Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | B | de Bossen        
           
 

DE BOSSEN

De bio van De Bossen kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/DeBossen

Trio uit Antwerpen dat vunzige rocksongs met pop-appeal speelt.

 
Songs
 

uit "Big Bang Machine" :

"Speed Queen"
1 min 10 sec. - 138 Kb.
song : Wim De Beuckelaer
Jaar : 1997
Record co. : Kinky Star

uit "The Girl Collection"

"Spector"
57,9 sec. - 114 Kb.

"Last Night I was a girl (she wore blue velvet)"
57,2 sec. - 112 Kb.

"G-shirt"
50,1 sec. - 98 Kb.

"Lover Bob"
1 min 14 sec. - 145 Kb.

songs : Wim De Beuckelaer
Jaar : 1998
Record co. : Kinky Star

uit "Feel the Beating"

Voor songs uit "Feel The Beating", klik hier ...

 
   

De groep werd gevormd in 1991, met Wim dB (alias Wim De Beuckelaer), zijn zus Katrien en zijn partner Inneke 23 (alias Ingrid Veerman). Na een eerste demo in 1993 ("23 fishes"), werd Katrien vervangen door de toen 15-jarige engel Lara Wolfsmelk (alias Lara Dhondt) in 1994.

 

De Bossen brengen opnieuw een demo uit ("Guitar Coffin") en beginnen de clubs af te dweilen, maar het is pas in 1997 dat ze een platencontract krijgen aangeboden bij het onafhankelijke label Kinky Star. Hun eerste release, een EP genaamd "Big Bang Machine" bevat al meteen een radio-hitje : "Speed Queen".

Handelsmerken van de groep zijn een eclectische muzieksmaak (gaande van Cramps, The Shangri-Las, Sonic Youth, Motown, Violent Femmes en The Jayhawks tot The Ramones), vunzige teksten, meerstemmige zangpartijen en een rauw en ietwat amateuristisch groepsgeluid.

 

In juni '98 wordt hun eerste full cd "The Girl Collection" op de wereld losgelaten. De opgewekte plaat staat vol met "pop-songs over auto's, seks, bloemenmeisjes, seks, Phil Spector, seks, zeepbellen en andere onontkoombare onderwerpen", zoals Dirk Steenhaut schreef in zijn recensie van de plaat voor De Morgen. D'r zit ook heel wat Twin Peaks in (een song heet "Diane" - naar de onzichtbare dictafoon partner van special agent Dale Cooper - een andere "Lover Bob" - de tegenhanger van Killer Bob in de serie - en in de bedankjes op de hoes worden David Lynch en Kyle MacLachlan genoemd). De titel van de plaat en het nummer "Spector" is een eerbetoon aan de legendarische meisjesgroepen-producer Phil Spector (maar dan ook alleen omdat "I wanna be Phil Spector, the girl detector, the girl protector, the girl collector").

In een interview met De Mix in augustus '98, verklaarde Wim dB : "Dat we als groep seks uitstralen is niet bewust, al is rock-'n-roll voor mij altijd seks geweest. De gemende bezetting van onze groep zal ook wel meespelen zeker.
Tsja, niet is bij ons echt gepland, alles aan de Bossen is uit noodzaak gegroeid omdat we niks anders konden. We hebben van de nood een deugd gemaakt.
Muzikaal-technisch zijn we zeker niet zo sterk als andere groepen. Maar die nonchanlance hoort erbij. Het mag niet te glad zijn. Voor de volgende plaat zullen we evenmin met een producer werken, want we willen dat rauwe zeker bewaren. Mensen noemen onze muziek vaak 'rammelrock'. Dat is een mooie omschrijving.
"

Wim dB wil ook "iets soundtrackachtig doen" met zijn 18-jarige broer ("hij zit een digital hardcore groep en is een beetje geschift") en "een akoestisch nevenproject in de stijl van Palace of Smog" met Hans Van Rompaey van de groep nANcy* en Kamino.

 

In mei 2000 werd er op The Twilight Bark (een zelfopgericht label, gedistribueerd door PIAS) een tweede de Bossen album op de wereld losgelaten : Feel the Beating stond opnieuw vol rammelrock, maar er was toch een nieuwe dimensie in de muziek geslopen : tragere nummers met een dramatische spanning ... Een eerste single werd het poppy "diver", en meest in het oog springende track "Bones, Bones, Bones", waarin Wim dB zich vrolijk maakt over zijn eigen magerheid.

Leden :
- Inneke 23 aka Ingrid Veerman (bas, backing vocals)
- Lara Wolfsmelk aka Lara Dhondt (drums, backing vocals)
- Wim dB aka Wim De Beuckelaer (zang, gitaar)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Big Bang Machine (EP - Kinky Star, 1997)
- The Girl Collection (Kinky Star, 1998)
- Feel the Beating (Twilight Bark, 2000)

Websites :
- De Bossen dot com, de officiële site
- De Bossen bij Kinky Star, hun platenfirma
- De Bossen bij Tout Partout, hun boekingskantoor
- Mijn bespreking van "Feel the Beating ..."
- de Bossen gekiekt tijdens het Nandrin Rock festival
- de Bossen toen ze nog enkel demo's hadden bij Ultra.
- de Bossen op Marktrock 1998

Forum :
- Lees de berichten over de Bossen
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over de Bossen toe

 

   
De Bossen
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up