Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | D | Anna Domino        
           
 

ANNA DOMINO

Amerikaanse zangeres de in de jaren tachtig in Brussel verbleef. Has een geweldig lage en sexy stem. Of, zoals ze ooit stond beschreven in het tijdschrift Smart "The voice of the erotic, tense, despairing, Peggy Lee-meets-Nico, thinking woman -i.e., postmodern platinum" - De stem van de erotisch, gespannen, wanhopige, Peggy Lee-ontmoet-Nico, denkende vrouw, t.t.z. postmodern platinum.

 
Songs
 

"Rhythm"
37,4 sec. - 74 Kb.
song : A. Taylor
Jaar : 1984
Procuded : Marc Moulin & Dan Lacksman
Record co. : Crépuscule

Luc Van Acker - "Zanna"
47,7 sec. - 94 Kb.
song : Van Acker, Domino
Produced : J-M Aerts.
Jaar : 1985
Record co. : EMI

 
   

Ze nam hier een aantal platen op, maar zal in België wellicht het best gekend blijven door haar samenwerking met Luc Van Acker (zie Luc Van Acker of Arbeid Adelt) op de memorabele single "Zanna".

 

Maakte deel uit van de actieve Brusselse scène in het midden van de jaren tachtig, waarin een hele groep Amerikaanse en Engelse "immigranten" bijdroegen aan een interessant, experimenterend muzikaal klimaat (onder andere Blaine L. Reininger, Tuxedomoon, the Legendary Pink Dots, Isabelle Antena, Paul Haig ...). Veel van deze groepen en artiesen werden gehuisvest door het onafhankelijke platenlabel "Les Disques du Crépuscule". Anna Domino leverde ook een reeks van gastbijdragen op deze platen, bijvoorbeeld op een aantal tracks op "Temperamental" van Kid Montana (ook al een half Belgisch / half Amerikaanse aangelegenheid).

 

Alhoewel ze geleidelijk uit het zich verdween in België, is Anna Domino tot op de dag van vandaag nog altijd bezig met muziek opnemen en publiceren. Ze heeft gewerkt met Alan Rankine (The Associates), Marc Moulin & Dan Lacksman (beide lid van Telex), Flood (Depeche Mode, Erasure ...), Blaine L. Reiniger (Tuxedomoon) en Anton Sanko (Suzanne Vega).

In 1999 kwam Anna terug aan de oppervlakte als Snakefarm met de CD "Songs From My Funeral", een project dat de Amerikaanse muziekpers trachtte te omschrijven als "Acid-blues? Folk-funk? Troubadour trip-hop?". Samen met haar Belgische echtgenoot Michel Delory (met wie ze in de woestijn leeft), stak ze een aantal oude Amerikaanse folk songs (of "murder ballads" zoals Nick Cave ze noemt) zoals "John Henry", "Saint James Infirmary", "Tom Dooley" ...) in een hedendaagse kleed.


Koop CD's van deze artiest bij proxis Anna Domino :

Albums :
- East and West (Crépuscule - 1984)
- This Time (Crépuscule - 1987)
- Colouring in the edge and the outline (Crépuscule - 1988)
- L'Amour fou (Crépuscule - 1989)
- Mysteries of America (Crépuscule - 1990)
- Favourite songs from the Twilight years (US-compilation - Janken Pon, 1997)
- Snakefarm (Kneeling Elephant, 1999)
Singles en 12''
- Trust in love / Repeating (Crépuscule, 1983)
- Rhythm / Target (Crépuscule, 1984)
- Take that / Koo koo (Crépuscule, 1985)
- Lake / Hammer (Crépuscule, 1987)
- Tempting / Always always (Crépuscule, 1988)

Websites :
- Een interessante website in de States met heel wat korte fragmentjes van haar muziek en gedetailleerde informatie over haar platen vindt je hier.
- Snakefarm bij Bugjuice

Forum :
- Lees de berichten over Anna Domino
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Anna Domino toe

 

 

   
Anna Domino
Bio
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up