nov 16 2011

Nieuwe Belgen

Als ik van de Verenigde Naties was, ik zou geen migratiecijfers trekken op basis van de gegevens van Spotify. Want dat zou wel eens een vreemde immigratiepiek vanuit omringende landen naar België op en rond 16 november 2011 te zien kunnen geven.

Spotify is namelijk vanaf vandaag eindelijk ook in België beschikbaar.

Als je een jaar of wat geleden de methode voor ongeduldigen gevolgd heb kan je jezelf nu dus in regel stellen en verkassen van de UK, NL, FR Spotify naar die van België. Nog een besparing ook in mijn geval, want nu gaat mijn abonnementsgeld (premium versie) van 9,99£ (ongeveer 12€) naar nu 9,99€.

Naturaliseren in Spotify doe je zo:

Ga naar je account (via de Spotify software – rechtsboven op jezelf klikken en dan “account”, of door in te loggen op de website).

Spotify naturalisatie

Kies hier “Betalingsmethode of Paypal account wijzigen”

Spotify naturalisatie

Kies hier de link “je land wijzigen”

Spotify naturalisatie

Hoera, in de dropdown “land wijzigen” is nu ook België beschikbaar. Verander dat, geef je postcode en kies wijzigen.
Nu je nieuwe betalingsgegevens nog ingeven (goodbye Engelse Paypal voor mij), en klaar.

Spotify naturalisatie

Nog een keertje “accepteren” en doorgaan.

Spotify naturalisatie

Op dit scherm staat nog verkeerdelijk £ ipv €, op je startscherm zal je nu wel degelijk in € worden afgerekend.

Maar zo ben je dus Belg, vanaf nu. In de software zelf moet je nog een keer de gebruiksvoorwaarden accepteren (helemaal lezen, hé!), maar verandert er op het eerste gezicht niks anders. De catalogus van songs voor België lijkt even groot als die in de UK. Al is de kolom “people” wel – met daarin je Facebook-vriendjes – wel met de minuut langer.

Vlotjes, daar kunnen de Federale Overheidsdienst Vreemdelingenzaken en het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen nog een punt aan zuigen.

1 reactie tot nu toe. Reageer zelf...

Heb mij – eindelijk – ook eens genaturaliseerd want ik stond nog steeds op de UK.
Blijkbaar is er toch wel een verschil tussen de belgische en de UK catalogus vermits ik steeds meer tracks die ik toegestuurd kreeg niet kon afspelen met m’n UK account. toch eigenlijk niet meer van deze tijd he: landsgrenzen

Comment by Steffest — 12 mei 2012 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...