Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | K | Kate's Kennel        
           
 

KATE'S KENNEL

Kate's Kennel was een groep rond de "flamboyante" zangeres Kate (Griet de Bock) eind jaren zestig / begin jaren zeventig.

 
Songs
 

uit "Cardinal Masters Series - Kleinkunst"

"Popartiest"
1 min 10 sec. - 137 Kb.
song : J.Blaute, D.Baekelandt

"De mensen"
53,8 sec. - 106 Kb.
song : J.Blaute, D.Baekelandt

Jaar : 1970
Record co. : Cardinal / CNR

 
   

De groep (Dré Baekelandt en zijn vrouw) was een van de afsplitsingen van de bekende rockende balgroep Clee's Five. Al gauw werd ook de jonge Zottegemse toetsenist Jean Blaute (uit "The Eagles", een orkest dat onder andere Marino Falco begeleidde) bij de groep ingelijfd.

 

De extravagante en grappige groep kwam in de aandacht via een deelname aan de tweejaarlijkse talentenjacht Canzonissima (waarop de Vlaamse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival werd aangeduid). Daar was de groep immers een opgemerkte verschijning die voor wat "schandaal" in de conservatieve goegemeente zorgde. Kate in "de komplete kleinkunstgeschiedenis" : "we provoceerden van miserie, want haast niemand apprecieerde ons, zodat we op een gegeven moment zeiden "Foert, nu vegen we er onze voeten aan". In twee uur maakten we een liedje voor de volgende uitzending. We waren balorig, maar tot onze stomme verbazing leverde die balorigheid ook nog een zeker succes op : als anti-groep, als underdog".

Een ander citaat dat de groep wellicht goed beschrijft komt uit een inleiding die Rudy Vandendaele schreef voor een Humo-interview met Jean Blaute : "Ik ken JB als sinds de vroege jaren zeventig toen hij bij de hilarische popgroep Kate's Kennel speelde. Ik herinner me een festivalletje voor boerenhippies in Wettere, waar Jean met veel gevoel voor de tijdgeest van toen een kosmisch zoevend geluid aan zijn keyboards ontlokte : met de geknepen stem van een marsmannetje uit de oude Amerikaanse science-fictionfilms kraakte hij hij vervolgens "This is the intergalactic pop group Kate's Kennel", waarna het ensemble prompt een olijk marsje inzette en zong "Drie grenadiers, pom pom pom pompiers."

 

Na een kleinkunstplaat "Kate" op Rocco Granata's Cardinal label en enkele singles (onder meer een versie van Wanda Jackson's "Let's Have a Party"), wierpen de leden van Kate's Kennel zich ook op het theater, waarbij ze zich toelegden op het spelen van stukken van de hand van de Nederlander Hans Polzer, aka Drs. P, zoals "Sursum Corda" en "Middelpracht & Eeuwse praal".

Na het overlijden van Dré Baekelandt ging "Kate" verder in de theaterwereld. Ze ging een relatie aan met Loet Hanekroot (acteur, onder meer bekend uit de successerie "De Collega's"), waarmee ze in 1982 zonder een spoor na te laten uit België verdween.
Jean Blaute raakte enkele jaren later als pianist in het vaarwater van Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, The Radio's ... en had naast een korstondige solo-carrière in de jaren tachtig een bloeiende producersloopbaan (van Urbanus tot The Pop Gun, van Roland tot K's Choice, van Clouseau tot Hennie Vrienten ...).

Leden :
- Griet De Bock / Kate (vocals)
- Dré Baekelandt (drums, guitar)
- Jean Blaute (keyboards)

Albums :
- Kate (Cardinal, 1970)
- de songs "popartiest", "lentewindje" en "de mensen" werden later heruitgebracht in de Cardinal Master Series in 1999 (Cardinal/CNR, 1999).
Singles :
- Mister no name / The News (Cardinal, 1970)
- Tchoo tchoo wang wang / My baby's gone (Biram, 1970)
- Let's have a party / See me now (Emi, 1972)
- Levenslied / In het huis der schande (Vogue, 1974)

Websites :
- niks gevonden.

Forum :
- Lees de berichten over Kate's Kennel
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Kate's Kennel toe

 

   
Kate's Kennel
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up