Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | P | Pop in Wonderland        
           
 

POP IN WONDERLAND

"Pop in Wonderland = Rudolf en Meredith. Een hypercreatief duo met een geslaagde mix van pop, folk, rock en psychedelica. Een nieuwe dimensie van het begrip popmuziek. Meredith presenteert zich als een kruising van Suzanna Hoffs, Janis Joplin en Melanie. Op onnavolgbare wijze wervelt ze doorheen de sterke songs van Rudolf Hecke.
Live brengen ze een onwaarschijnlijke, maar wonderlijk geslaagde mengelpot van diverse muziekstijlen Meestal plegen ze hun ding te doen temidden van vuurfonteinen, zeepbellen, gekleurde rookhemels en dansende regenbogen. Woodstock is niet veraf.
"

 
Songs
 

"Fall into Dreams"
1 min 22 sec. - 161 Kb.
song : Rudolf Hecke
Productie : Eric Melaerts
Jaar : 1992
Record co. : PIAS POP

"Grow A Baby"
1 min 22 sec. - 161 Kb.
song : Rudolf Hecke
Productie : Melaerts, Vanhuffel, Peter Gillis
Jaar : 1994
Record co. : PIAS POP

 
   

Tot zover de introductie die de groep kreeg in het programmaboekje voor een optreden op het Leuvense Marktrock in 1994. De Rudolf in dit verhaal is Rudolf Hecke, die het treuren in alternatieve sferen - zie Company of State en zijn solo-carrière - in de jaren negentig opgaf voor een bestaan in de schijnwerpers van "Tien om te Zien". De Meredith in dit verhaal is Meredith Vedts.

 

Tussen 1993 en 1997 werden er door de Wonderlanders een eindeloze reeks halve hits op Vlaanderen losgelaten, met als uitschieters : de geslaagde debuutsingle "Fall into dreams", "Beautiful People", waarbij de enige echte Melanie mee kwam zingen, "Grow A Baby", met de hoogzwangere Meredith op het podium over hun love-child, en "Love Chant". Naast Hecke werden de songs de toegankelijke richting ingestuurd door het team van de Top-Studio (Eric Melaerts, Roland Vanhuffel en Peter Gillis), dat ook achter het even kleurrijke succes van The Dinky Toys zat.

Driemaal werden de singles ook op een CD bij elkaar gespaard, "The Love Trip" in 1993, "Barbarella Butterfly" in 1995 en "Sunshine Pilots" in 1996. Ook live was de groep een vrolijke belevenis, waarbij vooral de theremin van Rudolf Hecke in het oog sprong.

 

Dat het maken van popmuziek niet door alle critici even warm werd onthaald mag bijvoorbeeld blijken uit de ontvangst door Knack-criticus Jacky Huys. "Wij hebben het sukses van PIW nooit goed begrepen. Ook op "Barbarelle Butterfly" horen wij niets dan muziekjes die "koop mij, koop mij" schreeuwen. Bedachte wegwerppop opgehangen aan het Calimero-achtige stemmetje van Meredith. Een vrouwelijke versie van The Dinky Toys. Bevat de hits die geweest zijn en de hits die ongetwijfeld nog zullen komen". En dan was dat tenminste nog een recensie, enkele jaren later luidde het enkel "Kassa, kassa. "Sunshine Pilots" van Pop in Wonderland is een clever marketing concept, meer niet."

Ergens in 1997 hield het Pop in Wonderland verhaal op. In 1999 kwam Rudolf Hecke op de proppen met een nieuwe groep genaamd Kite en een nieuwe zangeres genaamd Kristel Rombouts. Meredith dook nog occasioneel op, in 2000 bijvoorbeeld met Truus Druyts en Yasmine als De Miekes.

Leden :
- Rudolf Hecke : gitaar, synth, theremin
- Meredith Vedts : zang

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- The Love Trip (Pias Pop, 1993)
- Barbarella Butterfly (Creastars / BMG, 1995)
- Sunshine Pilots (Creastars / BMG, 1996)
Singles :
- Fall into dreams / Back (Pias Pop, 1992)
- Something hit my dream (Pias Pop, 1993)
- The Love Trip / Changes (Pias Pop, 1993)
- Spin the Wheel / Feel Alike (Pias Pop, 1993)
- Grow A Baby (Creastars, 1994)
- Freaks Elevation Party (Creastars, 1994)
- Beatiful People (met Melanie) / Moonray (Creastars, 1995)
- The Only Power (Creastars, 1995)
- Love Chant (Creastars, 1995)
- Dwarfed by Love (Creastars, 1995)
- Ahead of My Dream (Creastars, 1996)
- Free Flight (Creastars, 1996)
- Who Am I ? (Creastars, 1996)
- Working on Love (Creastars, 1997)

Websites :
- geen gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Pop in Wonderland
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Pop in Wonderland toe

 

 

   
Pop in Wonderland
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up