Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | B | Sarah Bettens        
           
 

SARAH BETH

De bio van Sarah Beth kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/SarahBeth

Sarah Beth is niemand minder dan Sarah Bettens, zangeres van de beroemde en internationaal bekende groep "K's Choice"

 
Songs
 

"I'm so lonesome I could cry"
49,5 sec. - 97 Kb.
song : Hank Williams
Produced : ??
Jaar : 1992
Record co. : Double T

"Why don't you try me"
1 min 18 sec. - 154 Kb.
song : Ry Cooder
Produced : Jean Blaute
Jaar : 1993
Record co. : Double T

"M'n broer en ik"
120 sec. - 233 Kb.
song : Bert Verm, Johan Verminnen
Jaar : 1995
Record co. : EMI

 
   

Sarah kreeg de smaak van het zingen te pakken via haar broer Gert. Deze was als zoveel tieners in de weer met gitaren en groepjes. Een tape van een van hun "optredens" kwam ter ore van de vader van een van Sarah's vrienden, niemand minder dan Rocco Granata. Hij hoorde het potentieel van die stem onmiddellijk en stelde haar voor aan een aantal mensen in de platenbusiness.

Double T, een kleine maar ambitieuze Nederlandse platenfirma, viel al snel voor de doorrookte stem van Sarah en nam met haar een single op. Dit was "I'm so lonesome I could cry", een cover van een oude Hank Williams' song, bedoeld voor een kortfilm van Patrice Toye "Vrouwen willen trouwen" (tegenwoordig veel in het nieuws met haar film "Rosie").
Deze single verkocht verbazend goed : hij geraakte zelfs tot op nummer 5 in de nationale hitparade. Deel van het succes was ook te danken aan Sarah's allereerste televisieoptreden : op de vijfde verjaardag van het commerciële televisiestation VTM.

 

Dankzij dit succes werd ze ook gevraagd om een song op te nemen voor de soundtrack van de film "Ad Fundum". Samen met Frankie Miller (best bekend van zijn hitje "Darlin'" uit 1978), nam ze de Ry Cooder-song "Why don't you try me" op.

Toen ze een platencontract kreeg aangeboden voor het opnemen van een volledige cd, herinnerde Sarah zich al snel de songschrijverscapaciteiten van haar broer Gert, en werd "The Choice" geboren. De carrière van "Sarah Beth" was al over.

Rechts heb ik ook een song gelinkt die Sarah deed voor het tribute-project van Johan Verminnen in 1995. Vrij toepasselijk koos zij de song "M'n broer en ik". Meer over dit "Spelers & Drinkers" project vindt je op de eigen pagina in het archief.

Foto linksboven : Sarah Bettens in "Blauwe veters-campagne" tegen landmijnen van Handicap International.

Singles :
- I'm so lonesome I could cry (Double T - 1992)
- Why don't you try me (soundtrack "Ad Fundum", duet met Frankie Miller) (Double T, 1993)

Forum :
- Lees de berichten over Sarah bettens
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over bettens toe

 

    Sarah Bettens
Bio
Releases
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up