Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | F | Flesh & Fell        
           
 

FLESH & FELL

New-wave bandje uit Brussel/Oostende uit het midden van de jaren tachtig.

 
Songs
 

"Emma"
52 sec. - 105 Kb.
song : Eroll Brown, T.Wilson
Productie : Flesh & Fell
Frankie Lievaart
Jaar : 1986
Record co. : EMI

 
   

Flesh & Fell werd gevormd door de muzikant Pierre Goudesone en femme-fatale zangeres Cathérine Vanhoucke. Met hun twee - en de hulp van Luc Van Acker - verhuisden ze van Oostende naar Brussel, en namen ze een demo op waarmee ze langs de verschillende platenmaatschappijen gingen leuren. Ondanks de donkere muziek van de groep werd er een poging gedaan om enige bekendheid te verkrijgen via deelname aan de Baccarabeker, maar dat deed noch de Baccarabeker noch de groep veel goed.

Op een dag belandde hun demo echter in handen van Jean-Marie Aerts (de gitarist van TC Matic, en in die dagen producer van zowat alles wat een gitaar kon vasthouden in België). Deze was dusdanig enthousiast dat hij enige deuren wist op te wrikken (bvb. die van de ICP-studio voor de opnamen, en die van PIAS voor de verdeling) voor het debuut "The Hunger", een maxi met drie nummers.
"The Hunger" werd in de pers redelijk enthousiast onthaald : "disco hypnotique", "beat psychotique", "vocaux oppressés", "noisy grootstadsmuziek", "Belgien med öppna ögon". Vergelijkingspunten werden gevonden bij Frank Tovey, Piaf en TC Matic (Humo besprak hen zelfs als een TC-Matic kloon : "Jean-Marie zette het geluid van Flesh & Fell volledig naar zijn hand. De zangeres imiteert de frazering van Hintjens : stroomstoten in de keel, hondebeten in de lyrics. Bovendien bezigt ze een aan Arno schatplichtig, geheel origineel soort Engels, waar menig Engelsman versteld van zal staan." De Engelsen zelf reageerden inderdaad minder enthousiast, want hoewel de maxi in Engeland werd uitgebracht, reageerde NME met één lullig regeltje : "good news for students! The Gang of Four are alive and well(ish) in Belgium".

 

De groep werd al snel uitgebreid met de Nederlandse gitarist Eddie Maust en drummer Michel de Greef, om op die manier ook live sterk voor de dag te kunnen komen. Dit bracht de groep onder meer in het voorprogramma van Luc Van Acker en Sisters of Mercy, en in een clubtour "Harde Tijden" met o.m. Aroma di Amore, The Whydads, Partisan, Men 2nd, Cas & His Organised Crime, Yasja and The Scabs. De set bestond daarbij vrijwel geheel uit eigen nummers, aangevuld met enkele originele covers, zoals "Dirty Old Man" van the Three Degrees, en "Emma" van Hot Chocolate. De platenfirma van deze laatste, het engelse RAK, betoonde zelfs interesse om de donkere en agressieve versie van Flesh & Fell uit te brengen, maar uiteindelijk gebeurde dit dichter bij huis op het EMI-label (opnieuw een deal voor één single). Deze eigenzinnige cover zorgde niet echt voor een grote doorbraak in verkoopscijfers, maar haalde wel vaak de radio.

Plannen voor een mini-LP van de groep hebben nooit het stadium van de demo verlaten, en ondanks de ambitie van het kernduo werd er van Flesh & Fell nadien niet veel meer vernomen. Enkele jaren nadien doken enkele nummers van Flesh & Fell wel vaak op op de draaitafels van de DJ's in de New-Beat-discotheken.
Jean-Pierre Goudesone is nog steeds erg actief als muzikant, meer bepaald met het project "Speaking T", een groovende groep samen met de Amerikaan Markest Tate, en als producer (vb. Priba 2000 ...).

promo photo Flesh & Fell - taken by Danny Willems

Leden :
- Cathérine Vanhoucke (synth, zang)
- Jean-Pierre Goudesone (bas, zang)
- Eddy Maust (gitaar)
- Michel De Greef (drums)

Albums :
- The Hunger (maxi, PIAS/Scarface)
- Emma / La-vi-va (single, EMI)

Websites :
- niks gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Flesh & Fell
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Flesh & Fell toe

 

   
Flesh & Fell
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up