jan 15 2010

Bisschop Léonard, conservatief?

Veel ophef in progressieve middens nu is uitgelekt dat de opvolger van Kardinaal Godfried Danneels tot aartsbisschop van België een conservatief van de Latijnse slag gaat worden: Bisschop André-Mutien Léonard uit Namen.

Gaan daar de Kerken opnieuw mee vollopen? Gaat daar het aantal roepingen soms mee stijgen?

Het antwoord is nee. Maar conservatief? I don’t think so. Paus Benedictus XVI en zijn Vaticaan gaan zich daar nog serieus aan mispakken. André-Mutien is net uiterst progressief:

André-Joseph Léonard conservatief? I don't think so.

En niet alleen muzikaal, ook ethisch en zo:

André-Joseph Léonard

(update: deze is inmiddels al ingehaald door de werkelijkheid, vermits André-Joseph Léonard, zoals hij zich inmiddels hernoemd heeft, verklaarde aan Le Soir dat een condoom “vanzelfsprekend nuttig is voor mensen die geen verantwoord sexleven hebben, die zich wijsmaken meerdere partners nodig te hebben“. Hij vergelijkt condoomgebruik met het dragen van een motorhelm. “Eerst en vooral is er het verkeersreglement en een verstandige manier om te rijden. Maar als men beslist om te rijden als een zot draag dan een helm“)

André-Joseph Léonard

Getekend, Lardinaal Kéonard.

7 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

🙂 – overname met bronvermelding mag?

Comment by chateaubrys — 15 januari 2010 #

aiaiai, de hel wacht op je

Comment by Béate Vervaecke — 15 januari 2010 #

Tuurlijk, maak er uw ding van.

Comment by Houbi — 15 januari 2010 #

weg ermee…

Comment by Christine Smekens — 15 januari 2010 #

Jasper Erkens is ook straf …
… aan 't schrijven.

Comment by (db) — 16 januari 2010 #

Ik ben blij met Léonard als opvolger. Ten eerste heeft hij het als voetballer nooit echt waargemaakt bij Standard, dus dit is z'n tweede kans. Ten tweede kon de opvolger van Danneels mij niet conservatief genoeg zijn. Hoe onnozeler de nieuwe kardinaal, hoe sneller de mensen hun frank zal vallen en hoe vlugger dat belachelijke achterhaalde instituut zal ineenstorten. Ik zou het graag nog meemaken bij leven. Amen.

Comment by Eilandman — 18 januari 2010 #

Mensen die nu nog niet inzagen dat de kerk een belachelijke institutie is, verdienen het niet dat hun 'frank zou vallen'.

Comment by denidorm — 19 januari 2010 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...