Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home |Groepen & Artiesten |O |Orgasmaddix        
           
 

ORGASMADDIX

Orgasmaddix was een groep met hoog Ramones-gehalte die in de jaren negentig de streek van Sint-Niklaas onveilig maakte.

 
Songs
 

"Energy"
1'46 sec. - 209 Kb.
song : Stefan Broeckaert
Jaar : 1992

 
   

Zoals bij veel groepen in de rock-afdeling van de Belgisch pop & rock archief, begint het verhaal van de Sint-Niklase groep orgasme-verslaafden bij Humo's Rock Rally. Bij hun deelname in 1992 geraakte Orgasmaddix niet alleen tot in de finale, maar kaapte daar bovendien een derde plaats weg (achter Charlie 45, en the Beautiful Babies, maar vóór groepen als dEUS, Nemo, Jef Mercelis en The Sideburns, het latere Novastar). Deze voorsprong op de rest heeft Orgasmaddix later niet echt kunnen hard maken, maar toch stond het lange tijd garant voor kwalitatief goeie rock.

 

In 1991 had de groep al in eigen beheer een eerste LP uitgebracht "The Final Frontier", maar zoals Humo later schreef : "The Final Frontier is gelukkig nooit helemaal tot bij de consument gesukkeld. Ze klónk namelijk ook een beetje als the Final Frontier, maar dan één die te lang in de zon had gestaan en waar de verf af was."

Binnen Orgasmaddix waren twee songschrijvers aan het werk: Stefan Broeckaert ("schrijft tamelijk zwarte, Black Sabbathiaanse nummers, met uitgestrekte instrumentale intermezzo's waarin de gitaren onverhoeds een vriendschappelijk sprintje inzetten. Goeie, taaie, kort afgeknepen rocksongs.") en Jan Van Gavere ("de man van de melodie, van intro's waarop je een ei kan bakken. Metallica meets the Pistols.")

De groep vond onderdak bij JP Van's Gentse Boom! Records, en kon daar in 1993 de cd "Alien Sex" uitbrengen. Dit DIY-rock label zorgde wel niet meteen voor een dure productie, maar dat deerde de muziek van Orgasmaddix niet dadelijk. Zoals mxp eindoordeelde : "<Alien Sex> is een low-budget plaat, en dat hoor je. De vocals klinken soms alsof ze uit een blik komen, af en toe blijft een snaar wat te lang nazinderen. Maar <Alien Sex> is ook een plaat met 12 spannende, originele songs. En een flink stel tieten. Ik vraag me af waar u op wacht."

Een klein jaar later voglde al de opvolger, in dramatische omstandigheden wegens de dood van Jan Van Gavere. "Culture Demolition" was de titel, en hierover schreef Humo : "Als u van <Alien Sex> hiled, zal u zonder de minste twijfel van <Culture Demolition> houden: van de krabbelende, ruw gelaten gitaarsongs, de ongeborstelde, kale garageklank, de kregelige, uit onrust en slechtverteerde jongensjaren oplaaiende teksten. Het is - spijtig - wéér geen wereldplaat: dat zal evenveel met de magere budgetten als met het eenrichtingsdenken van Orgasmaddix te maken hebben. Wat hen echter tot een meer dan behoorlijke en soms ronduit goeie groep maakt (lees: wat hen hoog boven glitterprinsen als Gonnabee'z of Milk The Bishop uittilt) is de hoge oprechtheidsfactor van hun songs."

Hierna veranderde de line-up enigszins, en de zanger van de Wase band Deeper (door Jacky Huys ooit bedacht met de titel "de dikste nekken van de Belgenrock") kwam bij Orgasmaddix. In deze line-up werd in 1996 de cd "Living Dead Girls" opgenomen.

Hierna werd het langzaam stiller rond Orgasmaddix, en in 1998-1999 viel de groep uit elkaar. Leden van de band zwermden uit naar andere Sint-Niklase groepjes, zoals Miss Moses, of het Mike van Raspaarden kwartet.

Leden :
- Jan Van Gavere (guitar, vocals)
- Stefan Broeckaert (guitar, vocals)
- Ben van de Velde (bass)
- Klaas Borms (drums)
- Luk ? (keyboards)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- The Final Frontier (CD/LP, 1991, Hageland)
- Alien Sex (CD, 1993, Boom! Records)
- Culture Demolition (CD, 1994, Boom! Records)
- Living dead girls (CD, Boom! Candy, 1996)

Websites :
- de local scene in Sint-Niklaas

Forum :
- Lees de berichten over Orgasmaddix
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Orgasmaddix toe

 

    Orgasmaddix
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up