Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | C | Channel Zero        
           
 

CHANNEL ZERO

De bio van Channel Zero kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/ChannelZero

België's eigen equivalent van Metallica, in zoverre dat deze groep als geen andere de muren tussen het op "normale" of grunge geörienteerde publiek wist te verleiden tot het consumeren heavy metal. Bijzonder luid, maar met de songs toch belangrijker dan het aantal geproduceerde decibels. Of zoals hun platenfirma het zei : "In de jaren negentig zijn adjectieven die vaak gebruikt worden om muziek te beschrijven beukend, agressief, bezeten, grof ... en al deze etiketten kunnen rechtstreeks op de muziek van Channel Zero geplakt worden."

 
Songs
 

"Suck my energy"
33,0 sec. - 65 Kb.
song : Channel Zero
Produced : André Gielen
Year : 1994
Record co. : Play it again Sam

"Fool's parade"
51,8 sec. - 102 Kb.
song : Channel Zero
Produced : Attie Bauw
Year : 1996
Record co. : Play it again Sam

 
   
 

Ze startten hun groep in Brussel eind 1990 en debuteerden met een gelijknamige plaat voor een Duits label begin 1992. Songs als "The Pioneer" en "Tales of Worship" zorgden er al snel voor dat er een legertje fans klaarstond voor de optredens in Duitsland en de Benelux.

Midden 1993 volgde de release van "Stigmatized for life", de tweede plaat bij Shark Records. Hun live-reputatie groeide en resulteerde in shows met Biohazard, Obituary, Napalm Death, Life Of Agony and Pro-pain. Met de fijne mensen van Exhorder en M.O.D. toerden ze door Europa.

Vanaf de derde plaat "Unsafe" werden de Channel Zero's ook internationaal verdeeld (door PIAS). Deze plaat betekende ook hun doorbraak in 1995 naar een veel ruimer publiek : ze toerden met Megadeth, Danzig, Spudmonsters, Biohazard, ... Ze stonden op de affiche van enkele beroemde Europese festivals (Torhout/Werchter, Pukkelpop, Bourges,...), en ze speelden een toer als hoofdgroep in Australië.

Eind 1996 kwam de vierde plaat "Black Fuel". Nog meer live-succes volgde, o.m. met een tweede optreden op Torhout-Werchter.

 

In België waren de gasten bijzonder populair (van de laatste 2 platen werden ongeveer 20.000 exemplaren verkocht, de singles voerden de Afrekening aan ...), maar in het buitenland wilde het niet echt meer lukken. In augustus '97 gaf de groep er dan ook de brui aan.

Na de split gingen de leden van Channel Zero allerlei richtingen uit. Zo werden er ex-leden gesignaliseerd bij "Ten Thousand Women Men" en "Mantra". Franky DSVD produceert jonge Belgische metal-groepen (o.m. de groep "Crush", met gouden Fredje Deburggraeve).

GroepsLeden :
- Franky "DSVD" De Smet Van Damme - zang
- Xavier Carion - gitaar
- Phil B. - Drum
- Tino DeMartino - Bas

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Channel Zero (Shark Records - 1992)
- Stigmatized for life (Shark Records - 1993)
- Unsafe (Play it again Sam - 1995)
- Black Fuel (Play it again Sam - 1997)

Websites :
- Channel Zero bij Play It Again Sam
- Nico De Vreese's Black Fuel : een voortreffelijke fansite.
- Tabs voor enkele Channel Zero songs bij guitarfiles.be

Forum :
- Lees de berichten over Channel Zero
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Channel Zero toe

 

 

   
Channel Zero
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up