Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | P | Purple Prose        
           
 

PURPLE PROSE

Purple Prose is een bluesy groep uit Brussel met veertigers waaronder Dani Klein, opnieuw op het voorplan na enkele jaren afwezigheid.

 
Songs
 

"Dirty Gold"
57 sec. - 112 Kb.
song : Purple Prose

"Who wants to be lonely?"
1 min 15 sec. - 149 Kb.
song : Purple Prose

"I didn't know"
1 min 2 sec. - 121 Kb.
song : Purple Prose

"Grand Tralala"
1 min 7 sec. - 132 Kb.
song : Purple Prose

Productie : Purple Prose
Jaar : 1999
Record co. : BMG-Ariola

 
   

De groep ontstond toen Thierry Plas en Marc Ysaye (bieden lid van de eind jaren negentig heroplevende groep Machiavel, de tweede ook van o.m. Burning Plague en invloedrijk radiopresentator op Radio 21) samen jamden met Jan Cordemans en Werner Braito (beiden ex-Responsibles, Jan speelde voorheen onder meer bij Rick Tubbax, Werner bij Vaya Con Dios). Het resultaat van de jamsessie beviel de heren zodanig dat ze op zoek gingen naar een zanger/zangeres. Hiervoor moest niet al te ver worden gezocht, vermits de vriendin van Mr. Plas, Dani Klein - eindelijk uitgerust nadat Vaya Con Dios haar boven het hoofd was gegroeid - bereid bleek de klus te klaren.

 

In huiselijke sfeer (in de homestudio) en relaxte sfeer werd er anderhalf jaar aan nummer geschreven en opgenomen. Uitgangspunt hierbij was daarbij dat alles spontaan moest komen. "We kennen elkaar goed, we zijn allen veertigers, we hebben niet langer de neiging om onszelf te bewijzen. Het was eerder van : we komen samen en we zien wel wat eruit komt. Ieder van ons verdient ook goed zijn brood met activiteiten buiten de groep. Het hoefde dus allemaal niet zonodig".
Toch werd het project wel met de nodige "serieux" werd aangepakt. Zo bekende Dani in Weekend-Knack "dat er voor het kiezen van de naam bijvoorbeeld verschillende vergaderingen belegd werden, tot Purple Prose uit de bus kwam. Het moet ook allemaal heel goed zijn, maar ik wilde deze keer wel zelf het succes in handen hebben, keuzes kunnen maken over de optredens en de interviews". De klinkende namen leidden er alleszins toe dat de groep een contract kreeg bij major BMG.

 

Op de titelloze debuutcd leverde het resultaat van de mengelmoes aan voorliefdes van de verschillende groepsleden (ouwe blues, Led Zeppelin, folk, Robert Wyatt, chanson) luidens de bio een "energieke plaat met gedurfd eclectisisme" op, anderen hoorden eerder een donkerkleurige, melancholische plaat met veel levenservaring en vakkunde. De teksten van de nummers zijn meestal van Dani Klein, met hulp van Ian Ramsey, Jacques Crickillon en Suzanna Strub, in het Engels, Spaans, Frans en Duits.

De groep werkte met de debuutplaat op zak al enkele festivals in België (o.m. een redelijk misplaatst optreden op het hoofdpodium van Marktrock), Frankrijk en Zwitserland af. Uitgangspunt daarbij blijft wel het nieuwe adagium van Dani Klein : "Ik wil op een rustige manier verder mijn carrière uitbouwen. Af en toe gaan spelen, maar zonder te veel druk, zodat er ruimte blijft voor andere bezigheden. Voor een tournée van drie maanden mijn koffers pakken zie ik niet meer zitten."

Leden :
- Dani Klein (zang)
- Werner Braito (harmonica)
- Jan Cordemans (bas)
- Thierry Plas (gitaar)
- Marc Ysaye (drums)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Purple Prose (CD, BMG-Ariola, 1999)
Singles :
- Who wants to be lonely (promo only)
- Dirty Gold (CDS, BMG-Ariola, 1999)

Websites :
- de officiële site is niet purpleprose.com, maar wel purpleprosemusic.com.
- Mijn bespreking van de debuut-cd.
- Ook Purple Prose-info op de Dani Klein fansite.

Forum :
- Lees de berichten over Purple Prose
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Purple Prose toe

 

 

 

   
Purple Prose
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up