Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | K | K3        
           
 

K3

Nieuw: K3 "Tele Romeo"
De derde CD al van Kathleen, Karen en Kristel, met uiteraard de hits "Tele Romeo" en "Blub ik ben een vis", met de nieuwe single "Mama's en Papa's", en nog veel meer ...

>>> Koop deze CD bij Proxis <<<
>>> 793 Bfr - 19,67 Euro - 17.37$ (op 14 okt 2001) <<<

Vrolijke meisjespopgroep, houder van talrijke Vlaamse hitparaderecords.

 
Songs
 

"Wat Ik Wil"
59 sec. - 117 Kb.
Song : Marc Paelinck, Ronald Buerssens, Dennis Peirs
Jaar : 1998

van "Parels"

"Heyah Mama"
55 sec. - 109 Kb.

"Yeke Yeke"
57 sec. - 112 Kb.

"I Love You Baby"
55 sec. - 108 Kb.

songs : Miguel Wiels, Peter Gillis & Alain Vande Putte
Productie : Miguel Wiels, Peter Gillis
Jaar : 1999
Record co. : BMG-Ariola

van "Alle Kleuren"

"Alle Kleuren"
38 sec. - 79 Kb.

"Yippee Yippee"
42 sec. - 84 Kb.

Songs : Miguel Wiels, Peter Gillis & Alain Vande Putte
Productie : Miguel Wiels, Peter Gillis
Jaar : 1999
Record co. : BMG-Ariola

van "Tele Romeo"

"Tele-Romeo"
30 sec. - 62 Kb.

"Mama's en Papa's"
50 sec. - 102 Kb.

 
   

K3 werd samengesteld door Niels William (zelf in een vorig leven een tijdlang Vlaams artiest, vanaf '96 actief als radiomaker en "organisator" van hitparadegroepen als bvb Boysband en deze K3), op zoek naar een "vrouwelijke boysband" of een vorm van Vlaamse "girlpower". Nadat de drie zangeresjes waren gevonden, lag de naam van de groep voor de hand, vermits het ging om Kathleen, Kristel en Karen.

Kathleen (de blonde) had een verleden in de VTM-Soundmixshow (als Meredith van Pop in Wonderland) en haalde de schijnwerpers (tot en met CNN toe) als stand-in voor de kusweigerige Sanne in de musicalversie van het Sneeuwwitje-sprookje. Kristel (de zwarte) had voordien onder meer gezongen in een gelegenheidsgroep voor het Ann Christy covers-programma "Dag Vreemde Man". Karen (de rooie) maakte met K3 haar showbizz-debuut op de planken, maar had daarvoor al wat studiowerk voor dance-producties gedaan.

 

De eerste single van het vrolijke drietal "Wat ik Wil" zorgde niet meteen voor een grote doorbraak, zodat werd besloten om mee te doen aan de Eurosongpreselecties in 1999. Daarvoor werd beroep gedaan op de songschrijverscapaciteiten van de Top-studio ploeg (het team achter de successen van o.m. Isabelle A, The Dinky Toys, Sha-Na ...) voor het liedje "Heyah Mama". De groep overleefde haar preselectie niet (die werd gewonnen door Alana Dante), maar werkte zich wel in de belangstelling via jurylid Marcel Vanthilt (zie o.m. Arbeid Adelt!) door op zijn opmerking "in de afdeling fijne vleeswaren was dit echt wel k** met peren. Echt muziek voor 8-jarigen en baby'tjes" gevat te pareren met "dan hadden ze in de jury maar geen baby'tje als jij moeten zetten, Marcel".

Toen "Heya Mama" enkele maanden nadien dan toch op single werd uitgebracht, volgde de definitieve doorbraak (net zoals bijvoorbeeld Belle Perez haar "Hello World", nog een gefleste Eurosong-hit). Het vrolijke meezingliedje begon immers aan een opgemerkte hitparadecarrière en werd de bestverkopende nederlandstalige single sinds mensenheugnis (met o.m. 3x goud, meer dan 30 weken genoteerd in de Vlaamse top 10, een tweede plaats in de Ultratop ...). Bovendien werd het nummer opgevolgd door andere singles van dezelfde groep, want "Yeke Yeke" en "I Love You Baby" losten elkaar keurig af aan de top van de Vlaamse hitparade (zodat zelfs een record van Will Tura uit 1966 eraan moest geloven).

 

In oktober 1999 werden de hits die al waren bovendien gebundeld op het album "Parels", dat het al in de voornoteringen tot goud schopte en tot plaats nummer 8 in de lijst van bestverkochte albums in Vlaanderen geraakte. Het recept : bijzonder vlotte deuntjes, teksten die ook minderjarigen vanaf de eerste keer kunnen meebrullen, en het ondeugend meisjesachtige en lachterige imago van de drie dames op het podium. Het resultaat: nooit geziene verkoopscijfers en een dominantie van de Vlaamse hitlijsten gedurende een ongezien lange periode.

In september 2000 was de tweede cd klaar, terwijl de vorige nog altijd zeer goed verkocht (er was van "Parels" rond de kerstperiode ook nog een nieuwe versie uitgebracht "Parels 2000", met daarin naast de gewone cd ook een cd met remixen en karaoke-versies van dezelfde liedjes) en de groep ook in Nederland met de oude liedjes plots goed begon te verkpen. In Bellewaerde werd de cd voorgesteld, met als leidraad "never change a winning team". De songs op "Alle Kleuren" zijn Alle Kleuren (de single met als tweede A-kant het gordellied van 2000), Hippie Shake, Yippee Yippee (de volgende single), Ik ben verliefd op Leonardo, Oma's aan de top, 1-2-Doe me me mee, Nacht uit een miljoen, Laat de wind maar waaien, Om te dromen, Ik wil jou, Jongens zijn gek, Doe maar, en tenslotte Het Gordellied (de andere kant van de Alle Kleuren single).

 

Van "Alle Kleuren" werden in enkele maanden tijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht, nog een verbetering ten opzichte van "Parels". De marketing-inspanningen werden immers niet geschuwd en de merchandising liep als nooit tevoren. In december 2000 stonden de meisjes in een musical in Studio 100 in Schelle (over een groep meisjes die een popgroepje willen vormen), er werden poppen met de beeltenis van de K3-meisjes uitgebracht, de schoolgaande jeugd kan niet zonder kaften, boekentassen en zelfs kleren van K3 enz ... enz ... en er wordt zelfs gesmeed aan plannen voor een TV-serie met de dames in de hoofdrol. Ondertussen begon ook Nederland interessse te tonen, en maakte "Heya Mama" daar een trip door de hitparade, een jaar na Vlaanderen.

In 2001 mochten de meisjes opnieuw een hoop awards ontvangen (platina inmiddels voor "Alle Kleuren" en goud voor hetzelfde album in Nederland) en hopen ze in het najaar hun alweer derde CD uit te gaan brengen, en in afwachting daarvan brachten ze vlak voor de zomer de dubbelsingle "Tele-Romeo" / "Blub ik ben een vis" uit. "De fans moeten geen grote veranderingen verwachten, maar deze CD wordt nog toffer dan de twee vorige. De titel van de nieuwe CD staat nog niet helemaal vast, maar één van onze favorieten is het nieuwe nummer Jupiter. Dus dat zou wel eens de titel kunnen worden", verklapten ze alvast. Voor het eerst kreeg de groep in 2001 ook echte competitie, want het jonge publiek ging ook massaal voor de bijl voor het uit leeftijdsgenootjes samengestelde M-Kids met "Swingen", zodat een tijdlang de leiderspositie van K3 in de charts in het gedrang kwam.

 

In de zomer van 2001 zette K3 echter alweer orde op zaken, want de single "Tele-Romeo" (wie heb ik aan de lijn, hallo hallo, mijn téééélééé-roméééo), deed het méér dan uitstekend: de single plaatste zich aan het begin van de zomer immers bovenaan de hitparades (zowel de Vlaamse als de internationale top), en ging daar niet meer vanaf voor de zomer voorbij was. Niet erg verrassend kreeg K3 op deze manier dan ook voor de 3de opeenvolgende maal de "Zomerhit"-trofee. De single verleende eind augustus ook z'n naam aan de derde K3-cd. Via een promotiestunt werd de cd "Tele-Romeo"voorgesteld in 3 Vlaamse steden op 1 dag (Kortrijk, Antwerpen en Hasselt), en alleen al door de voorverkopen van meer dan 60.000 exemplaren was dit album op slag dubbel platinum. Eind september 2001 volgde er uit de CD een nieuwe single, "Mama's en Papa's".
In 2002 staat er onder andere een musical op het programma, want Karen, Kristel en Katleen zullen de rol van "goede feëen" gaan vertolken in de musical "Doornroosje" (een studio 100 productie). Ook de geruchten over een tv-serie rond K3 steken weer de kop op, dit keer gelinkt aan televisiestation VTM.

Leden :
- Kathleen Aerts
- Kristel Verbeke
- Karen Damen

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Parels (BMG-Ariola, 1999)
- Parels 2000 (2CD met extra tracks, BMG-Ariola, 2000)
- Alle Kleuren (BMG-Ariola, 2000)
- Alle Kleuren Limited Edition (2CD met extra karaoke-versie e.d., BMG, 2001)
- Tele-Romeo (BMG-Ariola, 2001)
Singles :
- Wat ik Wil (BMG-Ariola, 1998)
- Heyah Mama (BMG-Ariola, 1999)
- Yeke Yeke (BMG-Ariola, 1999)
- I Love You Baby (BMG-Ariola, 1999)
- Alle Kleuren / Gordellied (BMG-Ariola, 2000)
- Yippee Yippee (BMG-Ariola, 2000)
- Oma's aan de top (BMG, 2000)
- Tele-Romeo / Blub ik ben 'n vis (BMG, 2001)
- Mama's en Papa's (BMG, 2001)

Websites :
- Wivani, management van K3 en Boysband
- een interview met de meisjes in "Wablieft"
- Peter Gillis, Alain Vande Putte en Miguel Wiels in de Top-Studio
- K3 bij ClicktoMusic (BMG)
- K3-fansite van Natasja van Steen
- K3 verkoopscijfers vind zelfs Billboard indrukwekkend
- "de mannen achter het succes van K3", reportage in De Standaard
- K3-interview in de Jommekeskrant !
- K3-site (flash) van Studio 100, met een dagboek, video's, spelletjes en screensavers ...
- Teksten op Waltertje's Lyrics Site

Forum :
- Lees de berichten over K3
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over K3 toe

 

 

   
K3
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up