Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | M | The Misters        
           
 

THE MISTERS

Powerpop groep van de late jaren zeventig.

 
Songs
 

"Change Partners"
80,3 sec. - 157 Kb.
song : B. Lucas
Productie : A. Falkenbach.
Jaar : 1978
Record co. : Ariola

"Women"
56,7 sec. - 111 Kb.
song : B. Decorte
Productie :A. Falkenbach.
Jaar : 1978
Record co. : Ariola

 
   
 

De groep heeft geen overweldigend onoverkomelijk spoor nagelaten in de vaderlandse rockgeschiedenis, maar is toch opmerkelijk wegens drie redenen :
- de zanger was Bert Decorte, die later zou gaan spelen bij Scooter, O.T.T. (een groep tesamen met Patrick de Witte en Fons Symons van The Scabs die slechts één single hebben uitgebracht : "I want to marry you" in 1982), Vaya Con Dios (in de periode van hun debuutsingle Puerto Rico) en een vaste stek in de LSP-band (een losvast collectief van Belgische popmuzikanten die menige feesttent verblijd hebben met hun covers van bekende nummers).  Vanaf 1988 ging hij zijn eigen kans met een solo-carrière onder de eigen naam. Hij bracht in 1994 een solo-CD uit genaamd "Gebroken hart" en liet onderweg ook enkele singles op de wereld los (Bij jou zijn, 1991 - Geen weg terug, 1992 - Wild verlangen, 1994 and Wat doet dat goed, 1994).
- De gitaarspeler was Kloot Perwez, die na het opdoeken van de Misters verder ging met solo-experimenteren en bij de Employees, Polyphonic Size, De Lama's, de Kreuners, the Sam Cooke singers en zowat elke ander denkbare groep ging spelen
- De drummer was Patrick De Witte, befaamd en beruch rock-critic en journalist voor Humo. Hij zou later ook nog deel hebben aan de The Skyblasters, België's popgroep met het hoogste Jah-gehalte.

The Misters zelf hebben twee langspeelplaten aan het nageslacht gelaten (en een extraatje dat enkel in Frankrijk werd uitgebracht) en lieten ook enkele singles los (Women, Do you want to rock'n'roll en Pour Souls).

  misters.jpg (6482 bytes)

De groep werd geproduceerd en gecoached door Alfie Falkenbach van het kleine muzieklabel Sinus Music. Die had grote plannen voor Belgische groepen ("Onze groepen pakken het full-time en professioneel aan. Wij begeleiden de groepen zakelijk en financieel en rekenen op de grote firma's voor de distributie", zei hij in "Wit-Lof from Belgium"), maar bracht er uiteindelijk toch weinig van terecht. Van de groepen uit zijn stal is Hubble Bubble nog de bekendste, maar dan ook alleen omdat hun eerste drummer niemand minder dan Plastic Bertrand was.

Leden :
- Bert Decorte (vocals)
- Patrick De Witte / Roy Harlington (drums)
- Kloot Per W (gitaar)
- Luc Van Rulst (zang & gitaar op Change Partners)

Albums :
- Change Partners (BMG Ariola, 1978)
- Greatest Tits (EMI, 1980)
- Snakin' out of the dark (Metropole, 1980 - France only)
Singles :
- Women / Change partners (BMG Ariola, 1980)
- Do you wanna rock'n'roll / Look at those people (EMI, 1980)
- Lucille / Pour Souls (EMI, 1980)

Forum :
- Lees de berichten over The Misters
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over The Misters toe


 

   
The Misters
Bio
Leden
Releases
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up