Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | G | Golden Green        
           
 

GOLDEN GREEN

Dendermondse punk/mod groep.

 
Songs
 

"Young & Insane"
56 sec. - 110 Kb.
song : Rik Vermeir
Productie : Bart v/d Bergh
Jaar : 1994
Record co. : Boom!

"Al Anis"
47 sec. - 93 Kb.
song : Rik Vermeir
Productie : Golden Green
Jaar : 1997
Record co. : EMI

"Incomplete"
42 sec. - 82 Kb.

"Songs of Paul Weller"
56 sec. - 110 Kb.

songs : Rik Vermeir
Productie : Zaman
Jaar : 2000
Record co. : Oyster

 
   

Golden Green werd gevormd aan het begin van de jaren negentig uit restanten van enkele Belgische gitaargroepen zoals The Japs (Rock-Rally finale in 1992, op de cd van dat jaar met "Release our nation"), The Jones (6 singles tussen 1988 en 1991, met als bekendste "Faster than the rain") & Ze Noiz (Rock Rally winnaars van 1988), en bestond in het begin uit zanger/gitarist Rik (Vermeir), drummer Kris en bassist Teun.

De groep kon terecht op het Boom!-label van JP Van in Gent (garagerock, psychedelica ..), en bracht er drie singles uit : "Little Miss Network" en "Sherilyn" in 1993 en het toepasselijk getitelde "Young & Insane" in 1994 (deels geproduceerd door Kloot per W).

 

In 1994 namen ze deel aan de preselecties van de Rock Rally, een doortocht waarover Rocky de Lentdecker schreef "Golden Green kon bogen op een scherpe sound, stevig aangespannen gitaren en twee goeie songs, maar de hese kostschooljongensstem van de zanger zetten een domper op ons enthousiasme".

In 1995 volgde het debuut in het langere werk met "Golden Green" bij Donor, waarover Jacky Huys bijvoorbeeld schreef : "... is bijtend, gedreven, kwaad, punky-grungy en geestelijk schatplichtig aan Nirvana en Sugar. Onder andere. Door toevoeging van een cello hier en daar en een lo-fi achtige track als "Shake it" (met een cameo van Frank van der Linden) is er daarenboven nog sprake van variatie ook. Belofte!"

 

Beloftevol genoeg alleszins om in 1997 een single te kunnen releasen voor EMI, waarbij het luidde "Who needs Alanis, when a band like us is playing like this, who needs Sheryl Crow, When there's no choice but Costello" op de single "Al Anis". Twee tracks van de groep kwamen ook terecht op een "Young Gudz" verzamelCD ("No Aloha" en "Dumb dum dum", beiden geproduceerd door Jean-Marie Aerts).

In 1998 volgde alweer een nieuwe doortocht in Rock Rally preselecties (Humo: "Rik Vermeir is een vaste Rock Rally-klant wiens enthousiasme ons blijft verbazen. Rik zal wel nooit de nachtegaal van Aalst worden genoemd, maar who cares zolang "I'm a rock & roll party" een prima opener is"), en een jaar later werd een nieuwe platendeal gevonden bij het Brussels Oyster Records.

 

Na twee singles "Incomplete" en "Scary" werd daar begin 2000 de full-Cd "Modbeats!" uitgebracht, met als catchline "tsal pataat in a bakkes zijn" en een productie van Zaman (ook ex-Ze Noiz). Het werd een plaat die naarstig putte uit het vaatje voorbeelden van Golden Green, als daar zijn The Buzzcocks en The Jam (een van de betere songs heette zelfs "Songs of Paul Weller"), maar misschien wel daarom niet bijster enthousiast ontvangen werd in de pers, ondanks songs als "Incomplete", "Scary", "No Aloha" en de XTC-cover "This is Pop?". Iets wat Rik Vermeir ertoe bracht aan Rif-Raf te melden dat "Golden Green België's best bewaarde rockgeheim is. Wat we doen met de groep, komt recht uit ons hart. We doen het niet om erbij te horen, om hip te zijn of om veel geld te verdienen. Als er één reden is waarom Golden Green later moet herinnerd worden, is het dat we het echt neig meenden".

Leden :
- Rik Vermeir (gitaar, zang)
- Kris "Cammen" Van der Cammen(drums, zang)
- Teun / Frank van de Sijpe (bas)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Little Miss Network / Yesterday's Papers (S, Boom!, 1993)
- Sherilyn (S, Boom!, 1993)
- Young & Insane / Can I come Near You / Sid (CDS, Boom!, 1994)
- Golden Green (CD, Donor, 1995)
- Al Anis / I'd Rather Go Blind (CDS, EMI/Young Gudz, 1997)
- Incomplete! (CDS, Oyster, 1999)
- Scary (CDS, Oyster, 1999)
- Modbeats (CDS, Oyster Records, 2000)
- This is pop (CDS, Oyster, 2000)

Websites :
- www.golden-green.com is de officiële site van de groep
- Mijn bespreking van "Modbeats"
- Golden Greens bijdrage aan Kloot Per W's Ramones-tribute

Forum :
- Lees de berichten over Golden Green
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Golden Green toe

 

   
Golden Green
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up