Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | L | De Legende        
           
 

DE LEGENDE

Literair gekruide rock.

 
Songs
 

"Maria Wil Dansen"
67 sec. - 132 Kb.

"Ten Dans"
60 sec. - 118 Kb.

song : Peeters/Corbeels
Productie : de Legende
Jaar : 1992
Record co. : Donor

"Jeugd moet branden"
47 sec. - 93 Kb.

"Dodenlied"
63 sec. - 126 Kb.

"Het oor / Het oog van
Sören Kierkegaard
"
64 sec. - 124 Kb.

song : Peeters/Corbeels
Productie : Geert Waegeman
Jaar : 1997
Record co. : De Schaar

 
   

De groep "de Legende" onstond nadat Elvis Peeters & Fred Angst (die daarvoor al de kern vormden van de in het Nederlands zingende punk-wave-groep Aroma di Amore) finished their band/show "Peeters & Angst" in 1992. Peeters vond een nieuwe muziakel compagon in Geert Corbeels (ex Men 2nd - vreemd genoeg zou de andere helft van dat duo, Luc Gulinck, later een groep vormen met Fred Angst in Kolk, waardoor dit eigenlijk een ruil-operatie werd).

De ambities van de Legende leken nochtans niet fel te verschillen van de dingen die Elvis Peeters voordien deed : intelligente en spitante teksten over de de dood en de liefde, gezet op redelijk .

 

De Legende ging erg krachtig van start : de mini-cd "Ten Dans" leverde meteen twee (bescheiden) radio-hits op : "Maria wil dansen" (een song die volgens mij kans maakt in de wedstrijd van beste nederlandstalige songtekst ooit : Maria wil dansen, ze wil de parels van haar lichaam verstrooien, ze wil zich met jaloerse blikken tooien, Maria wil dansen, niet langer hier zijn, nog enkel sierlijk spier zijn, soepel als een hoepel om haar eigen heupen. De muziek pompt, haar lichaal gromt, ritme verhit me, ritme verhit me) en "Ten Dans" (Je spant je buik als een zachte trom, ik speel piano op je wervelkolom, in onze liefde zit muziek, de diepste tonen van de romantiek. O, we spelen ten dans, en vormen het orkest an de laatste kans).

 

Na een tweede mini-cd "Gouden tanden" uit 1993 duurde het tot 1997 voor de Legende terugkeerde, met "Een Oor is een Oor" met Geert Waegeman (multi-instrumentalist van Cro Magnon etc ...), alweer een plaat die kan bogen op schitterende teksten, maar op muzikaal gebied weinig potten wist te breken.
Elvis Peeters was wel lucide genoeg om zelf de reden voor het gebrek aan aandacht voor in te zien : "Ik ben een cultfiguur : binnen het kringetje ken men mij, en wie geïnteresseerd is in mijn wer, weet het wel te vinden. En eigenlijk is dat voldoende : ik ambieer geen brede bekendheid. Ik zou weliswaar graag hebben dat de mensen weten dat er een nieuwe cd is van De Legende en dat de radio daar misschien af en toe iets van draait, maar ik ben tegelijk realistisch genoeg om me af te vragen: welk station kan dit draaien ?".

In de laatste jaren is Elvis Peeters zich meer gaan toeleggen op zijn andere, paralelle carrière, die van dichter, schrijver en toneelauteur. Daarin verkent hij verder de thema's van de muziek van Aroma di Amore of De Legende, zodat een een bespreking van zijn theaterstukken ook onverkort geldig voor zijn liedteksten : "Wat Elvis Peeters zo bijzonder maakt, is zijn taal: door een heel poŽtische, gebalde, suggestieve taal roept hij bij de lezer vele associaties op. Hij schetst lijnen die uitnodigen om verder te fantaseren en te modelleren."

Leden :
- Elvis Peeters (zang)
- Geert Corbeels (piano, toetsen, backing vocals)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Ten Dans (Donor, 1992)
- Gouden Tanden (Donor, 1993)
- Een Oor is een Oor (De Schaar, 1997)

Websites :
- De Legende op de website van Elvis Peeters

 

 

    De Legende
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up