Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | Alfabetische Index |B        
           
 

ALPHABETICAL LIST

Groepen & Artiesten (pagina's met een bio, audio clips, discografie, links & forum)

CD-besprekingen (cd-presentatie, bespreking, overzicht persreacties, prijsvergelijking ...)

Bar8 "Dwarfish Spectacles"
Debuut-CD van Bart-Amand (ooit nog rock-rally finalist met 801KD Concept), met een gevarieerd gezelschap muzikanten en songs, variërend van fanfare tot minimalisme, van instrumentaal tot John Cale-achtige ballads.

Bruno "Down The Road" *** Tweede solo-cd van deze ex-Pink Flowers voorman, een onvervalste en erg pure countryplaat, bij tijden vergelijkbaar met Bruce Springsteen's Nebraska of het sobere gezicht van Green on Red. De bio noemt de namen Townes van Zandt, Steve Earle, en ook dat is lang niet gek.

The Blues-O-Matics "Rockillero" Tweede CD van dit vrolijke gezelschap dat allerlei roots en rockabilly mengt met stevige injecties cajun, tex-mex en ander stomend spul.

de Bossen "Feel the Beating ..." Tweede cd van dit Antwerpse en voornamelijk vrouwelijke gezelschap dat zoals de cover al doet vermoeden heel wat minder vrolijk en op sex belust uit de hoek komt dan op hun "The Girl Collection" van twee jaar geleden.

Betty Goes Green "Dreamers & Lovers" 6de cd van deze inmiddels 10-jarige groep geleid door Luc Crabbe (een mix van Iggy Pop & Bowie, wat betreft zijn stemgeluid toch), en alweer een mooi voorbeeld van het schrijven van stevige en solide rock songs.

Buscemi "Our Girl in Havana" *** Tweede plaat van producer Dirk Swartenbroekx, die hierop verder en virtuozer aan de mix gaat met Braziliaanse en andere Latijns-Amerikaanse moods & ritmes en deze in een pot stopt met house & drum'n'bass & beats.

Meer CD-besprekingen

Vers Talent (demo's & beginnende groepen)

Bottom's Dream
7-track demo van een groep uit Genk die hun naam - in tegenstelling tot wat kijken naar de CD-cover laat vermoeden - verklaren vanuit de Shakespeariaanse theatertraditie.

Barn Wolf
Tweede demo van een vijftal uit Antwerpen (de bio noemt het "vier getalenteerde muzikanten en een prachtige zangeres") met redelijk straightforward rock.

Meer Demo's | Demo toevoegen

Links (naar groepen die (nog) niet op deze site staan)

- Bossa me Mucho, jazzy wereldmuziek >>>
- Big Water Refungus, hear it, inhale it, drown in it, sing along with it, sense it. >>>
- Babel, voorheen gekend als de Boondocks, met Rik Denys >>>
- The Buckweeds, "fine bitchin' Punkrawk since 1996" (en tot 2000) >>>

Meer Links | Voeg een link toe

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

 

   
 
A B C D E
F G H I J
K L M N O
P Q R S T
U V W X Y
Z        

 

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Muziekarchief.be

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up