jun 22 2012

Boer zoekt bezoek

Even een commerciële onderbreking, Adhese vraagt mij te melden dat de boeren klagen.
Niet over de te hoge temperatuur. Want die zijn dit jaar wel goed, voor de boeren. 
Niet over de te lage temperatuur. Want dat zit dit jaar prima, voor de boeren. 
Niet over het teveel, of het tekort aan neerslag. Want dat is precies goed zo, voor de boeren.
Niet over die 100 andere dingen waar boeren al eens over klagen (grondprijzen, voedselprijzen, machineprijzen, brandstofprijzen, belastingen, administratie, leningen, mestbanken, groenen, erosie, vrouwen, te hete soep … to name but a few). Niet dat allemaal precies goed zit, maar omdat het daar niet over ging. 

Nu klagen ze over het gebrek aan bezoek.

Althans toch drie boerenfamilies. Die hun deuren deze zomer voor u openzetten, en graag 1500 man elk over de vloer zouden krijgen. Om u te tonen hoe een modern boerenbedrijf in elkaar zit. Om rond te kijken. Uitleg te geven. Uw kinderen te laten spelen op springkastelen, in maïsdoolhoven of hen te laten grimeren.

En u van verse zuivel te proeven. Want dit is allemaal de schuld van Danone. Die deze actie organiseert. Binnen laat kijken bij 3 van de 200 melkveeboeren die aan Danone de melk leveren voor hun Activia en Actimel, hun Petit Gervais, hun Danacol en Danette en Danio en Danogwat. Cue visual (Their milkshake brings all the boys to their (farm)yard):

Naar de boerderij met Danone

Dus hop, maak die laatste malcontente boerenfamilies ook content, en van 2012 een regelrecht boerenjaar. Doe er iets aan, ga de boer op. Schrijf u in.

(Je kan nu inschrijven voor 8 juli, op de boer in Neerpelt. Of nog even wachten tot 23 juli, en dan inschrijven voor 26 augustus in Peer. 29 juli in Hove lijkt al vol te zitten, hoera: 1 malcontente boerenfamilie down, nog maar 2 to go.)

1 reactie tot nu toe. Reageer zelf...

Als boeren-kleinzoon (Adhese noteer dit in mijn dossier, zodat jullie me volgende keer niet vergeten uit te nodigen 😉 ) me ingeschreven voor het boerderie-bezoek in Hove.
 

Comment by Herman Maes — 22 juni 2012 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...