Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | T | 2 Unlimited        
           
 

2 UNLIMITED

Belgisch-Nederlandse sensationale "bubblegumhouse"-hitmachine van de jaren negentig.

 
Songs
 

"Get Ready for this"
31,3 sec. - 62 Kb.
song : Slijngaard, De Coster, Wilde
Producers : Wilde, De Coster
Year : 1991
Record co. : Byte

"Twilight zone"
32,7 sec. - 64 Kb.
song : Wilde, De Coster, Meire, Rollocs
Producers : Wilde, De Coster
Year : 1992
Record co. : Byte

"No limit"
43,7 sec. - 86 Kb.
song : Dells, Slijngaard, Wilde, De Coster
Producers : Wilde, De Coster
Year : 1993
Record co. : Byte

"Wanna Get Up"
43,7 sec. - 86 Kb.
song :  Wilde, De Coster
Producers : Wilde, De Coster
Year : 1998
Record co. : Byte

 
   

De groep bestaat uit de Belgische producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde, samen met de uit Amsterdame komende "gezichten" van de groep Anita Doth en Ray Slijngaard. De Belgen schrijven het songmateriaal en runnen de groep achter de schermen, de Nederlanders zijn de blikvangers voor de buitenwereld (alhoewel ze wel hun eigen raps schreven).

 

Zoals ze geboekstaafd staan in Oor's Pop Encyclopedie : "De aanstekelijke dance-muziek van Two Unlimited kenmerkt zich door een hoge kindvriendelijkheidsgraad plus idem meezingbaarheid en blijkt over de hele wereld bijkans even hitgevoelig als ABBA in haar hoogtijdagen. Artistiek flinterdun en pretentieloos, maar alles wat ze aanraken verandert wel in goud, platina of meer. Van Australië tot Argentinië en van de Poolcirkel tot Kaap de Goede hoop gaat men plat voor de klassieke popsongs in een moderne techno-jas
Veel binnen- en buitenlandse acts spiegelen zich aan het Nederlandse voorbeeld (vb. Culture Beat, Cappela, Maxxx, Magic Affair, 2 brothers on the 4th floor, La Bouche), dat zelf overigens voorlopers kent : Technotronic and Snap!."

 

De hits blijven komen, alhoewel de muziek slecht in heel geringe mate evolueert. Wilde en De Coster waren het hiermee niet eens in een interview met Knack Magazine in 1994 : "Drie jaar geleden waren we de eersten om dingen uit de underground op te pikken en te vertalen naar een breed publiek toe. En sindsdien zijn we de competitie steeds een stap voor kunnen blijven. We hebben nooit ontkent dat we heel wat hebben geleerd van de dingen die we grondig geanalizeerd hebben : ik heb altijd veel respect gehad voor Stock, Aitken and Waterman ... Zal onze muziek de tand des tijds overleven ? Als je luistert naar de dingen die overleven, merk je dat deze nummers allemaal een solide song onder de sound van de dag hebben. 2 Unlimited en de andere dance-acts hebben dit niet. Toch zijn er een paar nummers - Pump up the jam, Rhythm is a dancer en, misschien, No Limit, die het mogelijke zullen overleven. Ze worden al op trouwfeesten gedraaid, als dat een aanduiding kan zijn."

In 1995 verlaat Anita Doth de groep en wat later lijkt ook Ray Slijngaard moe van het succes. Phil & Jean-Paul gaan dan ook op zoek naar nieuwe gezichten om het succesverhaal voort te zetten. "Ze waren amper 19 toen in de groep stapten", zei Phil DeWilde in Het Nieuwsblad in 1998, "Dan meteen uitgroeien tot een megasucces, het is niet evident er onbewogen bij te blijven. Overal waar ze kwamen, werden ze bedolven onder complimenten, ze waren 'fantastisch'. Maar terug in de opnamestudio hoorden ze wél een kritische noot, van ons. Die kritiek konden ze niet slikken. Ze wilden solo gaan. Tsja. Het is moeilijk om met beide voeten op de grond te blijven staan."

 

In 1998 duikt de groep eindelijk terug op. Wilde & Decoster hebben op een auditie opnieuw twee Nederlandse gezichten en stemmen voor de groep gevonden : Romy & Marion.
De eerste single die wordt uitgebracht is "Wanna get up". De twee producers zijn nog steeds erg ambitieus : "We willen bewijzen dat we continuïteit kunnen bieden. Dat 2 unlimited even groot kan worden als vroeger. We hebben geschiedenis geschreven door als Belgische act vijf weken op nummer één te staan in Engeland. We krijgen zelfs een pagina in de Encarta Encyclopedie".
Het geheim van hun succes "Hi-energy, power. Je moét de dansvloer op. Al durven we nu ook andere wegen in te slaan. Wanna get up is bijvoorbeeld een popnummer dat je ook op piano of gitaar kunt spelen. Zoiets kon enige jaren geleden nog niet."
Aan het einde van april wordt de CD "II" uitgebracht (het tweede leven van 2 Unlimited aankondigend). De tweede single wordt "The edge of heaven".

Leden :
- Phil (de)Wilde
- Jean-Paul De Coster
- Anita Doth / Ray Slijngaard (eerste generatie)
- Romy Van Ooyen / Marion van Iwaarden.

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Get ready! (Byte - 1992)
- No Limits (Byte - 1993)
- Real Things (Byte - 1994) (also on CDi)
- II (Byte - 1998)
Compilatie :
- Hits Unlimited (Byte - 1995)

Websites :
- BYTE-records, de platenmaatschappij van Jean-Marie De Coster.
- Zeer goed geïnformeerde 2 Unlimited page door  CJ Pelupessy

Forum :
- Lees de berichten over Two Unlimited
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Two Unlimited toe

 

   
2 Unlimited
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up