De ketting van het enthousiasme brak, wat dan weer gevolgen had voor de kwaliteit van de muziek." Dit is het mechanisme waarop een hele generatie van zeer veelbelovende en interessante groep die tussen 1980 en 1982 uit de grond schoten tegen de muur liepen in de jaren 1983 en 1984.

In het midden van de jaren negentig, toen de groepen die de "Belpop"-periode hadden gevormd, opnieuw in de mode kwamen, maakte ook The Bet een - niet erg succesvolle - come-back zoals zovele andere (Toy, Red Zebra ...).

Voorman en zanger Marc Vanhie stortte zich op het produceren van andermans werk. Zo schreef en produceerde hij recent nog de singen "True love is tough" voor Sarah, een meisje dat de Soundmix-show won met een imitatie van Alanis Morisette. Ook werkte, samen met B.J.Scott, zeer actief mee aan de come-back van Paul Michiels op diens laatste CD.

Leden :
- Mark Vanhie (zang)
- Rik Aerts (gitaar)
- Gerd Keppens (bas)
- Guido Van Milleghem (drums)

Albums :
- Facing Fate (EMI, 1981)
- Second Arrow (EMI, 1983)
- Wysiwyg (Alora, 1994)

Websites :
- geen.

Forum :
- Lees de berichten over The Bet
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over The Bet toe

 

    The Bet
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This Page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up