Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | Oktober 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 2-7 oktober 1999
In dit deel : An Pierlé, Rock Ternat, Arcade-webradio, Club Brussel, Viva Musica, TMF-Awards, Praga Khan, Jean Blaute, Jan Leyers.

7 oktober 1999

HET AN PIERLÉ OFFENSIEF
Wie deze week door Vlaamse kranten/tijdschriften bladers, of wie zijn radio afstemt op een Vlaams radio-station, kan deze week moeilijk ontsnappen aan het feit dat morgen (vrijdag 8 oktober) de release-datum is voor An Pierlé's langverwachte debuut album "Mud Stories".
- radio : Op Studio Brussel, zal ze vandaag de meeste tracks van een korte commentaar voorzien en laten horen. Maandag zit ze in Puls met een radiosessie en interview. Op 30 oktober zal ze live optreden in club Brussel.
- Live : de twee geplande optredens in de Ancienne Belgique (29 & 30 november) zijn al een tijdje geheel uitverkocht. Er zijn evenwel ook een reeks andere datums in België gepland (Velinx Nov. 11, CC Spinoy Mechelen Nov. 17, Monty Antwerp Nov 19, Vooruit Gent Nov 22, Cactus Bruges Dec 4, Stuc Leuven Dec 12 ...), en er werd ook al een korte toer in Nederland aangekondigd in het voorprogramma van Zita Swoon.
CD : het album is zelf-geproduceerd (pogingen bij Arto Lindsay & Tony Visconti sprongen af), een paar sessies werden opgenomen met Jo - Technotronic - Bogaert, het heeft een hoes en boekje met tekeningen van de artieste zelf, en is naar verluidt aan de sobere kant met stevige uithalen. Snelle kopers krijgen een gratis poster bij de cd.
Tof toeval is ook wel dat deze zaterdag, om 23:30, het Canvas-programma "Plankenkoorts", een tv-captatie van het stuk "Bernadetje", de bezigheid die haar bijna twee jaar hield van het opnemen van de cd.

ROCK TERNAT : LAATSTE NOORDKAAP-ROCK SHOW ?
Deze zaterdag is het stadje Ternat het schouwtoneel van "Rock Ternat 1999". Spijtig is wel dat het festival dit jaar is opgedragen aan een van de organisatoren die vorig jaar bij een auto-ongeval - terugkomende van het festival - dodelijk verongelukte.
Het programma
- Grandma's Kitchen (al slaat ge me dood ..)
- Neeka (folkie meisje, wellicht het rustigste moment van de dag)
- Golden Green (nog een oyster-records band)
- Gorki (berichten uit Wippelgem)
- Janez Detd. (Beaver Fever)
- Liquido (de duitse groep met de hit "Narcotic")
- Noordkaap (dit optreden wordt aangekondigd als de "laatste rock-optreden" van Noordkaap, vermits de optredens die resten tussen nu en het aangekondigde einde van de groep in maart 2000 allemaal in culturele centra en theaterzalen zullen plaatsvinden).
- La Muerte (opnieuw bijeen !! - zie hieronder bij 29 September)
- Dog Eat Dog (nu zonder Belgische gitarist Marc De Backer -> nu bij 10000 Women Man, maar dat zal de pret wel niet bederven zeker)
Tickets kosten 400 fr, info op : www.come.to/rockternat

ARCADE START MET EIGEN WEBRADIO
Vandaag gaat Arcade (Belgische platenmaatschappij) van start met z'n eigen web-radio-station. Surfers op de website kunnen kiezen tussen drie real-audio stromen; een "pop/rock/r&b"-kanaal, een "stricktly dance"-kanaal en een "Vlaamse muziek"-kanaal.
Onnodig te zeggen dat de inhoud van deze "radiokanalen" zal gevuld worden met nieuwe releases van Arcade en zijn (haar ?) sublabels. Wel belooft het bedrijf om de inhoud dagelijks aan te passen zodat steeds het allernieuwste aan bod zal komen. Het bedrijf wil er wel de nadruk op leggen dat "zij een aanvulling op het bestaande radiolandschap zijn en louter gelanceerd worden om in te spelen op de behoeften van de arcade.be-surfers. Dus: van het uitbouwen van een concurrentie met het conventionele radiolandschap is geen sprake".
Er zijn bovendien plannen om binnenkort ook video's te gaan uitzenden.
Meer info : www.arcade.be in het algemeen, of rechtstreeks op de radio-pagina.

October 5, 1999

"CLUB" BRUSSEL
Club Brussel, het programma met Chantal Pattyn en een hoop lokaal live-talent dat elke zaterdagavond live wordt uitgezonden vanuit allerlei jeugdhuizen ter lande, heeft haar programmatie voor deze maand bekengemaakt :
- Op 9 oktober zitten ze in de Decascoop in Gent naar aanleiding van het Filmfestival, met Arno en Hooverphonic. DJ 4T4 (turntablewizzard bij 't Hof van Commerce) zal enkele soundtracks komen sampelen. Lokaal talent komt van Captain Moon. Andere gasten zijn Patrice Toye en Barbara Sarafian.
- 16 oktober gaat vanuit Theater de Schaduw in Ardooie met het fantastische Wizards of Ooze, en Plastiks Soundsystem. Lokaal talent op de bühne van Lt. Sprüdel en hiphop-posse E9 (spreek uit 'Enough' !).
- op 23 oktober zitten ze in Mechelen (cc Spinoy) met Vandal X en Kamino (die enkele maanden geleden hun "donut" op deze site in première lieten gaan), Eavesdropper (met een nieuw project genaamd "Flash Didact") en lokaal hiphop-geweld van 2Zwaard.
- Op 20 oktober zit de club in Zaal Rex in Essen. Staan al vast : An Pierlé met haar nieuwe plaat, en de nederlandse groep Daryll-Ann.
Luc de Vos, dromer en zanger van Gorki, zal bij elk van deze gelegenheden een column komen voorlezen.

"EERSTE" SALON VOOR MUZIEK
Van donderdag 21 tot zondag 24 oktober, zal er in het mausoleum genaamd Congrespaleis/Palais des Congrès in hartje Brussel, een geheel nieuwe beurs zijn deuren openen : Salon voor Muziek/Salon de la Musique.
Het is gericht op een "breed publiek" (Roland Lommé komt zeker!), en zal bestaan uit exposanten van de Belgische muzieksector "in brede zin" (zie je wel) : organisaties uit de muziekpromotie en -educatie, concert- & festival-organisators, platenproducers, instrumentenbouwers, overheid, website (zoals Pop-punt, maar vrees niet : het "Belgisch Pop & Rock Archief" zal er niet zijn) ... kortom allerhande genres zullen aanwezig zijn.
Entree is 250 fr (studenten en kinderen krijgen korting). Eén telefoonnummer voor de op meer informatie belusten : 0900 288 22 (opgepast : 18fr/min.).

4 oktober 1999

DE GENOMINEERDEN VOOR DE 1STE TMF-AWARDS
TMF - het Nederlandse clipstation dat sinds 1 jaar uitzendt in Vlaanderen - heeft net de genomineerden voor de eerste "TMF Awards" bekengemaakt.
In de sectie "Belgen" zijn dit :
- voor beste zangeres : Jessy (MacKenzie), Zohra (2 Fabiola, solo now) en Sarah Bettens (K's Choice)
- beste zanger : Koen Wauters (Clouseau), Tom Barman (dEUS) and Gene (X-Session)
- beste pop-band : K3, X-Session, Clouseau
- beste rock band : Eden, Soulwax, Zita Swoon
- voor de titel van beste live act : Soulwax, dEUS, Praga Khan
- beste rap-act : Hof Van Commerce, ABN, Sint-Andries MC's
- beste dance-act : Nunca ft. Pat Krimson, MacKenzie ft. Jessy, Milk Inc.
- meest veelbelovende nieuwe groep : K3, Arid, Eden
- Beste single : Nunca "House of Doom", eden "Star" or Clouseau "Heb ik Ooit gezegd"
- Beste album : Eden "Seafood", MacKenzie ft. Jessy "Angel", Zita Swoon "I paint pictures on a wedding dress"
- Beste video-clip : Praga Khan "Lonely", Soulwax "Too Many Deejay's" or dEUS "Sister Dew".
In het internationale deel is de spoeling dunner, met genomineerden als Britney Spears, Ricky Martin, Steps, Guano Apes, Backstreet Boys, Robbie Williams, Will Smith, Scooter, Sasha, Westlife, The Offspring ...
De winnaars zullen hun prijs overhandigd krijgen (live uitgezonden) op 22 oktober eerstkomend vanuit de Zillion in Antwerpen. Tickets kosten 1.050 Bef bij On-Line with Rock. Tijdens de show, zullen er ook "optredens" zijn van Simply Red, Westlife, Volumia, Vengaboys, Soulwax, Eden, Clouseau, Zita Swoon, Milk Inc, Hof van Commerce, 2 Fabiola (premiere van de nieuwe bezetting met als nieuwe zangeres Medusa) een een after-party met The Flying Dewaele Brothers.
Meer info : http://www.tmf.be

2 oktober 1999

PRAGA KHAN TRY-OUTS
Nu hij eindelijk op kan houden te zeuren over hoe "ondergewaardeerd" hij wel is in eigen land, kan Praga Khan eindelijk veilig terug naar Amerika. Hij zal er namelijk in november een tour starten, zowel met Praga Khan als met het Lords of Acid-project. Volgende stop : "Breakfast in Vegas".
Om de nieuwe Lords of Acid show uit te proberen, organiseert hij twee "geheime" optredens, woensdag 6 oktober in "De Pomp" in Hove, Donderdag 7 oktober in "de Media" in Eeklo. Tickets kan je verkrijgen door er vriendelijk om te vragen in een mailtje naar praga@antler-subway.be, vergeet niet te vermelden in welke dag je geïnteresseerd bent.
Ander heet Praga-nieuws is dat er volgende week een remix-album "21 Century Skinned" zal worden gereleased, waarop al de songs van het "21st century Skin"-album een nieuwe versie krijgen.
Meer info : http://www.pragakhan.com/dutch

JEAN BLAUTE & JAN LEYERS NAAIEN DE BEATLES EEN OOR AAN
Hoewel het algemeen geweten is dat The Beatles en hun format Apple/EMI nooit toelating geven om Beatles-tunes te gebruiken voor commerciële doeleinden - uitzondering : Yellow Submarine - is er momenteel op de radio een spot to horen voor de telecom-operator KPN-Orange die duidelijk "Hello Goodbye" gebruikt.
Het juridisch - hopelijk - spitsvondige geheim is dat Jan Leyers en Jean Blaute de song opnieuw hebben opgenomen, en in een andere toonaard. Technisch gesproken is dus enkel de tekst gelijk aan het origineel, en daarvoor hebben ze wel toelating van Sony & Michael Jackson (die op een goeie dag de Beatle-catalogus kocht, voor de aanschaf van een nieuwe aap, en na die van een nieuwe neusvleugel).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.