Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | Mei 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 28 april - 5 mei 1999
In dit deel : Marka, Reiziger, Nerorock, Werchter line-up, Torhout plans, dEUS, Dildo Warheads, Praga Khan, Grascutters, Black Book, Helmut Lotti.

4 mei 1999

MARKA, "L'HOMME QUI AIMAIT LA SCÈNE"
Marka, de in Wallonië immens populaire zanger met een Belgisch popverleden in Allez Allez, heeft een live-cd samengesteld met de beste momenten van zijn tournée in België en Frankrijk uit 1998. "L'Homme Qui Amait La Scène" is daarbij ook een soort van "best of" vermits het grotendeels is samengesteld uit nummers van zijn twee solo-platen ("Merci d'Avance" en de "L'Idiomatic"), zoals "Le pays de la pluie", "Elisabeth", "Terre d'Asile" etc ... Daarnaast ook een aantal aangename verrassingen zoals een raï-versie van "Accouplés", een hilarisch "Sans Pareille" in duet met zijn eega (de in het zuiden des lands bekende comédienne Laurence Bibot) , een cover van de van The Clash bekende song "I fought the law" etc.
Op zaterdag 8 mei geeft Marka een gratis concertje in het Forum van de FNAC in Brussel. Te diener gelegenheid krijgen mensen die de live-cd aanschaffen er gratis een fotoboek bij, "Le Petit Marka Illustré".

REIZIGER STELT TWEEDE CD VOOR
Reiziger, de Limburgse emo-core groep die vroeger opereerde onder de naam Kosjer D, stelt - vrij kort nog na "Our Kodo" haar nieuwe cd voor. "'The kitten becomes a tiger" wordt uitgegeven op LP en CD en verschijnt weer bij Genet Records.
Op vrijdag 14 mei hun cd voorstelling doorgaat in de Muziek-O-Droom in Hasselt (Bootstraat 9, vlakbij het Albertkanaal). "Breng vrienden mee. De inkom is gratis ! Start vanaf 20u30 ! Hopelijk tot binnenkort !"

NEROROCK
Het jaarlijkse gratis festival in Hoeilaart (genoemd naar de beroemde stationsbewoner en stripfiguur) begint vorm te krijgen. Op de affiche (voor september) staan ondertussen nieuwkomers Golden Green, de hiphoppers van ABN, de alomtegenwoordige Jane's Detd, en de gevestigde waarden Gorki en De Kreuners.
Daarbij komt nog de winnaar van een talentenwedstrijd. Deze vindt zaterdag 8 mei haar beslag in zaal Eekhoorn in Hoeilaart. Strijden om de eer : Scarrots (Bunsbeek), Hubbub (Brussel), Penny's Pidgin (Overijse), Postpone, the Eloquent Farmer (Kampenhout), Mindless (Merchtem), Keen-Eyed (Leuven), Asrai en A Daisy Fish (Overijse).
Het festival heeft uiteraard ook al een website : ohttp://web.wanadoo.be/nerorock vindt u alle practica.

30 april 1999

WERCHTER COMPLEET, TORHOUT OP WERELDTOER
De affiche voor België's meest bekende muziekfestival in Werchter werd vervolledigd. Bij de nieuw aangekondige namen ook nogal wat Belgen :
- Arid (opent in de tent op zaterdag)
- De Mens (op zondag in de tent)
- The Flying Dewaele Brothers (2/5de Soulwax die op zaterdag niet alleen mogen openen op het groot podium, maar 's nachts ook de tent mogen sluiten met een DJ-set).
- Noordkaap (opent de affiche zondag op het hoofdpodium)
Andere nieuwe namen zijn Green Velvet, Basement Jaxx, Gus Gus, The Roots, Tin Star, Cree Summer, Wilco & Bjorn Again, die het indrukwekkende lijstje met Mercury Rev, Pavement, Blur, Praga Khan, Chemical Brothers, Fatboy Slim, Soulwax, Monster Magnet, Anouk, Everlast, Live, Marilyn Manson, Suzanne Vega, Skunk Anansie, Zita Swoon, Texas, Bryan Adams, Metallica, Stereophonics, Heather Nova, Placebo, Manic Street Preachers, Robbie Williams, Faithless, Lenny Kravitz en R.E.M.
Voor een volledig overzicht en tickets verwijzen wij u met graagte door naar On Line With Rock.

Een dagje eerder maakte ook Torhout plannen bekend voor een zomerfestival. Daar wordt het echter over een geheel andere boeg gegooid : Noël Steen van Rock Torhout organiseert op 17 en 18 juli immers een festival met wereldmuziek. Op de affiche : Mary Black, Nena Venetsanou, Boudewijn De Groot, Mari Boine, Antonio Placer, Carlo Rizzo, Iva Bittova, Catherine Delasalle, Balkanto Vero en Maria Farantouri. Voor zes groepen per dag betaal je 1150 fr, meer dus dan voor de 25 of zo op Werchter. De organisatie wil dan ook een maximaal luisterconfort garanderen door maar 3000 toeschouwers per dag binnen te laten. Toch is dit nog niet het einde van "Rock" Torhout : er bestaan al plannen om op 24 juli op de wei een nieuw festival te organiseren.

29 april 1999

NIEUWSUITVERKOOP
- dEUS staat klaar om een nieuwe single uit te brengen. De keuze is gevallen op het ingetogen en mooie "Sister Dew" . Er werd een video geschoten op een Zweeds schiereiland. D'r steekt blijkbaar wat druk achter, want er werd een concert in Zweden afgelast om de shoot te kunnen doen, en bovendien wordt voor het eerst beroep gedaan op een "externe" regisseur : Adam Burgh (bekend van Cardigans, Kent).
- Frontstage-Magazine, de informatiepoot van de Leuvense online-cd-winkel Frontstage, brengt het nieuws als zouden de Dildo Warheads, pas geleden nog met een nieuwe single en plannen voor een full-cd in het najaar ... gesplit zijn.
- Grasscutters, een grunge-groep uit Verviers, lanceert op 1 mei zijn tweede cd "On your head" in de "Spirit of 66", in hun hometown. Allen daarheen.
- De Scabs, gedurende jàààren de beste Belgische rockgroep geweest maar een jaar of 3 geleden de pijp aan maarten gegeven, zullen gééén reünie houden. Dit kwam het Belgisch Pop & Rock Archief te weten in wederom zo'n sterk staaltje van verbluffend originele nieuwsgaring : wij keken naar "Wijlen de Week".
- Nadat Kristien Hemmerechts een paar weken geleden Tom Barman op het rooster mocht leggen, zal de wisselwerking literatuur - muziek nu omgedraaid worden : Frank vander Linden, de kaalhoofdige zanger van de Mens, krijgt immers de eer Salman "Satanische Verzen" Rushdie te interviewen over zijn nieuwste boek. In "Spraakmakers", op Canvas.
- Praga Khan heeft niet alleen een nieuwe plaat klaar, ook zijn nederlandstalige website werd ter diener gelegenheid in een nieuw (kilobytes vretend) kleedje gestoken. U kan er onder anderen fragmentjes van de deze week maandag gelanceerde "20th century skin" horen en er de carrières van Praga, Jade 4U en Oliver Adams navlooien.
- Morgen : méér (of zou het toch minder worden ?).

28 april 1999

DE DAG DAT HET ZONLICHT NIET MEER SCHEEN
De bovenstaande titel is niet alleen een song van Arbeid Adelt (vrij naar John Terra) uit de jaren tachtig, het is sinds kort ook de titel van een boek, van de hand van ene Kurt Ingels. De ondertitel "Wave in België" verraadt al meer waar het echt over gaat : het vertelt het verhaal van de wave in ons land, gaande van de vroege jaren tachtig (zo ergens vanaf de Brassers) tot heden ten dage (vb D.I.V.E.). De auteur wil immers aantonen dat er op dit moment nog steeds een levende - zij het kleine - "wave"-scène bestaat (vooral in West- en Oost-Vlaanderen).
Het boek, uitgegeven in 500 exemplaren, kost verzendingskosten incluis 800 fr. en kan besteld worden via de Brugse Boogie cd-store, telefonisch te bereiken op 050/34.04.08.

PUKKELPOP VERHUIST NIET
Dit is dan ook geen nieuws.

BENEFIET - BENEFIETER - BENEFIETST ?
De VRT/VTM benefiet t.v.v. Kosovo die gisteren werd gehouden mag dan al meer dan 650 miljoen opgebracht hebben, toch worden er al nieuwe initiatieven ontplooid om nog meer geld te gaan werven:
- zo geeft Helmut Lotti op 22 mei benefietconcert in de Antwerpse Elisabethzaal. Tickets kunnen besteld worden op 0900/00.311 en kosten tussen 1200 en 1950 fr, om op die manier ongeveer 3 miljoen op te halen.
- Ook de plannen om een muzikaal evenement in Vorst Nationaal te organiseren tvv. de Kosovaren is nog niet begraven : onder andere dEUS, Clouseau, Will Tura, Helmut Lotti, Arno en K'S Choice zouden toegezegd hebben op te zullen treden op 17 en 18 mei. Dit is echter nog niet in kannen en kruiken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.