Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | maart 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 8 - 11 maart 1999
In dit deel : Lowlands / Downsall, Hoodoo Club, Marino Punk, dEUS, Werchter, Studio Brussel, Praga Khan, Neon Judgement.

Donderdag 11 maart 1999

LOWLANDS / DOWNSALL
Vrijdagavond 12 maart vindt er in de Antwerpse Café d'Anvers het derde verjaardagsfeest plaats van de platenlabels Lowlands en Downsall (bekend van acts als Buscemi, Kretek, Dubtales, DJ Eavesdropper en andere ...).
Op deze "Lowlands Downsall Plastics night" treden BNX (Bordeaux), Tim "Love" Lee (Engeland), Kretek (DJ-set) en Buscemi (live-optreden) op vanaf 23:00 uur. Speciaal is wel dat de eerste binnenkomers (eerst was gezegd 500, maar waarschijnlijk zijn er ondertussen al niet genoeg cd's meer) in de zaal een gratis exemplaar krijgen van de compilatie-cd "Downsall Plastics", met daarop net uitgebrachte of binnenkort te releasen werk van het eigen label.
Inkom : 400 fr. Info : 03/226.70.08
Meer info over het label : hun homepage

HOODOO CLUB
The Hoodoo Club (finalist Rock Rally 1996, al 2 cd's uitgebracht) vliegt naar de States om er op te treden op het internationaal gerenommeerde "South by Southwest Music Conference & Festival" (SXSW) in Austin, Texas.
SXSW is een van de bekendste "showcase"-festivals, waar groepen in dichte drommen verzamelen om zich te presenteren (er staan meer dan 800 optredens op het programma tijdens de 3 dagen van de conferentie) en waar platenfirma's, journalisten, talentscouts en andere maffieus volk verzamelen om eens goed te eten en te drinken en tussendoor de nieuwe Kurt Cobain of Milli Vanilli te ontdekken. Het optreden van The Hoodoo Club staat gepland voor de 20ste maart.
Ander goed nieuws over de groep is dat ze zich binnenkort in een studio gaan terugtrekken om er samen met producer Jean-Marie Aerts een CD in te blikken, die als alles goed gaat dit najaar nog wordt uitgebracht.
Meer info : de South By Southwest-site

Woensdag 10 maart 1999

MARINO PUNK
Marino Punk, de accordeonist uit Menen met de rode hanekam, heeft in eigen beheer een cd uitgebracht. Het werkstuk kreeg de naam "Extravaganza" en bevat eigen composities met traditionele accordeonmuziek, tango’s, musettewalsen, java’s en marsen.
U kent Marino misschien van de affiches van de Gentse Feesten van vorig jaar, waarop hij trots met zijn instrument poseerde.
De cd wordt te koop aangeboden bij optredens (in jeugdcafé's e.d.). Meer inlichtingen : 056.53.04.58
Bron : L!nk

Dinsdag 9 maart 1999

dEUS
Houdt u vast aan de takken van de bomen : volgende week (16 maart) zal er bij de Humo een gratis dEUS-Cd. Spijtig genoeg gaat het hier niet om "The Ideal Crash" zelve, doch wel om een promotioneel vehikel dat de aandacht op deze nieuwe release moet vestigen.
Geheel in overeenstemming met de mega-lancering van K's Choice's "Cocoon Crash" (iets wat Humo toen zelf in de bespreking van die cd op de korrel nam, omdat al die poeha de verwachtingen zo hoog stelt dat het eigenlijke schijfje wel moet teleurstellen) staan er op de CD-ROM stukjes uit de nieuwe CD, wat videofragmentjes en reclame voor een internetprovider. Beter nieuws is evenwel dat er ook drie onuitgegeven nummers op de CD zouden komen te staan.
Meer info : Humo extra.

WERCHTER
Zopas werden een hoop nieuwe namen toegevoegd aan de eerder al vrijgegeven kleppers R.E.M. en Metallica, voor het Werchter Festival. Voorlopig ziet het programma er als volgt uit :
vrijdag(avond) 2 juli : Techno-avond met o.m. The Chemical Brothers.
zaterdag 3 juli :
- tent (capaciteit 6000 personen) : Suzanne Vega en Zita Swoon
- Groot Podium : Soulwax, Monster Magnet, Marilyn Manson, Skunk Anansie, Texas, Bryan Adams en Metallica
zondag 4 juli : .
- tent : Orbital
- Groot Podium : Placebo, Manic Street Preachers, Robbie Williams, Faithless, Lenny Kravitz en R.E.M.
Meer namen volgen later nog.
Bron : Belgacom On-Line With Rock.

STUDIO BRUSSEL
Jan Hautekiet's bedenktermijn als radiohoofd van Studio Brussel kwam vandaag ten einde. Hij pakte dan ook uit met de vernieuwde programmatie van de jongerenzender, die vanaf 1 april (16de verjaardag) van start zal gaan. De wijzigingen zijn nogal talrijk, maar de voornaamste zijn :
- elke middag tussen 11 en 13 "Republica" tvv het huidige Frituur Victoria, met cultuur en life-style.
- elke middag tussen 13 en 14 "Class-X", dat van de avond verhuist naar de middag.
- elke avond tussen 19-21 : "Puls", een muziekmagazine met demo's, sessies, interviews etc ...
- Hallo Hautekiet wordt vervangen door twee programma's : Ronny Mosuse met "FAQ" en Libelia de Splenter met "Arrest", een "interactief muziekprogramma voor stout jong volk".
Tijdens het weekend zijn de voornaamste nieuwkomers :
- zaterdag tss 14 en 15 : "Hank The Dj", vrijstaat voor dj's.
- zaterdag tss 18-20 : "Club Brussel", live op locatie met gasten uit de media, politiek of muziek
- zondagmiddag : de terugkeer van Studio Kafka en (in mei) van het Leugenpaleis.
- zondagnacht 24-06 : Nox, een nachtelijke vergadering over leven en muziek.
Hans Otten mag blijven. Stefaan Ackermans moet gaan.
Vollediger info : hier (persmedeling) of hier (surf-inn)

Maandag 8 maart 1999

PRAGA KHAN
Na de goeie ontvangst van "Pragamatic" vorig jaar, wil Praga Khan blijkbaar het ijzer smeden terwijl het heet is : hij & Olivier Adams leggen rond deze tijd de laatste hand aan de opnames van een nieuw Praga Khan-cd, die "21st Century Skin" zal gaan heten en waarschijnlijk gereleased wordt op 26 April. De eerste oplage (limited edition) zal een extra CD bevatten met daarop onder meer de live versie van "Phantasia" en enkele herwerkte klassiekers waaronder "God of Abraham".
Bron : de Praga Khan website.

NEON JUDGEMENT
De mensen van Frontstage-magazine brachten vorige week het bericht dat de Neon Judgement gesplit zou zijn.
Alhoewel "Daszoo", hun laaste cd, daterend van vorig jaar, nog heel wat goeie pers haalde, waren de verkoopcijfers aan de lage kant. Problemen met de platenfirma waren de druppel die de emmer deed overlopen.
Volgens dezelfde bron gaat TB Frank door met een project genaamd Bonjour Micro en zal Dirk Da Davo een heel nieuwe richting inslaan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

 

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.