Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | B | Blue Blot        
           
 

BLUE BLOT

De bio van Blue Blot kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/BlueBlot

Blues van internationale klasse, aangevoerd door de charismatische en tragische zanger Luke Walter Jr. (echte naam: Luc Renneboog)

 
Songs
 

"Bridge to your heart"
60,7 sec. - 114 Kb.
song: Cleybergh, Meyers, Renneboog, Van de Oudeweetering
Producer : Dani Klein.
Jaar : 1990
Record co. : Ariola

"September"
72,3 sec. - 141 Kb.
song: Roger, Hornboftel, Renneboog
Producer : Marty Townsend.
Jaar : 1991
Record co. : Ariola

"Pretty Good"
72,3 sec. - 141 Kb.
song: Schack, Townsend, Northover, Renneboog
Producer : Marty Townsend.
Jaar : 1992
Record co. : RCA

 
   
 

De groep debuteert in 1987 met het album "Shopping for love" op het kleine Ace-label.
Toch is het pas met de tweede plaat "Bridge to your heart" en de gelijknamige single uit 1990/91 dat de groep naar een breed publiek doorbreekt. Van deze plaat worden ook "September", "Who is he, and what is he to you ?" (een Bill Withers cover) en "I'll be home on Christmas Day" op single uitgebracht. Het nummer "Bridge to your heart" is een productie van Dani Klein (zie Vaya Con Dios), de rest wordt geproduceerd door hun vaste gitarist Marty Townsend.

Het album "Where do we go" uit 1991 is ook van zeer hoge kwaliteit en opent flink wat internationale deuren voor de groep. Van deze plaat doen "Pretty good", "Where do we go from here" (Alexander) en "Hold the Line" (origineel van Toto) het ook op single.

In 1993 hoort de groep het schokkende nieuws dat zanger Luke Walter Jr. lijdt aan leukemie. Een resem afgelaste concerten en niet zo schitterende vervangers brengen de groep tot stilstand. Michael Schack vervoegt Groovemania en wordt later de live-drummer voor de populaire groep Clouseau.

 

Na een tijdelijke verbetering van zijn gezondheidstoestand nam Luke Walter Jr. de microfoon opnieuw ter hand en nam hij een solo-plaat op in 1996. Dankzij de herkenbare kwaliteit van zijn stemgeluid klonk deze plaat niet erg verschillend van de platen van de groep. Tony Joe White, Roger Hawkins, David Hood en Jim Horn werkten mee aan deze plaat.

Ongeveer terzelfdertijd nam Blue Blot een nieuwe zanger aan. "Met Steve Clisby heeft Blue Blot een technisch betere, maar ook een middelmatigere zanger voor de groep staan", vond Jacky Huys ervan. "Blue Blot", de plaat uit 1996, vond hij "saai en ongeďnspireerd".
De platenfirma was het hier uiteraard niet mee eens : "Twee jaar nadat Luke Walter Jr. de groep verliet voor een solo carričre, heeft Vlaanderens meest populaire bluesgroep zich helemaal aangepast aan de stem van zanger Steve Clisby. Hij geeft de groep een "zwartere" sound, dichter bij R&B en soul dan voorheen".

In 1996 nemen de nog overblijvende leden (Marty Townsend en Steve Clisby) opnieuw contact met de vroegere Blue Blot drummer Michael Schack en vormen ze samen American Gypsy.
Jan Meyers, de bassist, had de groep ondertussen ook verlaten en vormde zijn eigen combo : Bass Poppa.
Michael Schack duikt op als studiomuzikant in een heel aantal Belgische bands, en wordt in 2000 de vaste drummer van Angelico.

Nog in 2000, in november, verscheen er een "Best of" van de Blue Blot carrière, "Blunk" genaamd, en werd "Hold the line" als single uitgebracht. De resterende leden van de groep stelden deze cd samen, en gaven een enig concert in Antwerpen ter voorstelling van deze CD.

Leden :
- Luke Walter Jr. - Steve Clisby (zang)
- Marty Townsend (gitaar)
- Lenny Northover (sax)
- Michael Schack (drums)
- Jan Meyers (bas)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Platen (Blue Blot):
- Shopping for love (Ariola - 1987)
- Bridge to your heart (BMG Ariola - 1991)
- Where do we go (RCA - 1992)
- Live (RCA - 1993)
- Yo yo man (Ariola - 1994)
- Blue Blot (Klepto - 1996).
- Blunk (the Best Of) (2000)

Platen (Luke Walter Jr.)
- Back to normal (BMG - 1996).

Websites :
- Blue Blot overzicht op een pagina van Jeroen Vanderschoot
- Blue Blot bio bij Click2Music (BMG).

Forum :
- Lees de berichten over Blue Blot
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Blue Blot toe

 

   
BLue Blot
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up