Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | M | Milk The Bishop        
           
 

MILK THE BISHOP

Groep rond Armand Bourgoignie, die in 1994 een oefening in pure pop afleverde.

 
Songs
 

"Asshole"
50,1 sec. - 98 Kb.
song : Armand Bourgoignie
Producer : Wouter Van Belle
Jaar : 1993
Record co. : Double T

"Spinning Around"
43,6 sec. - 86 Kb.
song : Ramaekers / Goedertier / Bourgoignie

"Malibu"
57,9 sec. - 114 Kb.
song : Ramaekers / Goedertier

"Golly Golly Gee Whiz"
51,2 sec. - 101 Kb.
song : Ramaekers / Goedertier

Year : 1994
Produced : Wouter Van Belle
Record Co : Double T

 
   

De groep in kwestie, Milk The Bishop dus, was eigenlijk meer een solo-project van de hand van bassist en Gentenaar Armand Bourgoignie, dan een echt groepswerk. Hij had net daarvoor, begin 1993 dus, het nochtans redelijk veelbelovende groepje The Laroids verlaten om zich op het melken van deze bisschop te werpen.

 

Samen met Wouter Van Belle (bekend van productiewerk voor o.m. Gorky, Axelle Red, Dead Man Ray ...) die voor de productie en het merendeel van het toestenwerk zorgde, en met medewerking van enkele gastmuzikanten (de onvermijdelijke Wigbert Van Lierde, Geert Goedertier, Lars Van Bambost en Mark Bonne) blikte hij "The People's Popsicle" in, voorafgegaan door de opzwepende single "Asshole", en vergezeld van de lichtjes psychedelische maar radiovriendelijke singles "Malibu", "Spinning around" en "Golly Golly Gee Whiz".

De ontvangst van de plaat op de radio en in de pers was alleszins zeer goed. In Humo luidde het bijvoorbeeld : "The People's Popsicle is een one man band van Armand Bourgoignie ... iemand met een zwaar Beach Boys-complex. ... Dit is een goeie plaat die alle kleuren van de regenboog bespeelt, live alle kanten op kan en dus om een internationale release smeekt. Er moeten genoeg Crowded House, Hüsker Dü, House of Love en Byrds-fans zijn om Milk The Bishop een carrière te kopen. Eens kijken hoe lang het duurt voor Bourgoignie zoals de knettergekke Brian Wilson een zandbak in z'n living heeft".

Of het getuigt van gekte weet ik niet, maar het project werd na dit veelbelovende begin en een reeks optredens op de zomerfestivals eind 1994 al stilgelegd.

 

Toen Armand Bourgoignie op het hoogtepunt van de roem van zijn volgende project "Mad Dog Loose" werd gevraagd of hij zo'n flexibele muzikant is, vermits deze twee groepen zo verschillend zijn, zei hij : "Ik hou van de meest uiteenlopende dingen. Met Milk The Bishop wilde ik pure pop maken, maar daar ben ik inmiddels van afgestapt. Ik wilde de opwinding van de jaren zestig - die in mijn hoofd heel romantisch is - opnieuw beleven, zonder mij te realiseren dat we ondertussen in de jaren negentig leven, dat de tijd niet om pure pop vrààgt. Eerder om grillige, voortdurend van ritme en kleur verschietende, alle genres overspannende alles-moet-kunnen-rock. Fin de siècle hé.".

Wat Armand Bourgoignie tegenwoordig uitspookt- want ook Mad Dog Loose was een bom die insloeg en dan alweer weg was - is mij niet geheel duidelijk : hij werd alleszins de laatste jaren gesignaliseerd als zijnde :
- technicus (zo deed hij de mix van de eerste single van Das Pop)
- muzikant (In 1995 maakte hij deel uit van de begeleidingsgroep van Lieven Tavernier. Meer recent speelde hij ook mee op de eerste live-optredens van Cabbage, de groep van enkele ex-Metal Molly-leden. Op hun debuutplaat "The miraculously winking Jezus" alleszins nergens te bespeuren.)
- barman : Herman Brusselmans, de schrijver, zei in een interview met Vern over zijn favoriete cd's : "Ik heb dat met weinig Vlaamse cd's, dat ik ze regelmatig blijf beluisteren. Maar hierop staan echt wel een paar heel sterke singles. Iets als Malibu, dat is natuurlijk geen grote kunst maar dat blijft hangen, ge kunt dat meefluiten en krijgt er zin van om te gaan dansen. Dit werd dan wel zotgedraaid op Studio Brussel en zo, maar heeft volgens mij geen fluit verkocht. Ik heb ook Armand leren kennen, die tapte in de Caruso, en ik was verbaasd dat zo'n gast die muziek maakte, dat hij dat kón, dat leek ergens niet te kloppen : hij als persoon en dit soort nummers. Je bekijkt zo iemand dan dadelijk met heel wat meer respect."

De gitarist van de live-versie van MTB (Joost Zweegers, ex-Sideburns) vormde nadien een groep genaamd Novastar waarmee hij de Rock Rally van 1996 won.

GroepsLeden :
- Armand Bourgoignie (zang, gitaar, bas)
- Wouter van Belle (keyboards, percussion)

Groepsleden (live):
- Armand Bourgoignie (zang, bas)
- Joost Zweegers (zang, gitaar)
- Marc Van de Veire (zang, gitaar)
- Wim Avonts (drums)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- The People's Popsicle (Double T, 1994)
Singles :
- Asshole (Double T, 1993)
- If we take our chances (Double T, 1993)
- Spinning around (Double T, 1994)
- Malibu (Double T, 1994)
- Golly Golly Gee Whiz (Double T, 1994)

Websites :
- niks, maar dan ook niks. Zeg dat het een schandaal is.

Forum :
- Lees de berichten over Milk The Bishop
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Milk The Bishop toe

 

 

   
Milk The Bishop
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up