Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | P | Pas de Deux        
           
 

PAS DE DEUX

Na het prachtige Belgisch popjaar 1982 stak er blijkbaar een soort belpop-koorts op in de Vlaamse hoofden. Hoe anders kan verklaard worden dat een groepje als Pas De Deux met "Rendez-Vous" door de conservatieve Belgische Radio en Televisie (BRT) werd uitverkoren tot Belgisch vertegenwoordiger in het Eurovisie Songfestival van 1983.

 
Songs
 

"Rendez-Vous"
70 sec. - 138 Kb.
song : W. Verdin, P.Peyskens
Jaar : 1983
Record co. : Parsley

"Mani meme"
52,8 sec. - 103 Kb.
song : Vereertbruggen, Verdin
Produced : Walter Verdin
Jaar : 1983
Record co. : Parsley

 
   

Pas de Deux was de groep, of misschien beter een project van Walter Verdin. Deze kunstacademie-student had op dat moment al een verleden met "Specimen & the Rizikoos" en als solo-Vlaamse zanger.

 

Voor Pas De Deux vormde hij team met Hilde Van Roy en Dett Peyskens (ook Paul Peyskens leverde een tekstbijdrage). Min of meer voor de lol namen ze deel aan de preselecties van het Eurovisie Songfestival, en mede dankzij de aanwezigheid van Jan Schoukens in de jury werden ze zelfs uitverkoren tot Belgisch afgevaardigde.

Waarschijnlijk is dit zowat het meest onconventionele liedje dat ooit op het Eurosong-podium werd gebracht : het is bijna geheel instrumentaal en de stukjes tekst zijn dan ook nog eens tamelijk nonsensicaal "Rendez-vous. Maar de maat is vol, en mijn kop is toe".

De landenjury's lustten er niet dadelijk pap van (3de laatste plaats), en het experiment werd nogal sterk becritiseerd door het "normale" publiek van die jaarlijks weerkerend festijn.
Wel haalde de song de Belgische top 30, kreeg een "Zomerhit-trofee" als beste single en werd de groep opgepikt door het toen net opstartende radiostation "Studio Brussel" (toen nog regionaal, nu de populairste Vlaamse jongerenzender. Historische voetnoot : "Rendez-Vous" was zelfs de allereerste plaat die ooit op Studio Brussel werd gedraaid -- hier is een real-audio clip van de eerste minuut die werd uitgezonden, op 1 April 1983).

 

De volgende single "Mani meme" bestond opnieuw uit redelijk wat onzinnige tekst, dit keer in iets dat verdacht veel op Italiaans lijkt. Alhoewel deze plaat duidelijk beter was dan het euro-draakje, had de media-aandacht rond dat hele circus al het doodsvonnis van de groep getekend.

Walter Verdin zegde zijn popexperimenten vaarwel en richtte zijn creatieve talent vanaf dan op de videokunst.
Hilde Van Roy is actief als journaliste voor het TV1-journaal (herinner u het interview met Prins Laurent met de stoppelbaard!).
Dett Peyskens bleef wel actief in het Belgische rockwereldje in tal van groepen en groepjes : het laatst bekende nieuws is dat ze nu deel uitmaakt van de herboren Red Zebra.

Platen (Pas de deux)
- Des Tailles (Mini-LP, Parsley, 1983)
Singles :
- The lonely guys / Little Danny / Iedereen is zo (Pas de Disks, 1982)
- Rendez-vous (Parsley, 1983)
- Manimeme / Cardiocleptomanie (Parsley, 1983)

Forum :
- Lees de berichten over Pas De Deux
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Pas De Deux toe

Websites :
- geen gevonden

 

   
Pas de Deux
Bio
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up