sep 2 2008

Een toast op Goedele Magazine

Cover van Goedele Magazine 1

Een lange en vruchtbare traditie in de Verenigde Staten wil dat anonieme alcoholici elkaar daar treffen bij belangrijke maar langdradige speeches of debatten, en dan afspreken een glas binnen te slikken elke keer dat een spreker een vooraf afgesproken woord zegt. Ook de langverwachte lancering van Goedele Liekens’ maandblad “Goedele” verdient zo een “drinking game”.

Neem dus een fles of twee drie van uw favoriete alcoholische drank bij de hand. Sla er morgen eender welke krant, blog of radio-uitzending bij die een eerste blik heeft geworpen op over deze verrijking van het Belgische medialandschap, en:

Drink 1 glas
– bij de vermelding van het woord “personality”
– bij de vermelding van het woord “egotripperij”
– als de term “ex-schoonheidskoningin” of “seksuologe” valt
– als iemand het heeft over “La Liekens”
– als iemand de ballekes in de kookrubriek van het blad situeert in het verlengde van haar vaginaboek, penisboek of standjesboek
– als iemand juicht bij de terugkeer van Deng-columniste Amelie O
– als iemand juicht bij de ontdekking van een kortverhaal van Saskia De Coster
– bij een eventuele vergelijking tussen “Goedele” en “Jean-Marie”
– bij de vermelding van het woord “stout” of “ondeugend”
– bij de vermelding van “geschoren poes” of “schaamlippen” in dezelfde zin als “foto’s bij het artikel over Dokter Vagina”
– en uiteraard ook 1 glas als de term “kutblad” in uw stukje valt

Drink 3 glazen
– als er in het hele item over “Goedele” de term kutblad niet valt (faut le faire)
– of als “kutblad” al in de titel van het stuk voorkomt

Drink de hele fles leeg:
– bij het lezen of horen van de zin “Goedele, wel goed maar ten dele.”
– (of als u nog dorst heeft aan het eind)

En wilde u nog weten wat ik van Goedele Magazine vind? Awel dan:

Dit is alleszins een beter blad dan het personality magazine rond Jean-Marie Pfaff, al was het maar omdat het eindelijk de terugkeer van Deng-columniste Amelie O. of een kortverhaal van Saskia de Coster in zich heeft zitten.
Toch ontsnapt La Liekens niet aan de egotripperij van dat andere blad-met-de-voornaam, want ongeveer om de andere bladzijde staat er een foto van de ex-schoonheidskoningin en seksuologe in het gezelschap van haar onderwerpen (Goedele in het edito, Goedele bij Kamagurka, Goedele in Cambodja, Goedele bij Jean-Marie Pfaff, Goedele doet de seksrubriek, Goedele en haar luisterend oor voor de moeder van een mishandelde peuter…).
Choqueren zal het blad niet echt doen, zelfs met een verzameling geschoren poezen of al dan niet gecorrigeerde schaamlippen als foto’s bij het artikel over Dokter Vagina. Eerder is gekozen om ondeugend en een beetje stout te zijn. Waarom anders bevat de kookrubriek recepten voor “ballekes” anders dan om de lezers te laten denken dat die rubriek in het verlengde van haar vaginaboek, penisboek of standjesboek zou liggen.
Ik vind het wel een kutstreek van Goedele om haar “Goedele” aan te kondigen met “eindelijk een écht *******”, want hoe kan je dan nog duidelijk maken dat het ook echt een ****** zou zijn. Da’s als Maurice Lippens die een blad zou uitbrengen met “eindelijk de écht hautaine finance”.
Kortom. Goedele, goed maar ten dele.

Hips.

5 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Ik krijg er goesting van om het te kopen, zie. Al was het maar om me te bezuipen.

Comment by Alexander — 3 september 2008 #

*burps*

Comment by stefan — 3 september 2008 #

Dat ze hier in België nog veel moeten leren als ze personality magazines willen maken! ref.Nederland 😉

Het magazine is leeg en slecht gelayout… onderwerpen cava… en de cover is mooi. Voor de rest zou het beter een online dan een fysiek magazine zijn! 🙂

Comment by Imke Dielen — 5 september 2008 #

BTW nog niet dronken hoor! 😉

Comment by Imke Dielen — 5 september 2008 #

“leeg en slecht gelayout” zegt Imke. Werkte jij niet voor P-magazine? 😉

Comment by Yves Ferket — 5 september 2008 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...