Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | V | Volt        
           
 

VOLT

Jaren tachtig-popgroep die zijn muziek in de jaren negentig maakte.

 
Songs
 

from "Modern Times"

"Sample Me"
59 sec. - 117 Kb.

"Niki Lauda's Girl"
1 min 8 sec. - 133 Kb.

"Train to Interzone"
60 sec. - 117 Kb.

"Modern Times"
55 sec. - 107 Kb.

songs : Volt/Stuyven
Productie : Wouter Van Belle
Jaar : 1993
Record co. : Polygram

 
   

De groep onstond ergens in 1992, met leden van Running Cow en Citizen Kane, en Mark de Wijngaert. Spil van de groep waren Herman Gillis (ex-Poësie Noire, ex-member of the NewBeat-producers Morton-Sherman-Belluci) en Daan Stuyven (ex-Citizen Cane, ex-Running Cow), zodat Volt eigenlijk een verlengstuk was van Running Cow (best gekende single "Gasoline on Fire") of Citizen Kane (Rock-Rally finalist aan het einde van de jaren tachtig).

 

Volt heeft in zijn (redelijk korte) bestaan één album uitgebracht, bij "major" mercury in 1993. "Modern Times" werd geproduceerd door Wouter Van Belle (zie onder meer Axelle Red, Novastar, Noordkaap, Milk The Bishop ...) en werd ingeblikt met behulp van sessiemuzikanten zoals Marc Bonne (Toy ...), Wigbert Van Lierde of Yannick Fonderie (Zap Mama ...).

Ondanks redelijk wat airplay voor de dansbare singles "They're gonna sample me" en "Niki Lauda's Girl", wist Volt met deze plaat toch geen al te grote indruk op de toenmalige Belgische muziekkopers te maken. Later zou zanger Daan Stuyven het gebrek aan succes van de groep verklaren met "Mijn vorige groepen hadden helemaal geen succes. Maar toen lagen de jaren tachtig nog niet ver genoeg achter. Maar ik was toenal bezig met nostalgische jaren tachtig-muziek. Het was toen nog niet hip of retro om dat te doen. Tegenwoordig zie je eighties' muziek juist overal opduiken : Pulp, Air ..."

Daan Stuyven trok zich na Volt een aantal jaren terug uit de muziekwereld (hij bleef wel platenhoezen ontwerpen), maar zou aan het einde van de jaren negentig toch een doorbraak forceren via zijn project met Rudy Trouvé (zie dEUS, zie Kiss My Jazz etc...) in de groep Dead Man Ray. Het (relatief) success van dit project zorgde er ook voor dat Stuyven in de gelegenheid werd gesteld een solo-plaat uit te brengen als Daan in 1999.
Herman Gillis zou ook stoppen met actief muziek maken na het mislukken van Volt, maar hij kwam terug op het voorplan via de uitvinding van "Sherman Filterbank" (een electrische gereedschapskist waarmee al talrijke grote internationale namen gestoeid hebben zoals Chemical Brother, Madonna, U2 ...)
Deze twee treden zelfs af en toe nog samen op (zoals tijdens hun performance op "De nachten" in januari 2000, waarmee ze een video-versie van de filterbank kwamen demonstreren.

Leden :
- Herman Gillis (programming, sampling, gitare)
- Daan Stuyven (zang, gitaar, keyboards)
- Mark De Wijngaert (keyboards, orgel, piano)
op podium ook :
- Marc Dirickx (drums)
- Jan Dirickx (bas)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- They're gonna sample me (Single & Maxi, 1993, Polygram)
- Modern Times (CD, 1993, Polygram)
- Niki Lauda's Girl (Single, 1993, Polygram)
- Train To Interzone (Single, 1993, Polygram)

Websites :
- niks gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Volt
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Volt toe

 

 

   
Volt
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up