Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | April 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 14-20 april 1999
In dit deel : Mitsoobishy Jacson, Fence, Poësie Noire, Sint-Andries MC's, Lokerse Feesten, Studio Brussel Werft, Irisfeesten in Brussel, Ivan Heylen, Get Out CD-Magazine.

20 april 1999

MITSOOBISHY JACSON "BOYS TOGETHER OUTRAGEOUSLY"
Mauro Pawlowski (van Evil Superstars-fame) & Pascal Houben (van Nemo) brengen later deze week een nieuwe plaat van het maffe Mitsoobishy Jacson-project uit. Drie jaar na "Nougat in Koblenz", doen op "Boys Together Outrageously", zoals de nieuweling heet, nu ook drummer Herman Houbrechts (van Nemo & Dead Man Ray), Guy van Nueten (ex-Sands) en enkele Metal Molly's (op bas & achter de mixtafel) mee. It's a small world (Antwerp city, that is), isn't it ?
D'r zijn al enkele songs op de radio te horen geweest, zoals "Mitsoobishy Jacson" ("take a little bit of weed ..." - britpop), het grappige "Soul Survivor"(daft disco) en "Insatiable" (de titel zou ook "Cash is beautiful" of zelfs "lesbian sixteen, in a Jacuzzi" kunnen zijn - chaosrock à la Evil Superstars).

FENCE GROEIT
Fence, 2de in de Rock Rally van 1998 en nog een groep die vorige vrijdag in de uitverkochte "Viva" Velinx stond, is stilaan iets heel moois aan het bouwen : met enkel een mini-cd en de bescheiden radio-hit "Singapore Airlines" onder de arm rijven ze toch al moeiteloos de optredens binnen (waaronder : under their arm they are already getting loads of gigs (among which : voorprogramma Elliott Smith in de Vooruit, vanavond, en voorprogamma van Sebadoh in de AB op 25 mei en waarschijnlijk ook als opener voor deze groep in Amsterdam, Eindhoven & Utrecht de dagen daarna).
Toch brengt deze gestegen vraag enkele problemen met zich mee : een aantal leden van de groep ziet nog steeds op school en met examens, zodat ze gedwongen zijn het optreden dat voor donderdag op het programma stond in de Cartoons in Antwerpen, af te gelasten.

19 april 1999

POËSIE NOIRE-FANS ORGANISEREN PETITIE
De Poésie Noire fans die zich verzamelen rondom de officiële site van de groep lanceren een oproep aan platenmaatschappij Antler om oud werk van de groep opnieuw uit te brengen. Zowat overal ter wereld blijken de voorraad PN-cd's immers vreemd genoeg uitgeput.
Hiertoe organiseren ze een online-petitie, die - hopelijk met genoeg handtekeningen - aan de platenfirma zal overhandigd worden. Te vinden op : http://www.poesienoire.com/rerelease/petition/dutch/index.html

16 april 1999

SINT-ANDRIES MC'S ZIJN "WERELDUNIEK"
De Sint-Andries MC's hebben een maxi genaamd "Werelduniek". Alhoewel de groep al een radiohit hadden met "Represent 2000 Antwaarpe"is dit toch hun eerste eigen release, vermits die song nooit op single werd uitgebracht (stond alleen op de compilatie "Frithop is Dood").
De groep toert vanaf deze week ook door Vlaanderen : samen ABN, Philly Bustaz, Krewcial & Vaginaal zullen ze optreden op 17 april (Paddestoel, Groot-Bijgaarden), 24 april (Badhuis, Menen), 28 april (Kaaiman, Antwerpen), 30 april (CC Neeroeteren), 1 mei (I love techno, St-Denijs-Westrem), 14 mei (Rex, Essen) & 22 mei (Club 9, Koersel).
Too Tuff van de S-AMC's (in het echte leven medewerker van Europarlementair Freddy Willockx by the way!) werkt ook aan een carrière als columnist : hij is immers een soort vaste medewerer geworden van de openingscolumn van Metro, de woensdagse culturele bijdrage van krant De Morgen. In zijn laatste recentste bijdrage had hij het bijvoorbeeld over de Pakistaanse nachtwinkels in zijn buurt.
Kortom : "Zeg het voort, zeg het voort, Sint-Andries is een massamoord".

LOKERSE FEESTEN PUBLICEREN 4 NIEUWE NAMEN
De Lokerse Feesten, het gratis festival in Lokeren dat dit jaar zijn 25ste editie zal vieren, hebben 4 nieuwe namen vrijgegeven : de Nederlandse zangers Frank Boeijen & Bram Vermeulen, en de Belgische corifeëen Will Tura and Arno. Eerder waren ook al de namen van De Mens, Loudon Wainwright III, The Seatsniffers, Dr. John, The Blind Boys of Alabama & Richard Thompson werden eerder al bekendgemaakt. Nog 17 anderen zullen volgen.
De organisatie heeft nu ook een eigen website op de URL http://www.lokersefeesten.be/ dat heel wat info bevat over de artiesten die er zullen optreden en uiteraard ook meer details over het festival zelf.

STUDIO BRUSSEL "WERFT" IN SINT-NIKLAAS ...
Studio Brussel heeft beslist de straat op te gaan, om daar haar jonge "doelpubliek" opnieuw te ontmoeten. Hiertoe organizeren ze op 24 april een dag vol met activiteiten in het centrum van Sint-Niklaas (en er zijn busverbindingen vanuit 15 steden om daar te geraken).
Op het menu : een muziekquiz, een dj-workshop, een websitebouw-wedstrijd, een cursus grafitti, een vrij podium (de beste deelnemers krijgen zelfs al hun radiodebuut in Club Brussel), sport (dunk, skating, uitdagingen ...), spoken word en & stand-up comedy, Nintendo-spellen, een live-uitzending van Kamagurka's "Studio Kafka" & concerten door de Clement Peerens Explosition (wereld-première van hun nieuwe show!) & Noordkaap (met de songs van de geslaagde cd "Massis"). Achteraf volgt nog een grote fuif om de dag te besluiten. Al deze activiteiten zijn gratis.

... TERWIJL BRUSSEL ZELF DE IRIS VIERT
Op diezelfde dag, 24 april, zal er in Brussel ook een groot gratis concert doorgaan in Brussel : Irisdag is de tiende verjaardag van het bestaan van het "Brussels Hoofdstedelijk Gewest". Er zullen een aantal circus-gerelateerde activiteiten doorgaan, een reuzefanfare zal rondgaan ... maar interessanter zijn wellicht een aantal toffe concerten die in het Jubelpark (aka Cinquantenaire als u soms de weg moet vragen) doorgaan. Op het programma : Will Tura, Daniël Hélin, Jo Lemaire, Vera Coomans, Jean-Louis Daulne, Marka, Perry Rose & Mister John. Top of the Bill is een optreden van Hooverphonic als de avond is gevallen.
De programmatie en organisatie van dit muziekale luik is overigens in handen van de gelegenheidsvzw "Jubel", bestaande uit mensen van de Ancienne Belgique & Les Halles de Schaerbeek.

14 april 1999

IVAN HEYLEN FAILLIET MAAR NOG VOL PLANNEN
Ivan Heylen was gisterenavond te gast in de wekelijkse Canvas-talkshow "Wijlen de Week". De zanger kwam er praten over het faillissement dat de "BVBA Ivan Heylen" wegens een dispuut met de fiscus enige maanden geleden trof. Zo vernamen we dat de zanger rondloopt met een aantal plannen :
- na de song en de film (in mei zal de rechtbank een uitspraak ten gronde doen over het dispuut met Wendy Van Wanten), komt er binnenkort ook een boek over "de wilde boerendochter", naar de lieden die zijn grootste hit ondertussen 25 jaar geleden bevolkten. Het gaat hier om naar eigen zeggen "de eerste boerenroman in 30 jaar, op Hugo Claus na dan misschien, maar de eerste van een schrijver die ook iets anders kan". Daarna zouden ook een schilderij of een beeldhouwwerk met dezelfde titel tot de mogelijkheden behoren.
- ook dit jaar hoopt hij te beginnen met de verfilming van een scenario van zijn hand "Monaco Blue", een observatie van de "mooie mensen" in het kleine prinsdom aan de Azurenkust. Het budget was naar verluidt rond maar in laatste instantie trok een financier zich terug wegens huwelijksproblemen.

GET OUT - NIEUW JONGERENMAGAZINE OP CD-ROM
Vanaf volgende week, 19 april, ligt er in een heleboel Belgische winkels (cd-shops, videotheken, krantenwinkels, nachtwinkels ..) een gloednieuw jongerenmagazine in de rekken. Het gaat hier om een cd-extra waarbij de artikels via PC kunnen geraadpleegd worden, en een aantal geluidstracks op PC of stereoinstallatie kunnen gespeeld worden.
Vanaf de tweede editie zal de oplage 50.000 bedragen, de prijs is vastgesteld op 99 frank.
D'r werd ook al een website geopend voor het magazine, maar als deze een voorafspiegeling van de cd is, belooft het hele project weinig goeds (zelden zoveel under construction gezien, of het moest op het huidige HST-werf tussen Brussel en Leuven zijn). Wel valt eruit al af te leiden dat het project eerder in dance- en techno-sferen zal vertoeven.
Links : Get Out.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.