Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | N | A Noh Rodeo        
           
 

A NOH RODEO

Funky groep uit het midden van de jaren tachtig die het meest herinnerd wordt wegens de aanwezigheid erin van de Amerikan Chris Whitley.

 
Songs
 

"Love Made"
58 sec. - 112 Kb.
song : Alan Gevaert
Productie : R. De Smet
Jaar : 1986
Record co. : CNR

from "Cool 'n Groovy"

"Radio Rodeo"
52 sec. - 102 Kb.

"Insane"
1 min 8 sec. - 134 Kb.

"Tell me You Like It"
54,6 sec. - 107 Kb.

songs : Chris Whitley
Productie : Chris Whitley
Jaar : 1986
Record co. : Antler

 
   

Het verhaal van A Noh Rodeo begon in 1984 toen gitarist-zanger Chris Whitley (geboren in Texas, opgegroeid in New York, begon in muziek met samen spelen en optreden met o.m. Marc Miller van the Ambitious Lover, Arto Lindsay van the Lounge Lizards en Michael Beinhorn van Material) een ticket naar België kreeg om hier enkele optredens te komen geven. Op zijn zwerftochten hier langs kroegen en clubs in Gent en omstreken liep hij Hélène Gevaert tegen het lijf, met wie hij enkele maanden daarna terug naar New York ging.
Zes maanden later kwam het tweetal terug naar België en begon een muziekgroep met de broer van Hélène, Alan (een bassist die werkte met o.m. Kuruki, Luc Bral, Roland en Kevin Ayers). Deze drie bedachten de naam "A Noh Rodeo" en begonnen als trio met gitaar, percussie en zang. Enige tijd later werden Dominique Persanne en William Seeuws bij de groep ingelijfd op synth & percussie.

 

Terwijl Chris Whitley ondertussen druk meewerkte als sessiegitarist voor allerlei groepen uit de Belgische scene van dat moment (met o.m. 2 Belgen, Nacht Und Nebel, Alan Fawn ...), werd er op zoek gegaan naar een platenmaatschappij en werd er een bescheiden live-reputatie in en om het Gentse bij elkaar gespeeld. Vermits ze "een commerciële groep wilden worden", tekenden ze bij het ambitieuze Antler en brachten een eerste maxi uit in 1998, een productio van 2 Belgen's Rembert De Smet "Love Made". De groep zelf bleek wel niet erg gelukkig met de (over-)productie van de plaat ("het duurde allemaal veel te lang : zes maandn! Het eindresultaata was ook totaal verschillend van de oorspronkelijke demo-versie. De groove in de song ging helemaal verloren" - vertelden ze aan Mad in Belgium 3).

 

Onmiddellijk daarna begon de groep wel aan wat uiteindelijk een mini-LP zou worden met zes nieuwe songs, uitgebracht in datzelfde jaar als "Cool 'n Groovy" op Antler Records. Deze keer werd de productie gedaan door Chris Whitley zelf, geholpen door Herwig Duchateau (zie Scooter, The Machines ...). Alhoewel de kwaliteit van het hier gepresteerde duidelijk al heel wat beter was (een mix van R&B met funk, wat klonk as een soort van mengeling van Japan, Level 42 en de elementen die later Chris Whitley's eigen stijl zouden worden), kon de plaat toch weinig impact maken.

Chris Whitley ging terug naar de States en naar A Noh Rodeo na het mislukken van A Noh Rodeo. Zijn doorbraak kwam er in 1990 toen hij het inmiddels klassieke album "Living With The Law" opnam met Daniel Lanois & Malcolm Burn en zich ontpopte tot een ietwat eigenzinnige maar uitstekende singer-songwriter. Hij komt nog altijd zeer regelmatig in België (bijvoorbeeld : hij speelde met dirk Blanchart op Mindsurfin', introduceerde Zita Swoon bij producer Malcolm Burn, zijn dochter Trixie klimt op het podium als hij in de Vooruit optreedt en is ondertussen zelf een "resident-DJ in Jan Hoet jr.'s SMAK-café in Gent - op twaalfjarige leeftijd ...).
Alan Gevaert ging ook verder met muziek maken, bij tijd en wijlen aan de oppervlakte komend (bvb. met Twee Belgen, Arno en diens "Charles & The White Trash European Blues Connection).


Leden :
- Chris Whitley (vocals, guitar, drumcomputer)
- Alan Gevaert (bass, drumcomputer, backing vocals)
- Hélène Gevaert (backing vocals, percussion)
- Dominique Persanne (keyboards)
- Luis - assbender - Marquez (sax)
- William Seeuws (percussion)

Albums :
- Love Made (Maxi, CNR, 1986)
- Cool 'n Groovy (MLP, Antler, 1986)
- Insane / The subterranian (single, Antler, 1986)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Platen van Chris Whitley :
- Living With The Law (Sony, 1991)
- Din of Ecstacy (Sony, 1995)
- Terra Incongita (Sony, 1997)
- Dirt Floor (Messenger / Ulftone, 1998)
- Live At Martyr's (Messenger / Ulftone, 1999)

Gerelateerde Websites :
- Officiële Chris Whitley-site bij New Machine
- Uitgebreide (maar toch nog onvolledige) CW-discography
- Chris Whitley concert in Texas, 1998 (real-video 28.8 - 56)
- Chris Whitley French Floor (en français)
- De meest volledige Chris Whitley Link-Pagina

Forum :
- Lees de berichten over A Noh Rodeo
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over A Noh Rodeo toe

 

    A Noh Rodeo
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up