Posts in de categorie « crowdsourcing for life»:

dec 20 2011

De Pot Op etcetera

Na mijn (niet verkeerde doch te ingewikkelde en dus) gefaalde idee voor een actie voor Music For Life van vorig jaar, dit jaar hier geen activisme meer van mijn kant. Wel steun aan een paar sympathieke initiatieven.

De Pot Op

De Pot Op for Life Badkamerfabrikant X2O rook een kans met het Music For Life thema van dit jaar, en plaatste een (gedeeltelijk gefumeerd) glazen toilet in Gent en Antwerpen. Voor elke voorbijganger die er zich op laat fotograferen – al dan niet met de broek op de enkels – wordt er 10€ aan Music for Life gegeven. BV’s brengen nog meer op: “Oproep aan iedereen die een BV kent: voor elke BV op ons glazen toilet geven wij 1000€! #mfl11. Pls RT! www.de-pot-op.be“. Zo kan het snel oplopen.

Hoe loopt het: Na drie dagen al zeker 800 foto’s gemaakt, dus al minstens 8000 euro verdiend. Maar er is budget tot 100.000 euro! Allen daarheen dus.

Plaats: Vandaag tussen 2 en 10 uur nog op de Kouter in Gent. Morgen, donderdag en vrijdag op de Ossenmarkt in Antwerpen.

Kost je: niks.

Te doen: langsgaan, of de actie steunen door te “liken” op Facebook

Tweet for Life

Tweet for Life Twitteraars veilen 1 gezamelijke tweet aan de hoogstbiedende. Hoe meer twitteraars meedoen, hoe meer kans dat een groot bedrijf er veel geld voor over heeft.

Hoe loopt het: Huidig bod (openminds.be) staat al op 10.000 euro.

Kost je: niks, en 2 seconden ergernis wie u volgt op twitter.

Te doen: simpelweg inschrijven op tweetforlife.be. Een tweet doen dat je inschrijft, en eenmaal het winnende bod bekend, de winnende tweet 1x versturen.

Big Brains for Life

Big Brains for LifeEen aantal Big Brains for Life studenten van de Karel de Grote-Hogeschool kregen het idee een mini-social media event op te zetten. De sprekers (een aantal van mijn twittervriendjes @netlash, en @bnox en @minorissues etc) spreken er een avond gratis over hun expertise in media, trends, adverteren etc… De opbrengst van het publiek gaat dan naar Music for live.

Plaats en tijd: Woensdag 21 december 2011 van 18:45 tot 22:15

Kost: Studenten: 50 euro. Normale prijs: 250 euro. Inschrijven op http://bigbrainsforlife.be

Te doen: als je al eens een social-media-congres bezoekt voor het werk of eigen vorming, zeker naar dit gaan

En last but not least

Guidooohh for Life

't Vloeit Er Gewoon Uit for LifeVerhalenverteller, sympathieke peer en pas nog mede-Oostenrijk-ganger Guido (als u zijn blog niet kent mist u iets) doet een actie ten voordele van Music For Life. U bezorgt hem een aanleiding om te schrijven in de vorm van een foto, hij laat de woorden vloeien.

Plaats en tijd: nu nu nu, op http://tvloeitergewoonuit.wordpress.com

Kost: Zelf af te spreken met hem. Details

Te doen: foto opsturen, prijs afspreken en eens goed lachen met wat hij ervan maakt.


dec 13 2010

Zuid-Amerika for life

Soms zou het leven simpel kunnen zijn. Pas nog zocht een bedrijf uit de IT hier een nieuwe mens. En nu valt er een voorstel voor #crowdsourcingforlife binnen, waarbij een mens uit de IT een nieuwe uitdaging zoekt. Simpel zou zijn: we zetten die twee aan tafel. En twee keer bingo voor Music for Life.
Maar de IT is een casserollenwinkel met zeer veel verschillende deksels, zodat niet alles op alles past natuurlijk. Toch zeker niet als de zoekende IT’er zijn horizon wil verleggen. Richting Zuid-Amerika.

Ken jij, of ken jij in je netwerken mensen die zaken doen met Zuid-Amerika, die IT-projecten hebben lopen die wel eens in dat werelddeel van pas komen? Lees en versterk dan deze oproep, het kan 150€ voor Music for Life opleveren.

Nog een Droomjob For Life, maar dan in omgekeerde richting :

Ik ben Dominiek, welopgevoed doch spijtig genoeg Westvlaming, heb van handelsingenieur gestudeerd en vervolgens alsnog de wereld van IT-projecten en business processen in gerold, op vandaag ICT Manager van beroep. In de vrije tijd gepassioneerd door nieuwe media, nieuwe technologieën, nieuwe creativiteit, nieuwe economieën en soortgelijke traditionele zaken. Maar ook en vooral keihard gepassioneerd door Zuid-Amerika, zowel puur persoonlijk als vanuit professionele interesses. Ik ben er vrij zeker van dat veel Zuid-Amerikaanse landen de nieuwe economische wereld gaan vormen, ze kunnen wat opsteken van ons, maar wij ook heel veel van hen…

Dusssss : IkVerkoopMezelf For Life. Ik wil bijzonder graag in (of toch heel vaak mét) Zuid-Amerika gaan werken. Dat mag als expat zijn. Dat mag onder de vorm van regelmatige projecten aldaar zijn. Er zijn ongetwijfeld bedrijven die heel hard op zoek zijn naar mobiele mensen om daar regelmatig en/of een lange tijd te gaan zitten. Maar ik vind die bedrijven niet. En zij mij ogenschijnlijk ook niet.

Vandaar doe ik beroep op crowdsourcing for life. Kom ik via dit kanaal in contact met een bedrijf of ondernemer die me brugfunctie geeft tussen het bedrijf hier en een land ginder ver, dan geef ik 150 €…

Zal niet simpel zijn, maar wie weet…

Zelf ook een vraag crowdsourcen?

Twitteraars, bloggers en facebook-zotten lossen tot 24 december je prangendste vragen op. Ben je tevreden over het antwoord, doe je een milde Music for Life storting. Een iets langere uitleg staat hier, in ’t kort: wij lossen de problemen op als ze zich stellen.
Heb je een vraag (Wat is de beste film die in de bioscoop speelt? Welk merk slagroom gebruikt Lesley-Ann Poppe, Bestaat sinterklaas?): mail ze naar dirk.houbrechts@gmail.com. Zet erin wat je altijd al wilde weten en het bedrag dat je betaalt als er een bevredigend antwoord op je vraag binnenkomt.

Actieoverzicht

Bijeengebracht tot nu toe : 0 euro
Som voor Music For Life 2010 als we alle vragen beantwoorden: 925 euro

Nog te beantwoorden:

(Music for Life actienummer: MFL1096)


dec 10 2010

Droomjob for life

Gezocht, een mens die iets kent van dingen, of mensen die een mens kennnen die iets kent van dingen.
Want als we zo’n mens die iets kent van dingen doorverwijzen naar deze job waarvoor ge wel wat dingen moet kennen, stort Adhese maar liefst 750€ voor Music for Life. Win!

De job in het kort: Ervaren ontwikkelaar gezocht om complexe interfaces te maken. Full-time werk in centrum Gent. Contacteer sven@adhese.com indien geïnteresseerd, zeg erbij dat je de job vernam via #crowdsourcingforlife en doe ze de groeten.

De job in het lang: http://blog.adhese.com/2010/12/09/werk/

Sterk aanbevolen om daar te solliciteren door mezelf trouwens. Niet alleen omdat dat geld opbrengt voor de actie, maar ook omdat het daar volloopt met sympathiek-clevere mensen (Stefan, Andrew, Michel …) en Adhese echt wel goed bezig lijkt (ze doen er het ad management en ad serving van mastodonten als Corelio, Roularta, Hyves, Netlog, NRC Handelsblad… meer dan 30 miljard impressies per maand). ’t Is een kans, da ze zeggen…

Zelf ook een vraag crowdsourcen?

Twitteraars, bloggers en facebook-zotten lossen tot 24 december je prangendste vragen op. Ben je tevreden over het antwoord, doe je een milde Music for Life storting. Een iets langere uitleg staat hier, in ’t kort: wij lossen de problemen op als ze zich stellen.
Heb je een vraag (Wat is de beste film die in de bioscoop speelt? Welk merk slagroom gebruikt Lesley-Ann Poppe, Bestaat sinterklaas?): mail ze naar dirk.houbrechts@gmail.com. Zet erin wat je altijd al wilde weten en het bedrag dat je betaalt als er een bevredigend antwoord op je vraag binnenkomt.

Actieoverzicht

Bijeengebracht tot nu toe : 0 euro
Som voor Music For Life 2010 als we alle vragen beantwoorden: 775 euro

Nog te beantwoorden:

(Music for Life actienummer: MFL1096)


dec 8 2010

Kleurencopies for Life

Hoppakee, een vraag voor crowdsourcing for life. De spits is eraf, of het spits, alla, we zijn begonnen:

Ik wil graag de goedkoopste copycenter in Gent die mij 750 kleurencopies wil maken ergens tussen kerst en nieuwjaar #beleidsplan.

Als we er een goed antwoord op vinden stort Hannes D’Hulster (hannesdh op twitter) 25€ voor Music for life.

Piece of kleurenkopiecake.
Kent gij iemand die pas nog massa’s kleurenkopies heeft genomen, hebt gij nog ooit rondgevraagd voor prijzen voor een gelijkaardig aantal kopies, hebt gij in uw kennissenkring een loonslaaf van een copyshop, hebt gij tijd om wat copyshops te mailen, of kunt gij die mens op eender andere manier helpen … laat het weten, hieronder in de comments.

copy print
foto: Copy print by loop_oh on Flickr

Actieoverzicht (onder het motto: alle begin is moeilijk)

Bijeengebracht tot nu toe : 0 euro
Aantal afgesloten vragen: 0
Aantal open vragen: 1
Som voor Music For Life 2010 (actienummer MFL1096) als we alle vragen beantwoorden: 25 euro

 

Zelf ook een vraag crowdsourcen?

Twitteraars, bloggers en facebook-zotten lossen tot 24 december je prangendste vragen op. Ben je tevreden over het antwoord, doe je een milde Music for Life storting. Een iets langere uitleg staat hier, in ’t kort: wij lossen de problemen op als ze zich stellen.
Dus heb je een vraag: mail ze naar dirk.houbrechts@gmail.com. Zet erin wat je altijd al wilde weten (the meaning of life, het adres van een goeie loodgieter in je buurt, de cupsize van Marie Vinck) en het bedrag dat je betaalt als er een bevredigend antwoord op je vraag binnenkomt. De opbrengst gaat naar Music For Life 2010, dit jaar om AIDS-wezen in Swaziland een toekomst te geven.