Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | H | Rudolf Hecke        
           
 

RUDOLF HECKE

Een van de "Enfants Terribles" van de Belgische pop & rock, die aan het einde van de jaren tachtig ook een korte solo-carrière probeerde.

 
Songs
 

van "god = dog spelled backwards" (1989)

"The Children of Elm Street"
1 min 3 sec. - 125 Kb.

"Bring Him Down"
54 sec. - 106 Kb.

"In Every Mind Some Rain Must Fall"
1 min 12 sec. - 141 Kb.

songs : Rudolf Hecke
Productie : Gerry Vergult
Jaar : 1989
Record co. : Integrity

 
   

Rudolf Hecke werd het eerst opgemerkt als helft van het electronica-gitaar combo Company of State, die twee albums en een reeks maxi's opnam tussen 1983 en 1988, toen de wegen van Taes en Hecke van elkaar gescheiden werden.

 

In januari 1989 nam Hecke samen met Gerry Vergult (ook gekend als Fred Angst, van onder andere Aroma di Amore of tegenwoordig het nederlandstalige drum'n'bass project Kolk) een eerste solo-plaat "God = Dog spelled backwards" op, zeer korte tijd daarna al gevolgd door een tweede, "Naked and Still Hungry". Deze twee LP's verschenen op het Integrity label, een sublabel van Antler-records met onder meer The Dentists, Suns of Arqa, Martyn Bates, Vincent Van Gogh.

Als solo-artiest werd de muziek van Rudolf Hecke beslist minder agressief als die van Company of State, en maakten ook elementen als "melodie" en "songstructuur" hun opwachting in de nummers, waarbij zelfs het gebruik van strijkers niet geschuwd werd. Wel bleef de fascinatie met de donkere kanten van de menselijke natuur, gore details en religie (iets wat destijds de vergelijking opriep met iemand als Nick Cave), zoals bleek uit de "verhaaltjes" in de hoesnotities bij "God is a Dog Spelled Backwards".

In de jaren die volgden liep Hecke zangeres Meredith tegen het lijf, een schok die deze donkere ziel omvormde tot een psychedelische positivo die de wereld verblijdde met vrolijke popdeunen via de groep Pop in Wonderland, een succesverhaal dat duurde van 1992 tot 1997.

In 1999 werd aangekondigd dat Hecke opnieuw een groep heeft gevormd met als spil een zangeres, in dit geval Kristel Rombouts. Zoals de bio zegt "is de positieve boodschap nog steeds daar, evenals de soms psychedelische invalshoek. Maar de muziek van Kite staat veel dichter bij de rock dan Pop in Wonderland". De groep zou ondertussen ook al plannen hebben om een plaat op te nemen en uit te brengen.

Albums :
- God = Dog spelled backwards (Integrity, 1989)
- Naked and Still Hungry (Integrity, 1990)

Websites :
- niks gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Rudolf Hecke
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Rudolf Hecke toe

 

   
Rudolf Hecke
Bio
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up