nov 8 2007

Groene specht

Groene specht

Groene specht, in het gazon op zoek een maaltijd. Deze soort is echt verzot op mierennesten, zeker van die gemene rode bijters. Ze steken er hun lange snavel in en zuigen er dan 1 voor een de mieren, larven en ander “lekkers” uit. En blijkbaar zitten er in mijn “pelouse” nogal wat mieren… Good for her!

Lang rondgelopen met het gedacht dat dit een bonte specht was, maar mijn vogelkennis blijkt weeral niet erg groot 🙁 . De bonte specht (Dendrocopos major) is precies nog een stuk bonter dan den deze, nu overduidelijk herkend als een groene specht (Picus viridis).

Zij (ik zie geen rood onder z’n oog, iets dat alleen de mannetjes zouden hebben) zit de laatste weken constant in de buurt van het huis, maar was toch erg moelijk te fotograferen. Buitenkomen zonder dat ze het hazepad koos was onmogelijk. En zelfs behoedzaam in de buurt van het raam komen, was al voldoende om haar te laten schrikken. Nu is ze blijkbaar al wat geruster, en kon ik haar van achter het raam toch al in beeld krijgen.

Als vogelfotograaf heb ik dan ook nog een lange weg af te leggen. D’r zullen nog heel wat jaren passeren eer ik een foto van het ijsvogeltje ga kunnen maken: die passeert wel dagelijks maar na 10 seconden is hij al weer weg. Toch als wij in de buurt zijn… En om nu in een schuilhut met de camera in aanslag te gaan zitten wachten…

3 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

(Ik had nochtans beloofd dat ik niet meer zou reageren…)
Mooie foto, mooie kleuren (ik sukkelde nogal eens met de witbalans, dus de mijne kan hieraan niet tippen.)

Comment by AnneTanne — 8 november 2007 #

Telkens als ik m’n foto’s op een nieuwe monitor (vb. thuis, werk, vriend, oma …) bekijk vind ik weer dat er iets scheelt. Calibreren lijkt echt wel een noodzaak als je serieus aan fotografie wil doen (ik ben maar een amateur), maar daar weet ik nog het fijne niet van …

Comment by Dirk — 8 november 2007 #

Mooie foto!
Bij mij thuis zit er ook een koppel groene spechten. Ze pikken ook altijd in het gras. =p
Eén keertje was er ook een kleine bonte specht langsgeweest. Hij/Zij kwam aan de steel van het voederhuisje hangen.

Comment by Jasper — 4 januari 2009 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...