Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten |P |Belle Perez        
           
 

BELLE PEREZ

Vlaams/Spaans popidool.

 
Songs
 

"Hello World"
33,9 sec. - 66 Kb.

"Honey Bee"
31,6 sec. - 62 Kb.

"This Crazy Feeling"
36,2 sec. - 71 Kb.

song : Belle Perez, Patrick Renier, Jim Soulier
Productie : Patrick Renier & Jim Soulier
Jaar : 2000
Record co. : Antler-Subway

 
   

Belle Perez werd geboren als Maribel Perez in een Spaans gastarbeidersgezin in Neerpelt (in de buurt van de Nederlandse Philips-fabrieken) op 29 januari 1976. Ze ontdekte haar talent om te zingen tijdens haar flamenco en danslessen, die ze al nam sinds haar 5de.

Ook nadat ze was beginnen werken als secretaresse in een Nederlands kranen-verhuurbedrijf, bleef het doel om zangeres te worden, en ter ondersteuning van die ambitie dweilde ze soundmixwedstrijden af. Bij een van die talentwedstrijden in 1997 zong ze "That's what it takes" en werd ze opgemerkt door Patrick Renier & Jim Soulier (Pat & Jim) die zich over het zangeresje ontfermden en haar haar artiestennaam Belle Perez schonken.

 

Pat & Jim zagen in Belle wel talent, maar wisten aanvankelijk niet welke richting ze ermee uit moesten. Zo probeerden ze het eerst met dance, en dan met een nummer in de stijl van Céline Dion.
Vervolgens besloten ze met de song "Hello world", een opgewekt popdeuntje en het eerste nummer waarvoor Belle zelf de teksten had geschreven, mee te doen aan de preseselecties van het Eurovisie songfestival in 1999. Zoals ze aan Humo in 2000 zeiden "toen we "Hello World" hadden opgenomen, wisten we eigenlijk nog steeds niet goed waar we met Belle heen konden, maar doordat we een van de tweehonderd geselecteerden waren voor Eurosong, begonnen we een heel klein beetje te geloven dat we juist zaten kwa stijl". In de preselecties moest Belle Perez wel de duimen leggen voor Fé (Wendy Fierce) en Vanessa Chinitor's "Like The Wind". Roland Beelen, grote baas bij Antler/Subway hierover "Voor mij was 'Hello World' het beste nummer van 'Eurosong'. Belle had toen nog wat last van de zenuwen, het was haar allereerste live tv-optreden. Daardoor heeft de jury er overheen gekeken."

"Hello World" werd door Antler-Subway als single uitgebracht, en werd een regelrechte zomerhit in Vlaanderen (na de eveneens gefleste Eurosong-hit "Heyah Mama" van K3 - maar de song kreeg wel een zomerhit-trofee als "beste productie"). Er werd een feel-good videoclip geschoten, waarbij niet op een frank wordt gekeken (integendeel, met een productiekost van ongeveer 3 miljoen werd het de duurste video voor een Vlaamse artiest tot dan toe).

 

Door deze Vlaamse interesse werd de artieste al snel opgepikt door EMI en uitgeroepen tot internationale prioriteit (lees: potentiële big bucks). Vooral uit de States was er heel wat interesse, zodat er een promo-tour van 3 weken met Priority Records langs een reeks Amerikaanse radiostations en steden, in het zog van Lou Bega (a little bit of Monica ...), volgde. Toch wist het nummer in het hitparades niet echt een doorbraak te forceren. Wel werd de song door Disney gebruikt in een reeks van soundtracks, zoals "Down to You " of de tv-serie "Felicity". In de rest van de wereld loopt het wel lekker, en het nummer werd uitgebracht in een reeks van landen. In Spanje en Italië is de doorbraak al snel een feit, en vooral in de Latijns-Amerikaanse wereld werd Belle Perez al snel een (pop)ster.

Dat niet iedereen even enthousiast werd over de ongecompliceerde pop wordt bijvoorbeeld duidelijk uit deze review door NME van de single : "Belle Perez makes Billie and Britney sound like wild inner-city kids teetering on the edge of heroin addiction. Lobotomised cheeriness aside, and with brilliant synchronicity, the Belgian popstrel does offer ... some very sage advice. "Seize the day", she urges, ... "Wear a big happy smile on your face". Advice that'll also be very handy when she finds herself flipping burgers in the Ghent branch of McDonald's."

 

In ijltempo werd er door het trio begin 2000 ook een album in elkaar gebokst, dat niet toevallig de titel van deze hit kreeg opgespeld. Deze CD werd eerst losgelaten op Spanje en Italië, maar vanaf september 2000 kwam de focus opnieuw op Vlaanderen te liggen. Terwijl internationaal immers enkel "Hello World" (en "Hola Mundo") doorbraken, werd ze in Vlaanderen immers in ijltempo een van de topacts in het commerciële popgenre, met een reeks van hitjes. Meest in het oog springend was de opvolger van "Hello World", de Britney Spears-cloon "Honey Bee", dat het in de Belgische hitlijsten ook goed deed.

De Limburgse kreeg van Kanaal 2 ook de kans om een Channel E-genaamd te presenteren ("the first Flemish television show made especially for the internet"). Voorts trouwde ze (in het geheim).
Begin 2001 ontving ze een Zamu-award in de categorie "popular" (voor K3, Helmut Lotti en Gunther Neefs). In het gala "Kom op tegen Kanker" verraste ze met een knap gezongen versie van de Predender-song "2000 Miles". In juni 2001 kwam het trio op de proppen met de eerste echt nieuwe single : "Planet of Love", en na de zomer in november was het de beurt aan de single "Get Up and Boogie".

Koop CD's van deze artieste bij proxis

Albums :
- Hello World (Antler, 2000)
Singles
- Me & You (Pat & Jim) (1998)
- Don't Give Up on love (1999)
- Hello World (1999)
- Honey Bee (2000)
- This Crazy Feeling (2000)
- Kiss & Make Up (2001)
- Planet of Love (2001)
- Get up and boogie (2001)

Websites :
- belleperez.be, haar showbizzsite
- belleperez.com, site for the American launch of Hello World
- belle-perez.de, the site for the german market
- King International, haar Belgische management.
- Belle Perez-fansite
- Interview met het Britse Fusion.
- Interviewke in Denemarken.
- Teksten van de songs op het album Hello World
- Channel E, gepresenteerd door Belle

Forum :
- Lees de berichten over Belle Perez
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Belle Perez toe

 

 

   
Belle Perez
Bio
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up