Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | P | Perverted        
           
 

PERVERTED (BY DESIRE)

Snoeiharde en experimenteergrage groep uit Nieuwerkerken.

 
Songs
 

From "Kuvun Huuto" (1993)

"Witch on a Horse with Devil"
1 min 18 sec. - 154 Kb.
Song : Perverted By Desire

"Kesytetty"
1 min 18 sec. - 154 Kb.
Song : Anna Kaarina Kivinkunen
vocal : Anne Kahelin
Record Co : Manifesto

From "For lonely men .." (1996)

"Annual Meeting"
1 min 18 sec. - 154 Kb.

"Al Borde (de un ataque de nervios)"
1 min 5 sec. - 127 Kb.

"Perfect day for a violent death"
1 min 1 sec. - 120 Kb.

songs : Perverted
Producer : Kramer
Jaar : 1996
Record co. : Gap recordings

 
   

Perverted begon ergens in 1984 als Perverted by Desire, als uitvloeisel vna een aantal experimentele projecten (Ensemble Jean Dumoulin, Ah-Rates, Cadavre exquis, Manifobia, ...). De eerste 5 jaar bleven zonder uitgebrachte opnames (tenzij in de vriendenkring verdeelde cassettes) en enkele schaarse optredens.

 

Na enkele personeelswissels (Bo Lemaître kwam bassen, Genis Ugly nam de vocals) werd er in 1989 in de Amsterdamse Koeienverhuurbedrijf-studio de eerste plaat "Dance Music For Dying Soldiers" opgenomen. "De ontvangst was echter overweldigend positief en de initiële onzekerheid werd langzaam maar zeker omgebogen in zelfvertrouwen".

Voor de tweede CD, La Sigla Del Sadico Esperto, werd Kramer (de gestoorde new-yorkse duizendpoot - o.m. bij en met Butthole Surfers, Bongwater, B.A.L.L., Shockabilly, Galaxie 500, Dogbowl ...) aan de producerstafel gezet. "Kramer, net verwikkeld in zware relationele problemen, stortte zich op het werk met als gevolg een harde, verscheurende plaat vol verborgen geluiden en loeiende feedback. En niet onbelangrijk, zou later blijken, de introductie van het Fins! Zelfs Humo kon niet laten de loftrompet te laten schallen over Vlaanderen, een misstap die ze later niet herhaald hebben".

 

Voor de derde plaat trok de groep naar Kramer's Noise New Jersey studio. Technisch gezien was de vooruitgang groot, zowel qua opnamefaciliteiten als muzikaal. "De keuze voor meer tempowisselingen en klankexperiment dan ooit en een slechte keuze van platenfirma (Manifesto nvdr, zie ook o.m. Sigmund und Sein Freund) maakte dat Kuvun Huuto niet een 'millionseller' werd. Pers en hardcore perverted music lovers koesterden de plaat niettemin." In 1995 werd deze CD in Noord-Amerika en Japan door Shimmy Disc heruitgebracht. Op cd staat er ook een opgemerkte bijdrage uit "zomer in Barakstad" van schrijver JMH Berckmans.

 

Na Kuvun Huuto werd gebroken met bassist Bo. Exit Lemaître, enter nieuw bloed Willem G. (aka Zeert) op bass en Bavd op drums.
Onder de ingekorte naam Perverted werd Poetic Terrorism In An Era Of Grief snel daarna opgenomen. "Noem het een afrekening met de frustraties die aan de personeelswissel voorafgingen. Een drang om te bewijzen dat Perverted Perverted by Desire was. Dat een appendix was verwijderd en geen vitaal onderdeel. Het werd een geslaagde overgangsplaat met het meest poppy materiaal dat de groep ooit produceerde (nochtans dagen wij iedereen uit om de gulden popregels toe te passen op perverted songs, dat wordt lachen!)". Enkele maanden nadien kon de groep een optreden in de New Yorkse CBGB's op zijn actief schrijven.

 

Kort daarna werd For Lonely Men To Jerk Off To op tape gezwierd, de vierde plaat met Kramer, de derde in zijn Noise New Jersey Studio. "Perverted is een behoorlijk onderschatte band. Op deze cd legt de groep de klemtoon iets nadrukkelijker op gitaren (gejaagde, snijdende, klauwende) maar biedt voor de rest z'n mateloos boeiende collages van distorted vocals, bizarre tempowissels, veelgelaagde teksten én Sex-pistol-referenties." zei Jacky Huys.

Na wat pech tussen eind '95 en medio '96 op fysisch vlak bij K.Rel en Willem, ging de groep langzaam terug van start met live spelen.. In november 1996 verscheen de vinyl single "Perfect day for a violent death" uit de vorige cd. Pas Eind 1997 werd Båtsman far opgenomen (terug in het Koeienverhuurbedrijf). De toer na de plaat (nu bij boekingskantoor Tout Partout) brengt hen onder andere in de AB in het voorprogramma van idool Mike Watt (Perverted droeg het nummer 'Hose' op For lonely men' op aan Watt's band Firehose), op Rock Herk, en in zaal België, Hasselt, met een overzichtsconcert uit het hele oeuvre, aangevuld met gastmusici (zoals Vandal X ...).

In voorjaar 1999 verlaat bandlid van het eerste uur K.Rel de groep. Het overblijvende trio overleeft naar eigen zeggen de amputatie en heeft volop plannen om in het najaar weer op te treden en rond de jaarwissel een nieuwe plaat op te nemen, met wellicht een gastrol voor Amarjeet Singh, tabla speler uit de gouden tempel van Amritsar en reeds een tijdje behorend tot de losse groep gastmusici.

GroepsLeden :
- K.rel (guitars, vocals, keyboards)
- Dez / Bo Lemaître / Zeert - Willem G (bass)
- Genis U(gly) (vocals)
- Bavd S. (drums)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Dance Music for Dying Soldiers (Semaphore, 1990)
- La Sigla Del Sadico Esperto (Shimmy Disc, 1992)
- Kuvun Huuto (Manifesto, 1993)
- Poetic Terrorism in an Era of Grief (1995)
- For lonely men to jerk of to (Gap, 1996)
- Båtsman far (My First Sonny Weismuller Recordings,1998)

Websites :
- Tout Partout, their booking agency

Forum :
- Lees de berichten over Perverted By Desire
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Perverted toe

 

   
Perverted (by Desire)
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up