Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | Juni 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 1-6 juni 1999
In dit deel : Uncle Meat, Wizards Of Ooze, Lowpass, Akyra, Marktrock Zottegem, Marktrock Leuven, Dranouter, Filet d'Anvers, Belgian R&B-festival, Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud.

June 6, 1999

UNCLE MEAT TERUG ACTIEF
Uncle Meat, de Limburgse handelaars in zware metalen die een paar jaar geleden nog werden genoemd als opvolgers van Channel Zero waren in 1998 op sterven na dood, nadat zanger Zonny en gitarist Daniël het waren afgestapt. De overblijvers bleven echter niet bij de pakken zitten en hebben nu een nieuwe groep op poten gezet : Er werd versterking gevonden in een een nieuwe zanger (Peter E.) en gitarist (Danny C.), nieuwe songs werden geschreven, een demo werd opgenomen ("The album will be fucking great, more powerful and intense then anything you ever heard by UM") en nu is er zelfs al een nieuwe single : "In You".
Meer info over het reilen en zeilen van Uncle Meat kan u krijgen op de officiële website van de groep.

WIZARDS OF OOZE BACK ON TRACK
De Antwerpse Wizards of Ooze hebben opnieuw een portie acid jazz, funk en ander dansbaars klaar om op de wereld los te laten. "Almost Bikini" zal de plaat gaan heten, in de winkels vanaf de maand september of zo.
Als voorsmaakje is onlangs "Big Red Balloon" uitgekomen, een nummer dat laat vermoeden dat ze een poppier richting hebben gekozen. Platenfirma Arcade laat vragen ook vooral eens te kijken naar de video die voor de track gedraaid werd : "a totally freak-out wacko masterpiece made by Wizards of Ooze member Peter Tops himself".

LOWPASS IS NU AKYRA
Lowpass, de Belgisch-Canadese trip-hop groep met Marlon Waegemans & Mario Vaerewijck & zangeres Juliette Caron is niet meer. Beter nieuws is dat tweederde van de groep (Marlon & Mario) nu een nieuwe groep hebben opgericht onder de naam "Akyra", samen met de Britse zangeres Nina Babet.
Volgens de platenfirma zal de muziek niet geheel vergelijkbaar zijn met het ding van Lowpass, nu is het "catchy hi-tech popsongs met sterke invloeden van rock, rhythm 'n' blues & drum 'n' bass".
Een eerste single zal "Future Culture" zijn, een volledig album staat gepland voor in September, met ondermeer mixen door Tony Platt & George Shilling.

4 juni 1999

MARKTROCK ZOTTEGEM
Leuke affiche die ze dit jaar in Zottegem bijeengeraapt hebben voor hun "Marktrock", op zaterdag 26 juni vanaf 16h30. :
1. Wrong in the garett (band uit Nevele, winnaar nacht van de Zottegemse Rock : )
2. Belgian Asociality
3. 't Hof van Commerce
4. De Heideroosjes (prettig gestoorde punk uit Nederland)
5. Neven
6. Arno
7. De Mens
Voor het eerst zal een stuk van het festival in een tent plaatsvinden, de inkom bedraagt een bespottelijke 100 Bef. Meer info over het festival : de website vertelt u alles, anders helpt telefoonnummer 09/360.88.30 u wel verder.

MARKTROCK LEUVEN
Marktrock Leuven, de grote broer van alle Marktrocken, is ook al aan het warmdraaien voor de editie van 1999 (13-15 augustus 1999).
De eerste namen die zijn vrijgegeven luiden :
- Mozaïek, Volumia! en Clouseau op de traditioneel commercieel gekleurde vrijdag.
- Das Pop, Ilse De Lange en Purple Prose (de nieuwe groep van Dani Klein) op zaterdag
- The Rosswells (winnaars van Marktrock-podium, Apollo 440 ("ain't talking about dub", "Krupa"!!) en Jovanotti (italiaans danswonder).

GRATIS NAAR DRANOUTER
Wie gratis naar het interessante folkfestival van Dranouter wil, maakt als hij een instrument kan bespelen een goed kans : de inrichters organiseren immers een vrij podium waarvan deelname wordt beloond met gratis weekendtickets voor het festival. De optredens in kwestie zullen plaatsvinden in het secretariaat van de vzw Folkfestival, en zijn bestemd voor solo-artiesten of groepen met beperkte bezetting. Geïnteresseerden sturen een beschrijving en een demo naar : Dranouter, vrij podium, Douanestraat 34, 8950 Loker. Meer info kan ook via 057/44.69.33.
Ondertussen is ook het grooste deel van de Dranouter-podia al opgevuld. Zo treden tussen 5 en 8 augustus onder meer volgende artiesten aan : Steeleye Span, I Muvrini, Laïs, Zita Swoon, Manau, Tri Yann, Leahy, Bouquet Garni, Marjan Debaene, Baaba Maal, Ruben Gonzalez, James Taylor en Afro Celt Sound System. De volledige line-up leest u op de website van Dranouter.

2 juni 1999

EEN NIEUW SCHIJFJE FILET D'ANVERS
Charles Van Den Bossche en companen, die tesamen de Antwerpse "plezante liekes-groep" Filet d'Anvers vormen, kondigen trots een nieuwe boreling aan : de single "Wa Ne Nacht", uit op Hans Kusters Mucic (distributie Dino). De single gaat over een nachtje stappen in Antwerpen en de Jerry Springer Show - waarvan de biebs werden geleend. Op de B-kant staat de "ongecensureerde" versie.
De groep, die al vanaf 1985 en met de nodige personeelswisselingen bestaat, specialiseerde zich immers in niet van humor verstoken teksten in het Antwerpse dialect, zonder daarbij muziek-gewijs in Stranger-toestanden te vervallen.
Meer informatie over Filet d'Anvers vindt u op hun website, in de afdeling Fijne Vleeswaren.

LAP GEEFT ER EEN PEER OP
Een van België's meest internationaal bekende festivals, het Belgian Rhythm & Blues Festival in het Limburgse Peer, heeft de affiche voor de komende editie zo goed als in kannen en kruiken.
- op vrijdag 16 juli is er een Belgisch bluesavondje, met Froidebise, Burning Plague, Marc Lelangue Blues band en tenslotte het indrukwekkende Fred & The Healers (nog niet in dit archief opgenomen, een schande !)
- op zaterdag 17 juli zullen The Blues-O-Matics, Michael De Jong, Dana Gillespie, The Paladins, Paul Lamb & The King Snakes, Roben Ford & The Blue Line en Ruth Brown & Band hun zweet op de planken laten.
- zondag 18 juli tenslotte staan voorlopig al The Boyd Small Band, Corey Bell & Band, Olu Dara, Kenny Neal, Popa Chubby en Eric Sardinas op het programma.
Meer info over het de geschiedenis van het Peerse bluesfestival vindt u op hun website.

1 juni 1999

VERMINNEN KRIJGT VAN ACKER-PRIJS
Johan Verminnen, de sympathieke Brusselse bard met een verleden van meer dan 30 jaar op de planken, heeft de "Van Acker"-prijs 1999 gewonnen. Deze prijs, genoemd naar de socialistische premier met voornaam Achilles, gaat om de twee jaar naar een "kunstenaar of instelling waarvan het oeuvre of het streven een sociale inslag vertonen". De eigenlijke prijs bestaat uit een beeldje en een cheque ter waarde van 200.000 Bef.
Zanger Johan Verminnen wordt hiermee bijgezet in het rijtje vroegere laureaten met als illustere namen : Frans Masereel, Louis Paul Boon, Willem Vermandere, Hugo Claus, Toots Thielemans, Jan Decleir en Walter Vandenbroeck.

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD TRY OUT
Raymond, die andere Vlaamse coryfee van het betere lied, staat ondertussen te trappelen om een nieuwe theatertoer op poten te zetten. Deze donderdag, 3 juni, gaat er in de Vooruit van Gent een eerste try-out van het programma door.
De "Straffe Mannen" die RvhG deze keer op zijn route langs de Culturele Centra (en ook enkele zomerfestivals) zal begeleiden, zal bestaan uit Jean Blaute op allerhande toetsenborden, Thomas Van Elslander op gitaar, Vincent Pierins op de bas en César Janssens op de drums. Deze keer werd er geen minister-titel als naam gekozen, maar gaat de toer simpelweg onder de noemer "Tot Morgen" (naar zijn laatste CD uiteraard).
Manager Johan Kerckhofs verspreid ondertussen ook al het nieuws dat Raymond in Brugge op 31 december de voorbije eeuw zal gaan uitwuiven. Daartoe wordt op die datum op de Burg een zowat twee uur durend concert georganiseerd, waarbij muzikaal op de voorbije eeuw zal worden teruggeblikt middels eigen songs en hits uit vervlogen jaren.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.