Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | C | Charles & Les Lulus        
           
 

CHARLES ET LES LULUS

De bio van Charles et les Lulus kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/Charlesetleslulus

Zijproject van Arno en Roland in 1990-1991.

 
Songs
  "Rhythm of the sea"
34,5 sec. - 68 Kb.
song: ??
Jaar : 1991
Record co. : Virgin
 
 
   
 

Deze groep werd wel eens vergeleken met het equivalent van een Belgische "supergroep", met de fabuleure bezetting van Arno, de levende legende Roland en de getalenteerde muzikanten Ad Cominotto (tegenwoordig beter bekend als de pianist van het Canvas-programma "Leuven Centraal") en Piet Jorens (hij was de percussionist die in de zomer van 1998 op gevonden objecten trommelde in "Tips Voor Trips", ook bekend van zijn samenwerkingen met dEUS en Vive La Fête).

Arno over het onstaan van de groep : "Dat het tussen Roland en mij echt klikte had ik al gevoeld op de pop-poll avond van Humo in 1990. Daarna is Roland weer naar Signapore vertrokken. Toen hij terug was zag ik hem op de Vismarkt in "De Boer van Strombeek" zijn jetlag zitten te verzuipen. Ik zeg hem dat ik hem al maanden zoek, en hij zegt "Ik zat hier". En toen heb ik hem niet meer losgelaten. 's Anderendaags hebben we gerepeteerd, één week. Onmiddellijk hebben we besloten een plaat op te nemen, en daarna waren we weg op toernee."

Samen namen ze in 1991 de plaat "Charles et Les Lulus" op, waarop ze oude (en nieuwe) bluesklassiekers herinterpreteren op een redelijk unieke manier. Op het podium werden de songs van de plaat samen met een deel van Arno's eigen muziek gespeeld.

Arno in een interview over Charles et Les Lulus enkele jaren later : "Een van de schoonste periodes uit mijn leven. Officieel ligt ze achter mij, maar het kan goed zijn dat ik op een dag nog eens een plaat maak met die gasten. Ik heb veel van hen geleerd. Zoals dat het nergens voor nodig is om té lang in de studio te zitten, of dat je nooit mag vergeten om impulsieve muziek te maken. En belangrijker nog was voor mij dat ik Roland écht goed heb leren kennen. Daar wordt je als mens beter van ... En het beste : dat er heel veel jonge mensen naar komen kijken zijn. En die hebben Roland leren kennen. Als de Lulus alleen dààrvoor bestaan zouden hebben, is het voor mij al de moeite geweest".

Roland zelf is ook nog steeds opgetogen over het project. Toch betwijfelt hij of er nog ooit een vervolgplaat komt : "Ik weet niet wat er in Arno's hoofd omgaat. Ik vermoed dat hij niet terug wil naar het verleden. Ik vond het een goede groep en ik zou niet nee zeggen als we nog eens konden samenwerken."

Adriano Cominotto heeft sinds de Lulu's op zowat alle platen van Arno meegespeeld. Charles et les Lulus minus Piet Jorens speelden ook allen mee op de debuutplaat van Arno's vriendin Marie-Laure Béraud. Roland en Piet Jorens hielpen ook mee de groep van Arno's gitarist Geoffrey Burton met Pieter-Jan De Smet lanceren.

In 1998 haalde Arno zijn alter ego Charles opnieuw uit de kast en vormde een nieuwe groep, dit keer met jonge en meer brutale muzikanten. Deze groep werd Charles & The White Trash European Blues Connection.

Leden :
- Arno Hintjens - vocals, melodica
- Ad Cominotto - keyboards, accordeon
- Roland Van Campenhout - guitar
- Piet Jorens - drums

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Charles & Les Lulus (Virgin, 1991).

Websites :
- De muziek, interviews e.d. van Charles et Les Lulus kan je vinden op de uitstekende Arno-website.

Forum :
- Lees de berichten over Charles & Les Lulus
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Charles & Les Lulus toe

 

   
Charles & Les Lulus
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up