Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | L | Jo Lemaire & Flouze        
           
 

JO LEMAIRE & FLOUZE

Groep die ergens in de buurt van het gezegende jaar 1977 werd gevormd rond zangeres Jo Lemaire en haar toenmalige echtgenoot Philippe Depireux.

 
Songs
 

"Follow me in the air"
38,3 sec. - 75 Kb.
song : Depireux, Gelinne
Year : 1979.
Record co.: Vertigo

"Tintarella di luna"
29,2 sec. - 58 Kb.
song : Migliacci, De Fillippi
Produced : S. Van Holme.
Year : 1979.
Record co.: Vertigo

"Je suis venue te dire ..."
51,6 sec. - 101 Kb.
song : Gainsbourg
Produced : S. Van Holme.
Year : 1981.
Record co.: Vertigo

 
   
 

In 1978 brengen ze twee eigen singles uit, zonder platenmaatschappij. "Thief forever", en "Stakhanov" worden warm ontvangen in de new-wave rangen. Van dan af ging het snel voor de groep.

Na hun uitstekende debuutplaat "Jo Lemaire & Flouze" uit 1979, bevind de groep zich immers ineens in de hitparade met de singles "So static" en "Follow me in the air". De reden daarvoor was - zo verklaarde Oors Pop Encyclopedie immers voor ons - dat "de groep een geluid creëert dat, onder meer vanwege de saxofoon - vaag doet denken Roxy Music en vooral steunt op de stem van Jo Lemaire, een kruising tussen die van de punky en sensuele Siouxsie Sioux en de laagzingende Franse Juliette Gréco."

 

"Precious time" en "Pigmy world" zijn wel licht teleurstellend. De muziek is aan de monotone kant en is nogal verschillend van kwaliteit, ondanks de medewerking van Vinni Reilly (van Durutti Column, veel later ook met Morrissey op zijn eerste solo-platen).

Samen met de derde plaat komt er echter ook een single in omloop, die de groep - zelfs al had ze nooit iets anders uitgebracht - een plaats in elk rock-archief verdiende : "Je suis venue te dire que je m'en vais" (Ik kwam je zeggen dat ik je verlaat) - een cover van de song van de hand van het Franse genie Serge Gainsbourg. Dit lied werd in hun bewerking een hit in heel Europa (platina in België) en zou later ook nog gebruikt worden op Gainsbourg's compilatie "Il les fait chanter" - hij laat ze zingen - temidden van de Jane Birkins en andere Brigitte Bardots van deze wereld.

 

Onder al dat moois was er echter ook een schaduwzijde : de groep bleef maar muzikanten inhuren en ontslaan aan een tempo dat voor geen enkele groep goed is. Nadat ook het huwelijk tussen Jo en drummer Philippe Depireux spaak liep, gaf de groep er in 1982 de brui aan.

Jo Lemaire ging echter door en heeft op haar eentje ook nog een succesvolle carrière weten op te bouwen, waarvoor ze haar eigen plaats in dit archief heeft (zie Jo Lemaire).

Leden :
- Jo Lemaire (vocals)
- Philippe Depireux (drums)
- Alain Pire (guitar)
- ...

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Jo Lemaire & Flouze (Vertigo - 1979)
- Precious time (Vertigo - 1980)
- Pigmy world (Vertigo - 1981)

Forum :
- Lees de berichten over Jo Lemaire & Flouze
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Jo Lemaire & Flouze toe

 

   
Jo Lemaire & Flouze
Bio
Leden
Releases
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up