Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | September 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 8 - 13 september 1999
In dit deel : Blue Shoestrings, Soulwax, Laïs, Clement Peerens Explosition, Peulengaleis, Venus, An Pierlé, El Baroud.

13 september 1999

BLUE SHOESTRINGS
Kwisvraag : wat hebben Coco Junior (de kaalhoofdige reggaepopzanger van The Dinky Toys en de KB), Sarah Bettens (de half-Amerikaans, half-Ekerse zangers van K's Choice), Jan Hautekiet (de capabele pianospeler en incapabel nethoofd van Studio Brussel, of was dat omgekeerd ?), Miss België in badpak, en een postbode gemeen ???
Zeker niet de "looks" (Hautekiet valt af), of de "brains" (Miss Belgium? Brains?), noch "the money" (de postbode wordt gediskwalificeerd) ... nee ... het geheim is "Blauwe Veters".
Dit is namelijk het symbool van een nieuwe internationale actie tegen landmijnen vanwege Handicap International, die gesteund door deze BV's in België van start gaat.
Meer info over de verschillende aspecten van de actie op http://handicapinternational.advalvas.be/

SOULWAX LEIDT DE BELPOPTOP
De vliegende Dewaele Broertjes hebben het hem ook hier geflikt : "Too Many Deejay's" heeft de leiding in de Belpoptop veroverd (een lijst met de twintig beste Belgisch pop & rock songs van het ogenblik, waarover ook u kan meestemmen - en misschien een cd kan winnen).
Arno's "In My Bed" nadert de top 5, en nieuwkomers zijn 't Hof van Commerce met "Bol", Kadril met "Van Boord" en Venus met "She's So Disco".
D'r zijn deze week heel wat nieuwe songs die misschien uw steun waard zijn :
- Esta Loco "Orillas Del Mar" (Rembert De Smet - 2 Belgen - op Spaanse gitaren)
- Leyers, Michiels & Soulsister "Try not to cry" (nieuwe single van oude groep)
- 10,000 Women Man "Down and Out" (single van ongetitelde debuutcd)
- Arid "Life" (een van hun oudste songs waarvan een ietwat geremixte versie de derde single uit "Little Things of Venom" is geworden)
- De Puta Madre "Vandal" (single van 2de plaat "Technique Stonic", die volgt begin oktober)
- Zohra "Serious" (Ex-2 Fabiola, nu geheel solo)
- Clement Peerens Explosition "Asbak" (ouwe song die toch de nieuwe single is)
- Kolk "Uma" (ex-leden van Aroma di Amore en Men 2nd, CD "Nachtschade" volgt)
- Philippe Robbrecht "Dwarsligger" (single uit de gelijknamige CD)
- Wizards Of Ooze "Bustin' loose" (plaat kan er nu elk moment aankomen).
Waar wacht u dus nog op ?? Gaat en brengt allen uw stem uit!.

WEG LAÏS GEPLAVEID MET GOUD
De opmerkelijke en onverwachte verkoopscijfers van de debuutplaat van Laïs blijven maar stijgen : zo mocht de groep vorig weekend zelfs al een gouden plaat in ontvangst nemen voor de 25.000-ste verkochte exemplaar. (vraagje : zouden folkies al afweten van het bestaan van MP3 en cd-branders??)
De drie fijne freules blijven ook erg actief aan hun met goud bezaaide weg timmeren : ze hebben een groep bijeengebracht, gaan nu op tour doorheen de Vlaamse en Nederlandse Culturele Centra, en zullen tijdens die tour volop nieuwe songs gaan uitproberen.
De groep valt ondertussen ook te horen op het nummer "De Zomer" van Johan Verminnen, en zal zeer binnenkort een nieuwe single uitbrengen : "De Ballade van Boon" (uit een soundtrack).

September 9, 1999

CLEMENT PEERENS EXPLOSITION GOUD
CPeX ervaren dat de sky werkelijk the limit is voor een groep met de juiste akkoorden en een goed imago : hun mini-extended play-met-ongelofelijk-veel-gratis-extra-nummers-zodat-het-een-"Best Of"-was (spijtig genoeg een trend die nog niet door de andere platenfirma's werd overgenomen - maar ik dwaal af) genaamd "Vindegij mijn gat niet te dik in deze rok" heeft hen namelijk een gouden plaat opgeleverd (een prestatie die de verkoop van 15.000 schijfjes vereist voor Nederlandstalige - en Antwerpse - zang). Hip hip hoorray etc.
Ongetwijfeld voelend dat de tijd rijp is voor enig spectaculair rijkworden, hebben Clement, Sylvain & Swake nu al een nieuwe single uit : "Asbak", waarop het triestige verhaal wordt vertelt van de lotgevallen van een asbak die ooit een peuk van Sid Vicious bevatte, en diens dramatische ontmoeting met de poetsdoek van zijn Clement's vriendin.
De groep wordt dan ook populairder met de minuut, als het ware, vermits zij ook een plaats hebben in het fameuze "Peulengaleis" waarvan Canvas deze week de tweede episode uitzend. TV-loze surfers kunnen we alvast aanraden eens een bezoek te brengen aan de hilarische website van dit programma (http://www.peulengaleis.com), waarop nu trouwens de belofte prijkt dat Clement Peerens er zijn tien favoriete rock-akkoorden van alle tijden zal gaan onthullen !!! (!!).

VENUS DEBUUT-CD VOORZIEN VOOR OKTOBER
Venus, een interessante nieuwe groep die balanceert op de rand van muziek en theater, zal midden volgende maand debuteren met een full-cd genaamd "Welcome to the modern dancehall". Op dit moment is er echter al een maxi-CD uit met het bloedmooie "I'm the Ocean".
De groep werd met hun eerste EP "Royalsucker" vooral in Italië al goed opgemerkt, en de nieuwe CD werd ook in Florence opgenomen. Ze gaan er prat op 100% akoestisch te zijn en omschrijven hun muziek als "vuile kamermuziek, sensueel, poëtisch en brutaal".
Venus zal in het najaar ook een serieuze tour opzetten, en gaat daar alvast mee van start tijdens een van de avonden van "Les Nuits Botanique", op 22 september in de Orangerie.

September 8, 1999

AN PIERLÉ IN DE MODDER
An Pierlé, het meisje op de zitbal aan de piano die drie jaar geleden in Humo's Rock-Rally vele zieltjes won met haar gepassioneerde spel en vooral haar beklijvende versie van Gary Numan's "Are Friends Electric?", is eindelijk klaar met nieuw werk.
Na een paar jaar van twijfelen tussen haar acteercarrière (ze schitterde onder andere in Bernadetje) en muziek (ze zong "Broken" op DAAU's "We Need New Animals", bleef maar aankondigen dat er "binnenkort een cd zou komen"), blijkt er nu toch schot in de zaak te zitten. Vandaag kondigde de Ancienne Belgique immers aan dat er op 29 en 30 november van dit jaar twee concerten worden gehouden ter promotie van haar te verschijnen plaat. Die zal worden gereleased op Warner en zal "Mud Stories" gaan heten.

Tickets of andere inlichtingen over deze concerten kan u vinden op http://www.abconcerts.be of +32/2/548 24 24.

BELGISCHE RAï-MUZIEK : EL BAROUD
Geen genre ter wereld of er is wel een stelletje Belgische muzikanten mee aan het klooien, en al helemaal niks is veilig voor de gretige handen van David "Bollekes" Bovée (de bezieler van Think of One, en lid van onder ander het Vermeersch-project Flat Earth Society).
Een tijd na zijn trip naar Marokko met Think of One (wat resulteerde in de "Marrakesh Emballages Ensemble"-cd), heeft hij nu een nieuwe groep opgericht, die de muziek minder "intellectueel" zal benaderen maar zich zal concentreren op party-en, arab style.
De bezetting bevat hemzelf op gitaar, Benjamin Boutreur (o.a. Flowers For Breakfast) on sax, Thomas Desmedt (o.a. Zita Swoon) op bas, Jamel: zang, Kamel: akoestische gitaar, Marakshi (Ambrozijn) op percussie, Roel Poriau(o.a. Think of one) op drums en Abdel Wahed op viool.
Een van de eerste optredens van El Baroud kan u gratis meemaken in het café van de Beursschouwburg in Brussel op vrijdag 17 september om 22:00h.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

THis page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.