Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | Alfabetische Index |A        
           
 

ALPHABETICAL LIST

Groepen & Artiesten (pagina's met een bio, audio clips, discografie, links & forum)

CD-besprekingen (cd-presentatie, bespreking, overzicht persreacties, prijsvergelijking ...)

Die Anarchistische Abendunterhaltung "Life Transmission" ***
DAAU verhuisde van Sony Classical naar Columbia en werd van 4 naar 5 man uitgebreid, en leverde misschien daardoor hun meest avontuurlijke en overtuigende CD tot nog toe.

Adamo "Par les temps qui courent"
Monument van het Frans chanson is nog lang niet uitgezongen, en in Frankrijk populairder dan ooit. In 2001 werd hij onder ander tot ridder geslagen, publiceert hij een boek, en bracht deze cd uit.

Leyna Ash "En Toute Sérénité"
Leyna Ash is een half-Tunesisch, half-Belgisch meisje dat met deze CD haar debuut maakt. Getrokken door de singles "Laisser Aller" en "Un peu d'innocence", is dit commerciële franstalige pop, gemaakt met hulp van Thierry Plas (Machiavel, Purple Prose) en Kevin Morane.

Axelle Red "Alive"
In 2000 tourde Axelle Red in Frankrijk met het (AR)-programma, en deze CD (ook verkrijgbaar met DVD) is een getrouwe weergave van de muziek (en het publiek) tijdens deze concerten. En de setlist een "Best Of". Tot daar het goeie nieuws, het slechte staat in mijn bespreking ...

Airlock "Drystar" Debuutcd van een groep die ontstond door de ontmoeting van de Schots/Turkse zangeres Esra Tasasiz met een trio van muzikanten voor commercials. Het resultaat kan als triphop bestempeld worden, met invloeden van bvb. Massive Attack, Hooverphonic, Air ...

AngeliCo "No rest for the Wicked"
Debuut-cd van een aantal niet-debutanten (met verleden in Sin Alley en Ashbury Faith), met een aantal lappen van songs à la Garbage.

Ambrozijn "Naradie" Tweede CD van dit kwartet jonge, hooggetalenteerde en steeds zoekende folkmuzikanten, die hiermee nieuwe stappen zetten in hun poging om een nieuwe manier te vinden traditionele folkdeunen te vertolken.

Aiming Dishes "Vertical Divine" Duo met een verleden in de Candy Dates maakt een stijloefening pure pop met kristalheldere vocalen en knappe arrangementen, à la Squeeze, Crowded House ...

ABN "Seriewoordenaar" Tweede cd van deze bedenkers van de term "Frithop", maar dat etiket inmiddels al een beetje ontstegen. Met gesmaakte gastbijdragen van onder meer Luc Devos, Ya Kid K en Janez Detd.

Akyra "Freak Voyeurs" Mario Vaerewijck en Marlon Waeghemans van Lowpass vinden een nieuwe zangeres en sturen haar doorheen 11 "gelikte" popsongs met invloeden van triphop, drum'n'bass, funk. U kent zeker (of zou zeker moeten kennen) "Can't be wrong" (met de Kamikaze Freak Show-video).

Arno "Le European Cowboy" & "A Poil Commercial" In zijn vijftigste jaar op deze planeet dropt Arno 2 (vrijwel identieke) CD's. Ondanks enkele vermoeidheidsverschijnselen opnieuw "vintage" Arno, dus zéér de moeite waard.

Arid "Little Things of Venom" *** Groepje uit Belsele maakt debuut met hemels mooie zang en 10 prachtige songs. Wereldklasse, quoi.

Axelle Red "Toujours Moi" Het langverwachte derde album van het meisje uit Hasselt dat eigenhandig Frankrijk en haar overzeese gebieden heeft veroverd.

A Group "Volume One". X-Legged Sally gaat op pop&rock toer. Briljante muziek waar niemand op zit te wachten.

Meer CD-besprekingen

Vers Talent (demo's & beginnende groepen)

Araña "Moskovitch"
12-song demo van een akoestisch trio uit Gent met invloeden die variëren van italiaanse evergreens tot REM, Jonathan Richman, klezzmer, jazz en zigeunermuziek ...

Meer Demo's | Demo toevoegen

Links (naar groepen die (nog) niet op deze site staan)

- Isabelle A - Hé lekker beest, ben jij blank of ben jij zwart? >>>
- A.B.NoNo - Advanced Belgian No-Nonsense Music >>>
- The Abyss, rock - grunge formation from Bruges >>>
- Activedreamer - Herman Hulssens (ex-Dildo Warheads) gaat akoestisch >>>
- Jean-Marie Aerts - homepage van de bekende producer en ex-TC Matic gitarist >>>
- After Midnight - Blues & Rock'n Roll Roots >>>
- Aggressive Culture - Metal band sinds 1994 >>>
- Ah Cama-Sotz. "An apocalyptic journey about one of the most lethal diseases in the Middle Ages... The   Plague... a mixture of industrial soundscapes and dark noises to evoke that horrifying era." Ultratop materiaal! >>>
- Albert, dutch-language pop group, the first cd produced by dirk Blanchart. >>>
- Alex & The Dinner Club (Erik Van Biesen, Mario Vermandel, Nils De Caster & Alexander Brackx) >>>
- The Alley-Gators - Blues band since 1990 >>>
- Amber #2 - band from Leuven >>>
- The Arch - a cross between "electronic body music and guitar rock >>>
- The Audience Is Listening : Ambient Rock à la Cocteau Twins >>>
- Auro Popularis - Italian Folk >>>

Meer Links | Voeg een link toe

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

 

   
 
 
A B C D E
F G H I J
K L M N O
P Q R S T
U V W X Y
Z        

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Muziekarchief.be

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up