Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | Alfabetische Index |D        
           
 

ALPHABETICAL LIST

Groepen & Artiesten (pagina's met een bio, audio clips, discografie, links & forum)

CD-besprekingen (cd-presentatie, bespreking, overzicht persreacties, prijsvergelijking ...)

DAAU "Life Transmission" ***
Die Anarchistische Abendunterhaltung verhuisde van Sony Classical naar Columbia en werd van 4 naar 5 man uitgebreid, en leverde misschien daardoor hun meest avontuurlijke en overtuigende CD tot nog toe.

Jan de Wilde "Oude Maan" *** De eerste CD van deze bescheiden man na een stilte van bijna 10 jaar. Met 11 korte liedjes en evenveel rake observaties en ontroerende momenten. Hij hoopt dat het geen succes wordt, wij wel.

Das Pop "I Love" *** Het langverwachte debuutalbum van deze groep jonge turken uit Gent, die de popmuziek heruitvinden in Britpop-stijl, en een reeks catchy songs assembleerden met elementen uit de jaren 60, 70, 80 én 90.

Daan "Verboden te zuchten" OST. Soundtrack door Daan Stuyven (Dead Man Ray etc.) bij een introspectieve film van Alex Stockman. Verwacht u niet aan songs, maar aan des te meer atmosfeer. In de "composer's cut" dan nog wel ...

Derek & Vis "Makin' Water" Opnieuw een engelstalige CD van dit Gentse tweetal, waarbij ze muzikaal akoestisch en doorleefd en poëtisch klinken, en zelf van Tom Waits & Bob Dylan als inspiraties en referenties.

Dead Man Ray "Trap" *** Tweede plaat van Daan, Rudy Trouvé en Co. Veelgelaagde en verbluffende soundscapes gebouwd op hoge-kwaliteits rock en pop songs.

Decibel "Sightseeing" Kempense rockgroep met een hard-rock verleden, maar tegenwoordig aardig gekalmeerd, met haar tweede, zelfgeproduceerde CD.

D-Regulators - D-Day Dr. Boogie, Tornado Luke, Walkin' Winne & Gerry Fever gingen vroeger als Regulators door het leven, maar met een "D-" extra brengen ze nu hun tweede plaat gevuld met allerlei blues en swing.

Kris Dane "Boy, 26" 2de solo-plaat van ex-801 KD Concept drummer/zanger Kris Dane. Produceert een indrukwekkende verzameling van muzikalen stijlen en geluiden (van Jeff Buckley tot Bowie tot Lou Reed tot Prince ...). Mooie showcase van een grillig muzikaal talent.

Marjan Debaene "Humanoid" Tweede cd van deze Ieperse met haar rockende begeleidingsgroep. Poppier dan de gemiddelde singer-songwrite-ster met een mooie Madonna-cover.

DobroJean "'Bout Time" Debuutplaat van Jan Oelbrandt, op resonatorgitaar of dobro. Recht vanuit ergens in de mean old Vlaamse swamps.

Daan - "Profools" *** Solo-cd van de Dead Man Ray zanger. Attractieve Lo-fi hardcore disco (of is die beschrijving gepikt ?).

dEUS "The Ideal Crash" *** Derde CD van België's internationaal best onthaalde groep. Elk positief woord dat erover al gezegd is dubbel en dik waard.

Meer CD-besprekingen

Vers Talent (demo's & beginnende groepen)


The Dallas Explosion "This is The Dallas Explosion Baby"
The Dallas Explosion is geen groep, maar het soloproject van Geoffrey "Dallas" Hautvas. Hij schrijft de songs, neemt ze op (met de hulp van enkele vrienden), zoekt optredens, de muzikanten en ... misschien zelf een platencontract!

Meer Demo's | Demo toevoegen

Links (naar groepen die (nog) niet op deze site staan)

- Death's Bride, technical & melodic death-metal. >>>
- Alana Dante, with our without pro-tools & latex >>>
- Denham : "wilful popsongs with intelligent lyrics - that's the recipe of this most British of Belgian groups" schrijft de bio van deze Gentse groep. >>>

Meer Links | Voeg een link toe

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

 

   
 
A B C D E
F G H I J
K L M N O
P Q R S T
U V W X Y
Z        

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Muziekarchief.be

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up