Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | Alfabetische Index |T        
           
 

ALPHABETICAL LIST

Groepen & Artiesten (pagina's met een bio, audio clips, discografie, links & forum)

CD-besprekingen (cd-presentatie, bespreking, overzicht persreacties, prijsvergelijking ...)

Team Spirit Jan Leyers blonk uit met "Only Your Love Will Do" en stelde een cd samen met o.m. Paul Michiels, Yum, K's Choice, Sunny Side Up, Coco Jr., My velma en andere, ter meerdere eer en glorie van Jan Verheyen's film "Team Spirit".

Tongue "[a]venture" Debuutcd van deze Brussels groep op het nieuwe label Magnet Records, waarop nogal introverte en bezwerende pop met uitbarstingen van fuzz en andere activiteit in de refreinen.

Tony "Love Like Porn" Debuut-CD van deze Derek&Vis vriend, die blijkt rond te lopen met een serieuze Smiths-fixatie, en in Pim de Wolf van Thou zijn plaatselijke Johnny Marr heeft gevonden.

Think of One presents Naft Antwerpse fanfare op reis naar die plaatsen op de wereld waar er ambiance heerst. "En vinde gij ons lieke schoôn, geeft, wa ge wilt geven, En hedde niks mor zing de wel, gaat dan meee-ee-ee-ee-ee".

Thou "Put us in Tune" *** Tweede plaat van deze interessante groep, geproduceerd door John Parish, opgenomen in de Portishead-studio's en met muzikale hulp van muzikanten van Roni Size, PJ Harvey en Mauro. Experimenten met melodie.

Toy "Antoylogy 1980-1993" Toy - nog steeds onder de levenden - blikt terug op de carrière in jaren tachtig. Van "Suspicion" tot "Crazy Monday", van "Helpless Girl" tot "Un dramma di sera", 20 beschaafde pop-rock-songs van constant hoge kwaliteit.

10000 Women Man - "10000 Women Man" Groep met ex-leden van Dog Eat Dog, Channel Zero, Grocer Jack ... Emotioneel geladen gitaarrock die varieert van knap interessant tot knap irritant.

Think of One "Marrakesh Emballages Ensemble" Zappa op de lappen in Noord-Afrika, da's een mogelijke beschrijving van dit project van "muziekmakery" Think Of One (nog een tak van de Antwerpse school) op ontdekkingstocht met Marokkaanse muzikanten.

Trio Dor (Jeugd en Muziek Vlaanderen) Jeugdig klassiek trio (viool, clarinet en accordeon) dat zichzelf niet tot het klassieke repertoire beperkt maar interessante uitstapjes maakt richting volksmuziek, tango, klezmer en musette.

Meer CD-besprekingen

Vers Talent (demo's & beginnende groepen)

Tongue
demo met vier songs van een Waals viertal - drums-bass-keyboards-guitar, moeilijk in één hokje te klasseren : de muziek van Tongue is een mix van pop, ambient, lo-fi, noise, new-wave and Krautrock.

Meer Demo's | Demo toevoegen

Links (naar groepen die (nog) niet op deze site staan)

- Turks Fruit, metal/hardrock with dutch lyrics. >>>
- El Taco. El Taco : first demo will be recorded in April 1998. >>>
- Tena : Rock-funk épicé >>>
- Sabien Tiels. Funky pants! >>>
- Trigger Finger. One of the many bands of Mario Goossens (with Ruben Block) >>>
- 2000 Monkeys, a solo-project of Tom Pintens (Zita Swoon, Flowers for Breakfast) >>>
- Troisseur. Backward folk. >>>

Meer Links | Voeg een link toe

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

 

   
 
A B C D E
F G H I J
K L M N O
P Q R S T
U V W X Y
Z        

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Muziekarchief.be

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up