Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | D | Dildo Warheads        
           
 

DILDO WARHEADS

Mechels "grungy" gitaarrockgroepje.

 
Songs
 

"Scared"
56,4 sec. - 111 Kb.
song : Hulssens, Coeck, Coeck
Producer : ??
Jaar : 1994
Record co. : EMI Belgium

 
   

Dildo Warheads onstond op de assen van The Excessives, een van de vele garagerockgroepen die België eind jaren tachtig, begin jaren negentig rijk was (bvb. Ze Noiz, Paranoiacs, Wolf Banes ...). Met enkele platen op JP Van's Boom-label en een groot aantal kleine optredens over heel Europa (Italië, Zwitserland, Denemarken ...) is het verhaal van deze groep zowat verteld. Jo Volckerijck, een van de andere ex-Excessives, richtte later nog het groepje Malcolm op.

Een zijproject van twee van de leden van die Excessives, Herman Hulssens en Sven Coeck, samen met diens broer Cristophe, voor een optreden op Schrikkelpop bleek namelijk muzikaal nieuwe perspectieven te bieden. Herman Hulsssens in 1994 : "één of andere flurk vroeg ons of we op dat festival een paar nummertjes wilden spelen. Dat was twee dagen voor het festival. We hebben het gedaan, vonden het heel prettig en we kregen heel veel respons. We zijn het daarna - op beperkte schaal - blijven doen. Voor mij ging een nieuwe wereld open : ik besefte plotseling dat er nog ander soort muziek was die ik kon maken. Dildo Warheads is een heel spontane groep. Bijna alle nummers ontstaan uit jamsessies."

 

De groep kon met zijn demo's terecht bij EMI, wat begin 1994 de verdienstelijke single "Scared" opleverde. Deze schopte het meteen tot nummer 4 in de Afrekening, waarna de Dildo Warheads-naam (toch al niet moeilijk te onhouden) meteen gemaakt was. Even later volgde dan nog de titelloze debuutplaat, waar ook nog de semi-hitje "Whore" en "Off the hook" stonden, en een toer in het voorprogramma van de rock-rally-winnaars van dat jaar Evil Superstars.

Met het beetje geld van "Scared" werd er in 1995 een toer door Oost-Europa opgezet. Het publiek in Hongarije, Slovenië en Kroatië had echter nog geen kennis gemaakt met de groep, vermits de plaat er nog niet in de rekken lag : terug naar af dus.

 

Om "2" (de tweede cd) te promoten werd er in 1996 duchtig getoerd : meer dan 60 concerten (o.m. Dour), waarbij ook een opgemerkt reeksje aan de Amerikaanse Oostkust : Herman Hulssens is immers ook actief als tourmanager en wist hierbij een ruil met de Amerikaanse groep Sleepyhead te bedingen. Zo kwam het dat de band kan bogen op een optreden bij CBGB's (de legendarische club waar o.m. de Amerikaanse punk onstond via Television, Patty Smith, The Ramones en Talking Heads). Een van de doelen van de reis (EMI-Amerika overtuigen om "2" ook in de USA uit te brengen, mislukte echter, getuige dit citaat uit Humo's "Belgen in het Buitenland"-reeks : "De platenfirmavrouw zegt dat de business over de groepsnaam zal struikelen. "The Butthole Surfers zitten toch ook bij jullie" proberen we. Maar zij heeft er duidelijk al over nagedacht : "Everyone's got a butthole, not everyone's got a dildo". Moeten leuke vergaderingen zijn, daar in de EMI-kantoren van Manhattan".
De groep stond in New York overigens aangekondigd als "Nirvana meets Buffalo Tom". In de pers vielen ook vergelijking als "de Belgische Sebadoh", "Amerikaanse college-rock" of "Smashing Pumpkins" wel te rapen. In elk geval kan het genre van de groep omschreven worden als "melodieuze gitaarrock".

In 1998 bracht de groep een EP op de markt "Soon I'll Be Waiting". Deze werd opgenomen in een productie van Greg Gordon (Public Enemy, Slayer), en bevatte onder meer een live versie van het nummer "Whore", opgenomen tijdens het beruchte optreden in de CBGB's in New York.

Later in 1998 doken de Warheads opnieuw de studio in voor wat ergens midden 1999 de derde Cd zou moeten worden. Begin 1999 staat er een nieuwe single "Such a babe" in gelimiteerde oplage gepland. Daarna zal de groep op toernee gaan door Vlaanderen in het kielzog van de "Sex verandert alles"-toer van De Mens.

GroepsLeden :
- Herman Hulssens (bass, vocals)
- Sven Coeck (drums)
- Cristophe Coeck (guitar, vocals)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Dildo Warheads (EMI, 1994)
- 2 (EMI, 1996)
Singles :
- Scared (EMI, 1994)
- Whore (EMI, 1994)
- Off the hook (EMI, 1995)
- Curve (EMI, 1995)
- Saturday (EMI, 1996)
- Devil in your hand (EMI, 1996)
- Now (EMI, 1996)
- Soon I'll be Waiting (EMI 1998)
- Such a babe (Groovemeister, 1999)

Websites :
- Officiële website van de Dildo Warheads

Forum :
- Lees de berichten over Dildo Warheads
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Dildo Warheads toe

 

   
Dildo Warheads
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up