Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | C | Clee's Five        
           
 

CLEE'S FIVE

De bio van Clee's Five kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/Clee'sFive

Een van Vlaanderens betere rockende balorkesten in de jaren zestig.

 
Songs
 

Ik heb geen audio van deze groep. Heeft u ergens nog iets liggen, wordt uw hulp zeer op prijs gesteld. Mail ons.

 
   
 

De groep werd opgericht op de resten van het jaren vijftig bepop-jazz orkest "The Flamingo's" en The Croonies, gerecruteerd door de gebroeders Stevens uit goeie muzikanten uit allerlei schoolorkesten. Leider van de bende werd Clement van Herzele, herdoopt tot Clee. Deze balgroep kwam in 1962 tot stand en bouwde geleidelijk aan een reputatie in de buurt van Zottegem op.

In 1966 werd de ongenaakbare Griet de Bock bij de groep ingelijfd (zij zou zich als "Kate" ontpoppen tot de eerste rock-n-roll vrouw in Vlaanderen) en werd de opzet iets ambitieuzer. Er werd in dancing "De Truweel" in Sint-Lievens-Esse een live-LP opgenomen voor het Philips-label, met daarop covers van bekende hits uit die dagen (vb. "Hey Joe", "The Beat goes on", "Happy Together" ...).

In 1967 werd er gescoord met de song "No Other Man", een eigen compositie en een knipoog naar Jefferson Airplane.

Een jaar later volgde nog een tweede, opnieuw live in "de Truweel" opgenomen LP met covers, maar daarna brak de groep in verschillende stukken.

Clee en Guido vanden Hauwe brachten samen enkele singles uit onder de naam Light Fire ("My baby is sweet", "Love is Outside" op het Pink Elephant label in 1970). Later vinden we Clee van Herzeele terug als een van de tekstschrijvers/muzikanten in de groep van Walter de Buck.
Kate (Griet de Bock) en haar gezel Dré Baeckelandt richtten Kate's Kennel op, een groep die destijds voor de nodige verwarring en schandaal zorgde op Canzonissima.

Leden :
- Griet De Bock (zang)
- Dré Baeckelandt (drums, gitaar)
- Herman "Toots" De Vos (bas)
- Guido Vanden Hauwe (piano)
- Clee van Herzele (gitaar)

Albums :
- Jerk with Clee's Five (Philips, 1967)
- Hit Parade 1968 (Fontana, 1969)

Websites :
- niks gevonden.

Forum :
- Lees de berichten over Clee's Five
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Clee's Five toe

 

   
Clee's Five
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up