Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | C | Company Of State        
           
 

COMPANY OF STATE

De bio van Company of State kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/CompanyofState

Leuvens gitaar en electronica-geweld vanuit de jaren 80.

 
Songs
 

from "Still in the Flesh"

"Whispered Bodies"
1 min 5 sec. - 128 Kb.

"Sleep"
1 min 57 sec. - 230 Kb.

Songs : Hecke / Taes
Productie : Ludo Camberlin
Jaar : 1984
Record co. : State Records

from "Drowning in Fire"

"Slow Side of the Night"
1 min 22 sec. - 162 Kb.

"Paint My Boots"
1 min 23 sec. - 163 Kb.

Songs : Hecke / Taes
Productie : Jo Casters
Jaar : 1988
Record co. : Antler

 
   

De groep debuteerde op een zelf-opgericht label in 1983 met een dubbelsingle (Dark/Discipline - Danse Remonition/Here as I Am), en was vanaf het begin een duo bestaande uit Rudolf Hecke en Paul Taes, waarin de eerste tekeer ging op gitaren met verschillende vormen van feedback en distortion, en de andere de vocalen voor zijn rekening nam, dit alles ondesteund door een zwaar dendenderde ritmebox. Volgens het boek "Wave in België" beweerde Hecke trouwens "jarenlang in een volledig zwartgeverfde kamer te hebben doorgebracht met het luisteren naar deuntjes van Edith Piaf en Joy Division".

 

Logisch dat de groep via Ludo Camberlin en zijn Anything But Productions al snel terechtkwam in de stal van Antler en gelijkgestemde groepen als Neon Judgement, Poésie Noire, Aimless Device, Men 2nd, A Split Second ... die in die dagen de "crème de la crème" waren van de meestal in en rond Leuven geconcentreerde Belgische dansbare underground. Ludo Camberlin nam ook de productie op zich van de eerste (min of meer) langspeler "Still in the Flesh" van 1984 (met op de cover een plattegrond van het Parijse Père Lachaise-kerkhof). De plaat werd volledig op 4-track opgenomen en bevatte onder meer ook een cover van de Velvet-Underground SM-klassieker "Venus in Furs".

Ludo Camberlin zei in 1985 over de groep in "Mad in Belgium" : "Mijn werk als producer verschilt van groep tot groep. Om klassieke uitersten te nemen : the Neon Judgement zal eerder met een idee naar de studio komen, met een ruw stuk muziek waar nog een nummer van gemaakt moet worden. ... Een andere zaak is bijvoorbeeld Company of State, die met een zeer afgelijnd nummer naar de studio komen; hier een overgang, daar een gitaar, enz ... maar die hebben dan weer zeer weinig studio-ervaring en laten het opnemen volledig aan mij over. Zij maken de nummers."

 

In 1988 kwam er een eerste full-LP, in een productie van Poésie Noire's Jo Casters. Samen met Herman Gillis (Passion of a Primitif, Poésie Noire, later o.m. bij Volt, en nog later de uitvinder van de "Sherman Filterbank"), werd er een nogal zware Poésie Noire-stempel op de groep geduwd en evolueerde de muziek in een meer "poppy" richting tot zware, zwarte dansmuziek.

Na nog een maxi "Metal Moves", brak de tandem Taes-Hecke in twee. Rudolf Hecke ging eerst een aantal jaren solo (o.m. met de LP "God is Dog spelled backwards") en kwam daarna op het voorplan met de psychedelische popgroep "Pop in Wonderland" en zangeres Meredith.

Leden :
- Rudolf Hecke : guitar, violin
- Paul Taes (Butcher backroom) : vocals, synthesizer

Discography :
- Dark / Danse Remonition (EP, State Rec., 1983)
- Still in the Flesh (MLP, Company Of State, 1984)
- Crawling from the graves (Maxi, Soundwork, 1987)
- Drowning in Fire (LP, Antler, 1988)
- Metal Move (Maxi, Antler, 1988)

Websites :
- niks gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Company of State
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Company Of State toe

 

 

   
Company of State
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up