Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | V | Tim Visterin        
           
 

TIM VISTERIN

Zanger die in 1970 een verrassende hit had met het kinderliedje "De Vogel".

 
Songs
 

"De Vogel"
59 sec. - 117 Kb.
song : J.Cl.Darnal / Visterin
Jaar : 1970
Record co. : Vogue

 
   

Tim Visterin werd geboren in Antwerpen op 13 november 1940. Hij leek in de weg gelegd om boekhouder te worden, maar zijn muzikale ambitie besliste daar uiteindelijk anders over.
Een tijdlang speelde hij mee met de groep The Jokers, alvorens in een Franstalige beatgroep "Roland et les Bémols" te stappen. Toon Hermans, de legendarische nederlandse conférencier en liedjeszanger, raadde Tim enkele jaren later aan om zich te laten bijscholen, een raad die de Antwerpenaar opvolgde door aan de Amsterdamse kleinkunstacademie te gaan studeren.

 

Aanvankelijk wierp hij zich op het cabaret-genre (met de groep "Sjanbaret"), maar de doorbraak kwam er in 1970 met een kinderliedje : een vertaling van het liedje "Dites-Moi, Monsieur" van de Franse zanger Jean-Claude Darnal als "De Vogel". Met medewerking van het Mechelse Onze-Lieve-Vrouw-knapenkoor werden er van het shuffelende luisterliedje maar liefst 100.000 exemplaren verkocht (een voorbode van de latere Samson en Plop-verkoopcijfers ?) in Vlaanderen en Nederland.

Na enkele shows voor het kleine volkje (met onder meer Jean Blaute in de begeleiding) richtte Tim Visterin zijn aandacht toch meer op de zakelijke kant van de muziekbusiness. Hij deed producties van een aantal Vlaamse artiesten, werd muziekuitgever (lokake vertegenwoordiger van o.m. Mud, The Sweet, Bee Gees ...). In de later jaren zeventig verhuisde hij naar de Verenigde Staten.

In 1991 kwam hij naar Vlaanderen terug en ging werken voor onder meer Centropa (Guy Beyers) en het team achter de lichtklassieke Helmut Lotti. Zijn "De Vogel" blijft echter tot de dag van vandaag regelmatig opduiken in allerlei tv en radio-programma's. Zo vertolkte hij het lied op VTM in "de zomer van" en werd het lied gecoverd door Danny Wuyts (een van de pianisten van het VRT-spelprogramma "de Notenclub") in 1999. "Ach meneer een mooie vogel wil ik zijn, met sterke vleugels alstublieft, Meneer Merlijn" is dan ook een soort Vlaamse evergreen.

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Tim Visterin (Vogue, 1969)
- De Vogel (Vogue, 1971)
- Tim in het circus / Tim in het verkeer (Eufoda, 1974)
Singles :
- De Vogel / Buffalo Bill (Vogue, 1970)
- Suikernonkel (1971)
- Robin Hood (1971)
- Heertje (1972)
- Knikkers (1972)
- Keizer Karel (1973)
- Alphonso's voddenkar (1973)
- Zeg lala (1974)

Websites :
- geen gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Tim Visterin
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Tim Visterin toe

 

   
Tim Visterin
Bio
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up