Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | G | Give Buzze        
           
 

GIVE BUZZE

Belgische R&B-groep met een formidabele live-reputatie.

 
Songs
 

"I'm Riding"
1 min 5 sec. - 129 Kb.

"Maureen"
51,4 sec. - 101 Kb.

songs : Give Buzze
Productie : J-M Aerts
Jaar : 1993
Record co. : Parsifal

 
   

De groep werd opgericht in 1979 en gaat vandaag de dag ondanks die lange levensduur nog altijd in dezelfde bezetting door het leven : gitaar/zang en songs van Dirk D'Hondt, bas van Frans Vlaeminck, en drums van Luc Vanderhaeghen. De naam van de groep is Gents, en betekent daar zoveel als "Ga d'rvoor, geef gas, komaan", en luidde aanvankelijk "The Give Buzze Blues Band" en later "The Give Buzze Band".

 

De muziek van Give Buzze, rhythm'n boogie, ligt ergens tussen George Thorogood, Creedence Clearwater Revival, Status Quo en ZZ-Top. Anders dan veel groepen in dit genre heeft de band echter nooit zijn toevlucht genomen in het afmalen van covers van deze of andere Amerikaanse voorbeelden, maar wordt er vooral eigen werk gebracht.

Het voornaamse wapenfeit van de groep moet ook niet gezocht worden in hits, platenverkoop of andere commercieel sterke verhalen. De afschuw van publiciteit en mediaschuwheid van de groep werd in Humo zelfs ooit "legendarisch" genoemd. Het eigenlijke bestaan van de groep ligt dan ook in het repetitiehok (naar verluidt nog steeds 2x per week) en in het leven op het podium. In zijn 20-jarig bestaan gaf de groep immers meer dan 1.100 concerten overal te lande en in de beste en slechtste omstandigheden.

Of zoals ze het zelf schrijven : "Het urenlang rijden, het zwoegen bij het opstellen en afbreken van de installatie verdwijnt als sneeuw voor de zon als we d’r eindelijk kunnen aan beginnen: Give Buzze op het podium, rock rythm’ & blues, het ruige werk. ’n Stampende rechtlijnige ritmesectie en een scheurende slide erbovenop. Drie man in een door de jaren gevormde hechte groep met maar één doel voor ogen: goede optredens geven, ruw en toch verzorgd, sober en toch met de nodige show. Drie man, niet eenvoudig om het publiek te blijven boeien, makkelijk om bij elkaar te houden. Moeilijk om spelen, makkelijk te betalen..."

Het 1.000 concert van de groep werd gegeven in een door de groep zelf gehuurd vliegtuig (een Beechcraft 36). Zoals de immer met een witz klaarstaande PDW het in de TTT-agenda van destijds schreef "werden er naar aloude Buzze traditie natuurlijk geen opnamen gemaakt, maar mocht de piloot het optreden wel uitzenden via zijn boordradio. Even werd het spannend, toen rakelings langs het Duitse luchtruim werd gescheerd en een grenswacht het signaal als een oorlogsverklaring interpreteerde".

In 1993 werd een stuk van het materiaal van de groep voor het eerst op cd gezet, in een productie van Jean-Marie Aerts (zie o.m. TC Matic, Big Bill, JMX ...). Daarbij werd er zorg voor gedragen de 13 nummers zo "live" mogelijk op te nemen.

Leden :
- Luc Vanderhaeghen (Drums)
- Frans Vlaeminck (Bas)
- Dirk D'hondt (Gitaar / zang)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Give Buzze (Parsifal, 1993)

Websites :
- Officiële site van de groep met concertkalender, foto's, MP3's ...
- Give Buzze bij Roc'nCo

Forum :
- Lees de berichten over Give Buzze
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Give Buzze toe

 

   
Give Buzze
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up