Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | C | Charles & The White Trash ...        
           
 

CHARLES & THE WHITE TRASH
EUROPEAN BLUES CONNECTION

De bio van Charles & The White Trash European Blues Connection kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/Charles&TheWhiteTrashEuropeanBluesConnection

Opnieuw een nevenproject van Arno, dit keer uit 1998.

 
Songs
 

"No job no rock"
70,3 sec. - 138 Kb.
song: Arno
Produced : Arno.
Jaar : 1998
Record co. : Virgin

"Sea Lime Woman"
60,7 sec. - 119 Kb.
song: Nina Simone
Produced : Arno.
Jaar : 1998
Record co. : Virgin

"What's in your head"
57,8sec. - 113 Kb.
song: Arno
Produced : Arno.
Jaar : 1998
Record co. : Virgin

 
   
 

Geen supergroep deze keer, zoals het geval was de vorige keer dat Arno zijn tweede naam aannam in Charles et les Lulus, maar een rauwe en jonge begeleidingsgroep bestaande uit Geoffrey Burton (zie ook Pieter-Jan De Smet of Arno's solo-carrière), Alan Gevaert (voorheen met o.m. A Noh Rodeo en Roland ...) en Herman Cambré.

Arno vertelde zijn motivatie in een interview met Humo : "Eigenlijk was ik van plan om een jaar te stoppen; de laatste drie jaar was ik namelijk constant op tournee geweest. Ik stopte er dus mee, maar na vijf maanden begon ik raar te doen : draaiingen in mijn kop. Ik liet me helemaal onderzoeken door een dokter, maar die vond niks. 't Was alsof ik constant een kater had, shit, vint. Had ik een paar pinten op, dan begon ik in het café te roepen "ROCK ON!". Zeg nu zelf : dat is niet oké, hè. "ROCK ON MOTHERFUCKERS!" en op tafel dansen : nee dat was verre van oké.
Ik dacht bij mezelf : "Ik moet hier iets aan doen of ik word zot". Iets met blues, maar dan anders. Ik heb snel drie muzikanten opgetrommeld, we hebben een week gerepeteerd, en we hebben op een middag een cd opgenomen. Ik ben met de tape naar de platenfirma gegaan en heb gezegd : "Take it or leave it"
".

Zoals Humo schreef : "Als Arno zich bij zijn tweede voornaam laat noemen, komt hij vanzelf in de art brut van de blues terecht, een genre dat hij voor de gelegenheid nog meer tot op het bot uitkleedt dan ten tijde van Charles et Les Lulus".

 

Op de plaat staan er vier cover ("You gotta move" van Mississipi Fred McDowell, "Commit a crime" van Howlin' Wolf, "Sea Lime woman" van Nina Simone en "Death of a clown" van Dave Davies). De rest van de song zijn rauwe en essentiële blues-tracks die perfect zouden gepast hebben op een van de oudere TC Matic platen. Door het supersnelle opnameproces van d eplaat klinken de songs erg live en ook wat onaf.

Op de vraag of dit een geplande carrièrezet is, antwoordt Arno : "Ik maakte me geen zogen over een carrière toen ik gans in het begin met Paul Couter speelde, en dat doe ik nog steeds niet : ik mag precies de muziek maken die ik wil maken. Er is niemand die me zeg hoe ik het moet doen, al zou ik wel eens iemand willen ontmoeten die mij richtlijnen kan geven die ik valabel vind, want eerlijk : ik sta ervoor open als een oude hoer."

De groep toerde door het land tot en met de zomermaanden, maar ging daarna opnieuw in de ijskast, om plaats te maken voor het nieuwe Arno-album dat eraan komt begin 1999. Op 6 november werd het laatste optreden van de groep gehouden in de Beursschouwburg in Brussel.

Leden :
- Arno Hintjens - Zang, mondharmonica
- Geoffrey Burton - gitaar
- Alan Gevaert - bas
- Herman Cambré - drums

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Charles & The White Trash European Blues Connection (Virgin, 1998).

Websites :
- Zonder twijfel zal de uitstekende Arno-website al een en ander over deze groep weten te vertellen.
- Foto's van de groep tijdens het Nandrin Festival 1998

Forum :
- Lees de berichten over Charles & the White Trash
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Charles & Co toe

 

   
Charles & The White Trash European Blues Connection
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This Page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up